Sukkerfri moccafudge

Fudge! Hvem liker vel ikke det?

Jeg prøvde meg frem og fikk til første oppskriften med vikingmelk for mange år siden, noen husker kanskje fudge-oppskriften i Sunn & Sterk med protein?

Vel, her er den igjen med noen små modifikasjoner;

Moccafudge

IMG_9144

1 boks vikingmelk
3 ss smør
2 ss fibersirup 
2 ss sukrin gold
5 dråper stevia karamell
2 ss ferdigblandet kaffe (kan sløyfes)

Ha alle ingrediensene i en (teflon)kjele og gi det et oppkok, la det deretter putre på lav varme til blandingen blir gyllen og tykkere – det tar ca 45 min. Husk å røre med jevne mellomrom.

Hell i en ildfast form med ikke altfor stor flate, gjerne med plastfolie nedi – da blir det enklere å løfte den ut og skjære opp stykker. Sett kjølig i fryser i en halvtimes tid og skjær opp i passende firkanter. Du kan også bruke silikonformer, men alle mine er fylt opp av babymat.

Er det ikke kokt lenge nok vil den ikke stivne helt, men ikke fortvil – da har du akkurat laget ditt eget hapå 😉

IMG_9146

Mmm-mm ♥

Jeg tenkte jeg skulle prøve meg frem til en melkefri variant også, rekk opp hånda den som vil ha det!

Ellers, her er dagens treningsøkt;

Sidehev-fronthev
Tricepspress over hodet
Knebøy
Glute bridge
Liggende lårcurl
Roing i slynge

IMG_8573-side

Fortsatt glad onsdag!

26 kommentarer til “Sukkerfri moccafudge

  1. avatarKristin

    Dette må jeg lage igjen! Mmm, dette er så utrolig digg! Men må nok droppe kaffen 😉 Aldri vært noe fan av kaffesmak i mat og desserter :mrgreen: For meg er dette godteri! Nei, bedre enn godteri 🙂

  2. avatarKatrin

    Så fantastisk deilig ut. Vil gjerne ha en melkefri variant. Tenkte å spørre deg om jeg kunne bruke noe annet enn vikingmelk før jeg leste om melkefri variant. Yay

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kristin: Da er det bare å droppe kaffen 😀 Jeg er ikke heelt enig i at det er bedre enn godis, men enig i at det er supergodt!

    @Katrin: Da skal jeg få testet litt ulike ting! 😀

    @Marion: Notert! 😀

  4. avatarMartine

    De ser nydelige ut, men jeg spiser/drikker ikke noe med melk så ja, takk til melkefri oppskrift 😀 Flinke deg!

  5. avatarHelene

    Hei☺️ Så digg dette ser ut! Må prøves☺️ Kan jeg spørre om åssen smør du bruker, flytende eller fast og med eller uten salt i smøret?
    Tror jeg skal prøve meg på dette i helgen!!

  6. avatarIselin

    Det går mye fortere om man tar det i mikroen! Med sukrin gold, en klatt cocosa/smør, og en dæsj honning/yaconsirup og vips så er det ferdig på 12-15 minutt. Husk å rør innimellom 🙂

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Pantora: 😀

    @Helene: Takk for det! Jeg bruker vanlig Tine Smør, den faste typen 😀

    @Iselin: Jeg lar det bare putre i kjelen alene, så det er ikke så ille å vente. Det er heller ikke alle som har mikro, men uansett et godt tips om man vil spare noen minutter 😀

  8. avatarIda sofie foyn

    Ser nydelig ut, og særlig med kaffe! Og du trenger altså ikke å røre hele tiden? Hadde vært supert med en melkefri variant 😀

  9. Tilbaketråkk: Chocolate & fudge bar | Mat for muskler

  10. avatarIngrid T

    Dette ser fristende ut! Rekker også opp hånda!
    Ser i et av svarene over at du sier du har prøvd med kokosmelk, fungerer det? Og blir det godt med kaffe i?

  11. avatarSiriM

    Disse så farlig gode ut.

    Spørsmålet er sikkert stilt før, men jeg spør likevel. Jeg sliter med å venne meg til sukrinsmaken. Noen tips?

  12. avatarAnna

    Hei!
    Dette så fantastisk godt ut! 🙂 tror du det kan fungere like bra med fibersirup i stedet for yaconsirup? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *