Grøt til mini

Starter dagen med en liten rett til mini;

Hirsegrøt med eple og banan

IMG_9134

Noen ganger er det tomt for fruktmos i fryseren, eller tiden strekker rett og slett ikke til – da er det veldig greit med disse små posene med 100% ren frukt (eventuelt grønnsaker).
Jeg har kjøpt mine på iherb, men du får de i vanlig matbutikk også.

 

Hirsegrøt med eple og banan
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1-2 dl vann
 2. 2-3 ss hirsemel

Instructions
 1. Det blir alltid ca-målinger, og jeg lager alltid altfor mye..
 2. Rør inn litt fruktmos til slutt, det vil også avkjøle grøten noe.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_9131

Kommer innom med en super fiskemiddag litt senere!

10 kommentarer til “Grøt til mini

 1. Tonje

  Hei=)
  Jeg har en liten gutt som er like gammel som din og synes det er veldig spennende med oppskriftene du legger ut på babymat. 😉
  Jeg lager hirsegrøt av Bauck Hof som er kjøpt på helsekost, men den grøten blir mørk brun, hver du hva forskjellen er? Den du bruker er vel også økologisk?
  Ha en fin dag videre=)

 2. Kristine

  @Tonje: Hei! Så hyggelig! 😀
  Det var rart.. jeg tror faktisk ikke den jeg bruker er økologisk, så kanskje det har noe å si – eventuelt skall?
  Ha en super dag du og!

 3. Kristine

  @Linda: Det går faktisk veldig fint! Små «leirklatter» hver dag. Om det går en dag uten eller blir tregt, så synes jeg det hjelper å smøre tarmene med litt kokosolje i grøten eller en god porsjon most avokado.

 4. Mia

  Prøv smudis-poser 😉 Frys ned frukt og bær i terninger og fyll posen med 3-4 stk, så har du hjemmelaget smoothie hver dag. Babyen min digger det – både smaken og å supe smoothien i seg helt selv 😉 Også blir det en etterlengtet pause for mor mens han sitter å koser seg 😀

 5. Linda

  Fikk bare fram halvparten av det jeg skrev. Skulle skrive tusen takk for flotte oppskrifter og blogg,du er virkelig en inspirasjon:) tror du rapsolje i grøten også funker?:)

 6. Kristine

  @Mia: Jeg har som regel frukt og annen mos fryst i terninger, men så går det plutselig tomt og mini er sulten NÅ – da er det kjekt å ha disse posene 😆 Jeg har kjøpt en stor nettingsmokk som jeg kan putte ting inni, kanskje det er litt av samme greia 🙂

  @Linda: Så hyggelig, tusen takk ♥ 😀 Ja, det går nok helt fint!

 7. Mia

  Ja herlighet, de smokkene er fantastiske! Anbefaler de i silikon da, mye lettere å håndtere for baby i begynnelsen, også er de mye lettere å rengjøre enn de med netting 😉

  Veldig kjekt med babymat forresten, jeg har gledet meg lenge til du skulle begynne å skrive om det 🙂

 8. silje

  Jeg har også en liten gutt som blir 5 mnd om 1 uke, og setter så stor pris på tipsene dine til babymat! Jeg vil gjerne fullamme en stund til, men det begynner nå å virke som lillegutt ikke blir helt mett av morsmelk lenger… Til nå har han bare fått smake litt most banan og advokado,og jeg har laget aprikospure og sviskepure – alt har gått ned med et smil 😆 Det jeg lurer på er hvordan du gikk frem for å venne gutten din til fast føde? Hvor fort økte du matinntaket, og når begynte du evt med faste måltider?

  Takk for en inspirerende blogg, med gode tips til både stor og liten! 🙂

 9. Kristine

  @silje: Jeg klarte ikke å mette mini lengre, så det var kjærkomment med litt ekstra mat i tillegg. Så bra at det har gått ned med et smil, det har det her og – det gjør det ikke hos alle ettersom jeg har skjønt 😀
  Jeg startet forsiktig med grøt som jeg søtet med frukt, 1-2 små skjeer hver dag. Jeg økte med en og en skje for hver dag, og etter 2 uker var vi oppe i et lite måltid. Jeg har laget litt ulike type grøt og søtet med ulik type frukt/tørket frukt for å finne ut av hva han liker best, hvordan magen fungerer osv. Etter 2-3 uker startet jeg å gi to små måltider om dagen (ammer enten før eller etter hvert måltid), det andre måltidet er som regel noe grønt som f.eks søtpotetmos eller avokado 😀 Nå etter 1 måned er vi oppe i 2-3 måltider, som regel to med grøt og ett med grønt – fortsatt med litt amming ved siden av.

Det er stengt for kommentarer.