Jeg sa opp jobben og ble blogger

Du lever bare én gang sa jeg til meg selv.

Livet er her og nå, du får ikke flere sjanser. Du fortjener å være lykkelig. Du har det som skal til, og du kan alltids gå tilbake om det ikke går bra. Dette ble tankegangen min hver eneste dag, og etter tre år var det på tide å ta det store steget.

B39R4000

Jeg var ferdig med bachelorgraden min i 2004 og hadde sett for meg et vanlig A4-liv som kontorrotte. Jeg fikk riktignok kontorjobben, og jobbet som controller innen regnskap og finans i nesten 10 år før jeg kastet inn håndkleet.

Det avgjørende for meg var da jeg ble gravid, da visste jeg at jeg måtte ta noen grep. Dårlig timing mente noen, det perfekte tidspunktet mente jeg. Det lille livet som vokste inni meg fortjente en mamma som var lykkelig.

I juni 2014 startet min nye tilværelse som selvstendig næringsdrivende, 6 måneder på vei. Full av idéer og arbeidslyst jobbet jeg helt frem til termin med både videoguide og ny kokebok.

Jeg har blogget siden 2008 og mange av dere kjenner til hvorfor jeg startet. Kort fortalt så trengte jeg et sted å «skrive av meg» etter min første fitnesskonkurranse. Etter hvert ble det litt mer om det daglige livet, diettdesserter, og resten er historie som de sier.

sv-side

I de siste årene er det en matblogg jeg har drevet, men en «blogger» er nok ikke helt godkjent som arbeidstittel har jeg inntrykk av. De aller fleste er ikke klar over hvor mye jobb som følger en godt lest blogg, det kjennetegnes ganske godt ved at en tidligere kollega spurte; Jasså, så nå skal du leve av kroppen din?

Nei, jeg skal lage mat jeg. Fotografere, skrive kokebøker, holde foredrag, og spre matglede! Hver eneste dag!

_MG_0320edit

Jeg har sagt nei til forespørsler om bloggsamarbeid, jeg velger heller å lære og drive bloggplattformen selv. Jeg liker å være en underdog, en betrakter på sidelinjen. Ting tar kanskje lengre tid da, men tålmodighet er en dyd  – og jeg tror at jeg er der jeg vil være nettopp på grunn av det.

Mitt fokus og mine mål har jeg allerede opplevd i hodet før det skjer, om det gir mening. Å leve av hobbyen min har vært et så stort ønske at jeg har visst at det skulle skje – bare ikke når. Det var derfor jeg registrerte firmaet mitt allerede i 2010, selv om det skulle gå enda noen år før det ble noe av.

Forsideforslag1

Tenk at jeg turte. Uansett hva som skjer videre, jeg tok steget.

24 kommentarer til “Jeg sa opp jobben og ble blogger

 1. Kaja

  Hei Kristine! Så utrolig spennende og inspirerende å høre! Veldig bra at du satser på det du vil og brenner for, det tror jeg er viktig for at man skal ha det bra 🙂 Ønsker deg alt vel videre! Takk for fine bøker og nydelige matoppskrifter opp igjennom årene 🙂

 2. Hanne

  To tomler opp og trampeklapp for deg 😀 😀 😀

  Du er heldig som har et så klart bilde av hva du vil drive med, og modig som turte å satse på det!

 3. Anine Kristin

  Veldig inspirerende Kristine! Du er utrolig flink og har all grunn til å være stolt av hva du har fått til :mrgreen: Et flott forbilde er du! 😀

  Nyt søndagen!

 4. Maria Iselin

  Jeg er så glad for at du tør å gjøre din egen greie, at du er tro mot deg selv og stoler på at det er det som skal til. For oss faste lesere, som har fulgt deg lenge, er det vel akkurat det som gjør deg så unik. Gleder meg til å følge ferden videre. Setter veldig stor pris på at endringene i livet ditt reflekteres i tema på bloggen. Kanskje mye fordi det absolutt berører min egen nye hverdag med en liten i hus (noen mnd mer enn din da…). Og det er denne balansen mellom jobb og privatliv, som du håndterer så innmari fint. Lykke til videre med både bloggjobben og mammarollen. U are doing well 😉

  Klem 🙂

 5. Julie @ WolfItDown

  Kjenner meg godt igjen i denne historien med tanke på og «ta steget», jeg holder riktignok på og finne fotfeste igjen, men bare det at jeg utfordret meg selv var noe nytt!

  Jeg er kjempeglad for at du har valgt og ha en mer mindfull karriere, det gjør godt for kropp og sjel, og ikke minst får du bruke masse tid sammen med Mathias såvel som alt det andre som livet inneholder 🙂 Du skriver så flott, og har virkelig det som skal til for og inspirere andre – la oss finne vår egen vei 🙂

  Jeg håper du har en fantastisk februar måned, og har en god søndags morgen 🙂 Stor klem xx

 6. Annbjørg

  Du e råtøff, Kristine! Æ har lest bloggen din siden du starta, og føle at æ har lært mye av deg. Tusen takk! ♡

 7. Fantasia

  Du tok steget og se hvor du er i dag 🙂 Kjempe inspirerende og modig gjort.
  Det er gøy å se andre oppnå suksess på bakgrunn av en hobby eller noe de brenner for. At de jobber hardt for at interessen skal bli et levebrød og så til slutt nå målet, det er virkelig beundringsverdig.
  Jeg har vært i en jobb hvor jeg virkelig hatet å være. Det tar på, mer enn hva folk kanskje tror. Mentalt og så i fysiske plager. Den gang tok jeg også steget, sa opp på bakgrunn av mistrivsel og se hvor jeg er i dag! Gleder meg til å dra på jobb hver dag, opplever mestring hver dag og får riktig anerkjennelse for arbeidet jeg gjør.
  Livet består av mange valg. Ta valg som føles riktig for deg, drit i hva andre måtte mene om det. Stort sett er det de «redde» som kommer med kritikk, uansett. Jeg, du, vi er ikke redde 😉

 8. Yngvild

  Kjempetøft av deg å ta steget helt ut! Det er altfor mange som aldri tørr å følge drømmen sin og går og er mer eller mindre misfornøyd hele livet.
  Du har all grunn til å være stolt av det du har fått til med bloggen! Jeg gleder meg alltid til å titte innom for å se om det har kommet nye, spennende oppskrifter her. Setter dessuten stor pris på at du deler litt på det private plan også av og til!
  Masse lykke til videre! 🙂

 9. Positivt For Deg

  Det er fantastisk å følge deg Kristine <3 ! Både her og på instagram- du inspirerer og virker både herlig, jordnær og flott. Det kommer en tid for alt og for noen er det bare å forstå at tiden er inne for en selv 😉 Og å tørre å ta steget- helt herlig ! God god søndagsklem

 10. Irene

  Imponerende! Man ser at du brenner for det du gjør, og at du har tatt det rette valget for deg! 🙂

 11. Linn Engan

  Supert at du gjør det du vil og at du gjør det på denne måten synes jeg <3 folk har alltid meninger om metode, jeg tror det er viktig å gå etter følelsen en har på det selv..

 12. Tine L

  Hei Kristine! 🙂

  Du er en utrolig inspirerende og flott dame. Jeg synes det er kjempe tøfft gjort og ta det steget du har gjort, stå på videre! 🙂 Du virker som en veldig god mamma for Mathias, tenk at han har en så tøff mor som tar et så stort steg for å være lykkelig og til stede for han. Håper du får en fin dag 🙂

 13. Pantora

  Du er tøff! Virker jo som det har gått veldig bra for deg så langt, er vel ingen grunn til at det ikke skal fortsette slik ♥

 14. Ann "Katrin

  «No guts, no glory»

  Du lever virkelig opp til dette ordtaket Kristine, fantastisk gjort av deg 😀

  Det er virkelig tøft gjort av deg! Stor inspirasjonskilde for meg 🙂 Gleder meg til å følge deg videre!

 15. Jessica lif

  Hmmm.. Hela mitt medelande kom inte med….
  Ville även säga att du sprider din kunskap på ett så inspirerande sätt! Stort lycka till! Kram

 16. Kristine

  @Kaja: Hei Kaja! Tusen, tusen takk ♥

  @Hanne: Jeg ser deg for meg :mrgreen: Veldig heldig, takk! 😀

  @Anine Kristin: Så hyggelig av deg, tusen takk ♥ Håper du får en super uke!

  @Maria Iselin: Takk – jeg lever i den troen at jeg bevarer mine trofaste lesere på den måten og ♥ 🙂 Så hyggelig å høre, tusen takk ♥ Klem til dere

 17. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Det viktigste er å gjøre det, så får man ta de utfordringer som kommer i etterkant 😀 Tusen takk, i like måte – ha en super mandag! Klem

  @Annbjørg: Åh, takk ♥

  @Fantasia: Jeg har alltid beundret de som turte det, og jeg føler meg heldig som til slutt fikk muligheten (og gutsen). Å mistrives i en jobb er helt forferdelig, rett og slett nedbrytende.
  Vi er ikke redde 😉 ♥

  @Yngvild: Tusen takk, setter stor pris på at jeg har dere som mine lesere ♥

  @Positivt For Deg: Takk! Veldig godt sagt, man vet når tiden er inne ♥ God mandagsklem 😀

  @Tone – Hjertemat: Veldig spennende, og befriende. Takk!

  @Irene: Tusen takk!

  @Linn Engan: Det tror jeg og. Takk! 😀

  @Tine L: Aw, takk ♥ Han har en mye lykkeligere mamma nå i hvert fall.

  @Pantora: Takk ♥

 18. marie

  Good for you! Digger folk som tør å følge drømmene sine. Jeg kommer hvertfall til å forsette og følge deg 🙂

Det er stengt for kommentarer.