Rosa grøt til de minste

Hirsegrøt med plommepuré
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
 1. hirsemel
Instructions
 1. Kok grøt av et par skjeer hirsemel (eller hirseflak) og vann
 2. Kok plommer i mindre biter i vann i 15-20 min, mos til puré og bland litt inn i grøten
 3. Blir det mange biter i grøten, kan du helle/mose den gjennom en sil.
 4. Resten av plommepuréen kan du fryse i isbitterninger og ta opp når du trenger, den smelter lett i den varme grøten.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Hei!

Her har dere et mattips til baby;

Hirsegrøt med plommepuré

IMG_8480

Kok grøt av et par skjeer hirsemel (eller hirseflak) og vann
Kok plommer i mindre biter i vann i 15-20 min, mos til puré og bland litt inn i grøten

Blir det mange biter i grøten, kan du helle/mose den gjennom en sil.
Resten av plommepuréen kan du fryse i isbitterninger og ta opp når du trenger, den smelter lett i den varme grøten.

IMG_8481

Grøt er ikke en storfavoritt (hittil), men det går ned 🙂

Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne skrive litt mer om når og hvorfor i forhold til fast føde.

Mathias er litt over 4 måneder nå, og jeg startet med smaksprøver like før nyttår. Noen starter når de er 3,5 måned, mens andre venter til de er 6 måneder. Ingenting er riktig eller galt, jeg tror man skjønner når tiden er inne for å gi minien sin fast føde.

Vi startet med smaksprøver av to grunner, det ene fordi jeg synes det er veldig stas, og viktigst av alt så trenger lille M mer enn morsmelk for å bli mett. Vi har tullet med at jeg har skikkelig proteinmelk, for han har vokst veldig fort og er en stor og sterk mini. For å unngå amming annenhver time, så var det på tide med nogo attåt.

10929003_10155054467000532_6976695482694624144_n

Suuulten!

Han får to «måltider» om dagen nå, i tillegg til brystmelk, og det blir vel en 7-8 teskjeer hver gang.

Stikker innom med en vegetarmiddag litt senere i dag – har ikke glemt kjøttfri mandag!

5 kommentarer til “Rosa grøt til de minste

 1. Camilla

  Sååå herlig bilde av sulten lilleM:D kjenner meg igjen i fullt frontalangrep fra sultne småfolk, har en gutt på 10 mnd som alltid har vært grøtlei, så det har ikke vært barebare å være kreativ nok i matveien, heldigvis begynner smakspaletten å bli så stor at det blir variasjon i kosten, var vanskelig å variere noe særlig for 3-4 mnd siden 😀
  Der er en herlig, men slitsom tid med disse små, vi må bare kosekosekose oss mens de er mottagelige for den slags, om 6-7 år så får vi kanskje knapt stjelt en klem om dagen: «Æsj, mammaaaa, kutt ut å vær så klengete da, blir jo flau!» ❤️
  Liker bloggen din godt, syns du har en herlig holdning til sunt kosthold og trening, virkelig motivator for de av oss som sårt har trengt en holdningsendring!

 2. Kristine

  @Camilla: Han er ikke superfan av grøt min heller, så kreativiteten får blomstre her 😆
  Jeg nyter hvert øyeblikk nå, etter noen måneder med kolikk så setter man plutselig pris selv på «vanlig» sutring og gråt. Tiden går så altfor fort, jeg merker det allerede.. Passer på å være tilstede når han er våken, bort med sosiale medier. Takk ♥

  @Julie @ WolfItDown: Jeg tenkte faktisk på det! Med litt kanel, sukrin og et smørøye – nam 😀

 3. Malene

  Jeg har selv ei lita på 4,5 mnd og hun har fått grøt i over en måned, men da jeg prøvde å gi henne hirsegrøt brakk hun seg og begynte å gråte ❗ .. Så da lurer jeg på om di vet om hvordan det er å lage grøt av havre evt. Havremel? Og må den kokes i gryte?
  Også må jeg bare få si at den nye boka di var en skikkelig motivasjonsboost (har slitt litt med å komme igang etter fødselen 🙄 ) og knekkebrødene var en stor hit, til og med jentungen til sjefen min på 5 sa at det var de beste knekkebrødene hun hadde smakt 😀 så tusen takk for at du er så inspirerende!

 4. Kristine

  @Malene: Huff da! Vel, min er som sagt ikke overbegeistret over grøt, men jeg har funnet ut at det blir best konsistens (ikke så slimete) om jeg koker den ganske tynn og lar den stå i 5 minutter i kjelen – da tykner den litt til av seg selv, og blander jeg inn noe fruktmos går det ned. Han spiser ikke grøt uten noe søtt for å si det sånn :mrgreen: Havremel oppfører seg ganske likt som hirsemel, kokes i kjele begge deler ja.
  Så hyggelig å høre!! ♥ 😀

Det er stengt for kommentarer.