Something sweet

Hei og hopp!

Først litt søtt og godt til dere, deretter litt til mini.

Søndag er bakedag for mange, og dette er en oppskrift jeg bruker ofte – det fine med den er at den kan brukes til mye forskjellig bare du endrer størrelse og form;

Sjokoladedonuts

IMG_8804

Something sweet
Yields 12
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 egg
 2. 1 toppet ss kesam
 3. 30 g sukrin gold
 4. 20g mandelmel
 5. 20g sjokoladeprotein
 6. 1 toppet ss kakao
 7. 1 ss yaconsirup
 8. 1 ts bakepulver
 9. en klype salt
Instructions
 1. Pisk egg sammen med søtning og kesam, tilsett tørrvarene litt etter litt og pisk innimellom. Steketiden varierer etter hvor store former du bruker, husk at de alltid er best rett før de er ferdige for da blir de ikke tørre. Mine sto i ovnen på 170 grader i 12-13 min.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

IMG_8806

Donutsformene har jeg for øvrig kjøpt på e-bay.

Som glasur har man flere muligheter, som for eksempel kokoskrem, philadelphia eller kesam med kakao og søtning, eller smeltet sukkerfri sjokolade.

IMG_8808

Jeg har brukt smeltet sukkerfri melkesjokolade og vanlig kakestrø som pynt.

IMG_8801

De ble borte veldig fort (i mitt gap) 😉

Og til mini;

Hirse- og havregrøt med daddelpuré

IMG_8714

Hirsemel
Havremel
Vann
Daddelpuré (som jeg har fryst i isbitformer)

Jeg koker et par skjeer mel sammen med vann til en tynn grøt, den tykner nemlig litt når en kjølner, deretter rører jeg inn en terning daddelpuré til den smelter.

IMG_8276-side

Daddelpuré lager jeg ved å bløtlegge og koke dadler i vann i 15-20 min, deretter mose med stavmikser.

IMG_8710

Lille M liker fortsatt grøt kun om jeg koker den litt tynn, og det være noe søtt i ellers blir det ganske uinteressant etter et par skjeer.

Og helt til slutt, dagens treningsøkt;

Nedtrekk
nedtrekk

Utfall bakover med kick frem
utfall

Rotator cuff
rotator cuff
Beinpress
beinpress

Sittende lårcurl
sittende lårcurl

Glute ham raise
glutehamraise

Lårcurl på ball
lårcurl på ball

Omvendt pecs
omvendt pecs

Jeg pisket for øvrig med meg pappa på økta – takk for treningen!

IMG_8749
Topp   //   Tights   //   Sko    (sponsorlinker)

.
Fortsatt god søndag!

10 kommentarer til “Something sweet

 1. Karoline

  Så kjempegodt ut! Har du tips på noe som kan erstatte yaconsyrup om man ikke har det tilgjengelig?

 2. Kjersti

  Veldig moro at du legger ut litt babymat også! Fint med inspirasjon. På helsestasjonen sa de at akkurat grøt var greit å kjøpe ferdig, fordi den er tilsatt jern og vitaminer. Gir du annet tilskudd av det?

  Ha en finfin søndag videre!

 3. Kristine

  @Karoline: Honning? Ellers kan du droppe det, men da er det mulig jeg ville hatt i en ekstra skje med kesam og litt søtning 🙂

  @Kjersti: Ja, men det er ikke noe problem å lage jernrik grøt – det er det jeg gjør nå 😀 Hirsemel og havremel inneholder mye jern, derfor foretrekker jeg de fremfor ris- og maismel. Tørket frukt som f.eks aprikos er også proppfull av jern 😀 Lager man grøt av jernrik mel og samtidig rører inn frukt/bær som inneholder vitamin C er man også sikret at babyen tar opp jernet. I tillegg til grøt gir jeg han frukt/avokado og grønt/søtpotet som bidrar til masse vitaminer.
  (Babyer har for øvrig et jernlager i kroppen som varer til de er 6 mnd).
  Fortsatt god søndag! 😀

 4. Amalie

  Vurderer sterkt å skaffe meg slike donut former.. 😉
  Fikk lyst på sånn sorbetkrem i dag, så jeg lagde meg en sorbetkrem av jordbær, proteinpulver m/banansmak, vanilje- og kirsebærstevia. Klarer skjeldent slikt uten litt krønsj, så det ble rørt inn en del kutta mandler og litt kokos. Namnam!

 5. Barnematbloggen

  Hei hei

  Det er så artig at du legger ut barnemat altså! Tar litt tid mellom hver gang jeg skriver noe her, men jeg følger med altså 🙂

  Ønsker deg og mini en riktig fin dag! Klem <3

 6. Kathrine

  Nomnom, godt det ser ut 😛 Kanskje jeg skal skaffe meg donutformer jeg og? 😉

  Hvis du ville hatt dem 100% sunne så ligger det en oppskrift på sukkerfritt kakepynt her: «http://mjuuugly.blogg.no/1366909023_hjemmelaget_sukkerfri.html», hihi (ikke at det er nødvendig da, du er jo så flink til å være sunn til vanlig) 😀

  Kan jeg bytte ut sjokoladeproteinpulveret og kakaoen med en teskje ekte vaniljepulver for å få vaniljedonuts tror du? 🙂

 7. Kristine

  @Kathrine: De ser ekstra gode ut som donuts, så det synes jeg du skal 😉
  Nja, takk for tips, men det er så lite strø jeg bruker så det går fint 😀
  Sjokoladeprotein mot vaniljeprotein og kakao mot vaniljepulver burde gå fint ja!

 8. Tilbaketråkk: Slik baker du sunnere | Mat for muskler

Det er stengt for kommentarer.