Sunn sorbetkrem

Eller «proteinfluff» som mange kaller det, men i mine øyne er det prekonkurransediettdesserten jeg startet med for 7 år siden – nemlig med eggehviter som base.

Dette er mye mer enn luft, uten egg, og det blir en iskald, tykk og nydelig krem – derav navnet;

Sorbetkrem

IMG_9041

Sunn sorbetkrem
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 300 g fryste bær/frukt - jeg har brukt banan, jordbær og blåbær
 2. 4 ss glovarmt vann
 3. 30 g vaniljeprotein - elsker smaken på dette
Instructions
 1. Ha de fryste bærene/frukten i en bolle, tilsett proteinpulver og hell varmt vann over. Mos alt grovt med en stavmikser. Ta deretter frem vispen (gjerne bollevisp) og pisk det hele til en krem - stopp gjerne før det blir altfor luftig og varmt, så beholder du litt av den iskalde sorbetfølelsen.
 2. Du kan som sagt bruke de bærene og den frukten du ønsker selv; jordbær, bringebær, mango, banan – anbefaler banan eller annen søt frukt om du ikke ønsker å bruke litt søtning.
 3. Og proteinpulveret kan være av smaken vanilje, sjokolade, jordbær m.m.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Proteinpulveret er det som gjør dette mulig å piske til en krem, og det jeg bruker er så søtt og god på smak at jeg ikke trenger noe mer søtning. I tillegg gjør bananen dette søtt nok.

IMG_9024

IMG_9034-side

IMG_9031

God lørdag! ♥

14 kommentarer til “Sunn sorbetkrem

 1. Karna

  Hei Kristine
  Er det bare hos meg prisen på frakt fra iherb har gått opp noe fryktelig, eller er det tilfellet for deg også? 🙁

 2. Kristine

  @Karna: Hei! Frakten har gått opp, men det er ikke så aller verst synes jeg. Betaler som regel et sted mellom 6 – 9 dollar alt ettersom hvor tung ordren er.

 3. Anne-Line

  Jeg skulle prøve å lage proteinfluff en gang, men den ble SÅ mislykka at jeg ikke har orka å prøvd siden 🙁 . Det ble bare en saus, ikke noe fluff i i det hele tatt. Jeg brukte håndmikser da jeg ikke har kjøkkenmaskin med visp eller stavmikser… var det feilen eller har det med noe annet å gjøre tror du? ❓

 4. Kristine

  @lovelyliller.com – sunt & godt: Jeg var avhengig av eggehvitefluff før konkurranser 😆 Men dette smaker veldig mye bedre synes jeg, lenge siden jeg har laget det nå.

  @gine: Ja, jeg synes det. Proteinpulver er kun tørket melkepulver med søtning, og siden jeg drakk sukkerfri saft og spise tyggis så synes jeg litt proteinpulver i desserter var helt greit også 😉

  @Nina Bakke: Takk for det, veldig godt! 😀

  @Anne-Line: Hm.. det er enklest med stavmikser, bollevips og/eller kjøkkenmaskin, men det skal gå an med håndvisp og. Jeg ville ha prøvd å la bærene/frukten tine litt (rør inn noen skjeer kokende vann), mose med en gaffel, deretter piske det med håndmikser. P.S Ikke bruk for mye vann!

 5. Charlotte

  Hei.
  Er det noe eggehviter i denne oppskriften? I tillegg til frukten, proteinpulveret og vannet? ☺

 6. Vesla

  Unnskyld for et mulig dumt spørsmål, men hva er en bollevisp? Er det det samme som en mixmaster? Jeg har en Kenwood maskin, men tror ikke det ville ha blitt noen krem med den?

 7. Kristine

  @Charlotte: Nei, det er som jeg skriver uten egg 😀

  @Julie @ WolfItDown: Det må du gjøre! God søndag ♥ 😀

  @Anniken Gjørøy: Jeg og! :mrgreen:

  @Vesla: En visp som er rund i formen, pleier å følge med et stavmikser-kit. En kjøkkenmaskin med stor visp funker fint, jeg bruker min innimellom – synes det er enklere å dra fram en visp bare siden en stavmikser også bør brukes først 😀

 8. Rebekka

  Jeg synes denne så utrolig god ut (!), problemet er bare at jeg ikke bruker proteinpulver… kan den lages på samme fluffye måte med andre ingredienser? 🙂

Det er stengt for kommentarer.