Sweet chili chicken

Hei dere!

Håper dere nyter denne lørdagen, det ble jo brått julestemning igjen med all denne snøen.

Dagens middagstips;

Sweet chili chicken

IMG_8331

Sweet chili chicken
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 700 g kylling
  2. 1 paprika
  3. 2 gulrøtter
  4. 2 plommer
  5. 1 ss tomatpuré
  6. 1 ss yaconsirup
  7. cummin, paprikapulver, salt og chili
  8. 2 ss kvarg/kesam
Instructions
  1. Skjær kylling, plomme og grønnnsaker i mindre biter. Stek kyllingen først sammen med tomatpuré, krydder og sirup. Tilsett plommer og grønnsaker og la det steke på middels varme i fem minutter.
  2. Servér med en klatt kvarg på toppen.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_8328

Ha gjerne ris eller brød til om du ønsker.

Og så en liten rett til mini;

Kardemommegrøt

IMG_8626

Her har jeg alså kokt grøt av hirsemel og havremel, deretter smakt til med kardemomme.

IMG_8625

Du får tak i meltypene i butikker og på helsekost, men jeg har handlet fra iherb som vanlig.
Nå er jo reglene også endret, og du kan handle tollfritt for 350 kr (frakt inkludert).

Kardemomme gir en søt smak til grøten slik at du ikke trenger å tilsette noe søtt, det smaker som bolledeig! Kanel (med kumarin) er ikke å anbefale til små babyer.

IMG_8628

Det falt i smak hos både mini og mamma 😀

Fortsatt god lørdag!

9 kommentarer til “Sweet chili chicken

  1. Janicke

    Hei, så flink du er med mat til lille M, kan det bli neste bestselger;-)

    Ønsker deg en super helg!

    Hilsen .janickeloeken

  2. Lin

    Kardemomme gir en deilig smak ja. Bruker den når jeg lager havre- eller byggrynslapper, og kardemommen setter så god smak på lappene.

    Regner med at du kjenner til forskjellen på ceylon kanel og kassia kanel, og at det er veldig lite kumarin i ceylon-kanel? Vi kjøpte en stor pakke med ceylon-kanel på Iherb, og har lenge av den. Anbefales dog å kjøpe typen som selges som «ground». Vi kjøpte powdered versjon første gang, og pappa konkluderte med at man ikke bør trekke pusten samtidig med at man putter skjeen i munnen :mrgreen: Pulver-versjonen er så finmalt at den lett gir hosteanfall.. 😀

    Fortsatt god helg til deg også! 🙂

  3. Kristine

    @Lin: Jeg elsker kardemomme, bruker det ofte i middag (gjerne wok) også!
    Ja, det var derfor jeg skrev med kumarin i parantes – i tilfelle det var flere der ute som visste om det 😀
    Haha, sier du det :mrgreen: Jeg har ground stående ja.

  4. Hilde

    Hei Kristine!

    Jeg har en liten jente som er en uke yngre enn din gutt:-) Jeg har foreløpig ikke begynt å gi smaksprøver enda, men tenkte å begynne nå snart. Hun spiser så godt at hun ikke trenger noen annen mat i tillegg til morsmelk, men vil gjerne introdusere henne for nye smaker. Når begynte du å gi smaksprøver og gir du noen fulle måltider nå? Kan jeg spørre deg om evt hvorfor du gir fulle måltider?

    Vil også gjerne se flere innlegg om babymat:-)

  5. Julie @ WolfItDown

    Sweet chilli chicken er så godt! Og og lage den selv med plommer istedenfor sukker var knallurt, dette ser nydelig ut 🙂 Håper du har en fortsatt god helg Kristine 😀 x

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *