Lørdagspizza og babymat

Hei!

Her har dere en veldig rask og enkel måte å lage pizza på;

Pitapizza

IMG_8323

Lørdagspizza
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 4 pitabrød
 2. 400 g karbonadedeig
 3. 2 ss tacokrydder + 2 ss vann
 4. 1 pakke bacon
 5. 3-4 ss ketchup u/sukker
 6. 1 neve revet gulost
Instructions
 1. Stek karbonadedeig med tacokrydder og litt vann til du får en saftig kjøttsaus
 2. Ha ketchup over pitabrødene, fordel karbonadedeigen over, deretter gulost og til slutt bacon
 3. Stek i ovnen på 180 grader, gjerne grillfunksjon, i 12-15 min til osten er gyllen og baconet sprøtt
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

IMG_8322

Dette er bare et forslag til pizzafyll, du kan lage med skinke, salami, paprika, ananas, banan m.m.

IMG_8325

Ekstra smart er det dersom man har barn som ønsker litt forskjellig fyll, da kan de legge på det de vil ha på pizzaen selv.

Apropos barn. Nå spiser jo ikke lille M pizza riktig ennå, men han har begynt å smake på litt forskjellige ting; maisgrøt, havregrøt, sviskepuré, søtpotet og avokado.

Jeg elsker som dere vet å lage mat, så jeg lager alt selv. Da vet jeg akkurat hva han får i seg, og det er dessuten billigere.
Han spiser kun et par skjeer av gangen nå, så det er alltid en del til overs – derfor er det perfekt å fryse;

IMG_8276-side

Sviskepuré er fint å røre inn i varm grøt for å få den søtere, og søtpotet varmer jeg bare opp i mikroen. Søtpotet er for øvrig favoritten hans hittil.

Dette er gøy! Jeg kommer gjerne med flere tips og idéer til babymat dersom det er av interesse.

Ha en fin lørdag!

20 kommentarer til “Lørdagspizza og babymat

 1. Hildegunn

  Jaa,kom med oppskrifter/tips til babymat :mrgreen: Jeg har ingen små selv enda (vi prøver å få det til og klaffe 🙄 ), men alt av tips er jo greit å ta med seg likevel 😉
  Hva med en bok om barnemat etterhvert…? 😉

 2. beate

  Minien min var også kjempeglad i søtpotetmos da hun var på den alderen 🙂 en annen favoritt var avokado most med banan og innblandet havregryn som har lagt i vann natta over.

 3. Lin

  Så artig 🙂 Har ikke små jeg heller, men spennende å høre om hjemmelaget mat til de små også. Som du sier, lager man selv så vet man hva de får i seg. Og så kan man jo putte ganske mye forskjellig (og sunt) i, som stavmikseren tryller om til smakfull mat (mos) 🙂

 4. Veronica

  Ja takk, til babymat! Har en lita ei selv som blir 4 mnd i morgen, så det er midt i blinken for oss:D Har såvidt begynt med litt most banan, men tenker å eksperimentere litt mer i ukene framover. Fryser du det bare ned som isbiter?

 5. Kristine

  @Hildegunn: Håper det klaffer snart! ♥ Da blir det sikkert litt mer babymat 😉 Jeg er alltid klar for flere bøker, så det vil tiden vise 🙂

  @beate: Reagerte ikke mini på konsistensen til havregryn? Jeg lager grøt med havremel nå, men ingen grøter har hittil slått veldig an.

  @Lin: Det er jo så lett å lage! Og veldig moro å prøve meg frem til hva som faller i smak, og hva som kommer rett ut igjen 😆

  @Veronica: Så bra! Da blir det mer babymat innimellom! Veldig moro å gi mat for første gang, selv om det bare er ørlite grann som går ned i svelget :mrgreen: Ja, fryser det som isbiter.

 6. Suzanne

  så flink du er! Jeg ønsker meg gjerne tips om babymat! Jenta mi er 6mnd og jeg har allerede begynt å lage middager å fryse ned, i går kokte jeg brocolli, gulrot og kalvelever og frøs i hver sin isbitform☺️ så kjekt å bare ta ut de «bitene» man trenger 🙂

  Ha en god lørdag!

 7. Eli

  Pitapizza er helt supert! Funker veldig fint når ungene har besøk, for da kan de bestemme hva de selv vil ha 🙂 Har ikke prøvd med karbonadedeig, så da blir det utprøvd til uka

 8. Nina

  Kjempe smart å fryse baby mat i så små porsjoner, det gjør vi også 🙂 Søtpotet er en favoritt her også. Jeg kan anbefale bloggen «bare barnemat» 🙂 Og ikke minst avent sin dampkoker og blender i ett, helt genialt 🙂 damper f. Eks kylling biter eller annet kjøtt, snur den på hodet og blender 🙂 Det samme med grønnsaker og frukt 🙂

 9. Lin

  @Kristine:

  Hihi, ser det for meg ja 🙂 Du prøver ikke flere ganger da, med noen dager/litt tid imellom, kanskje det sendes videre ned til magen en dag :o)

 10. silje

  Ja takk til mer om babymat! Min lille blir 4 måneder om et par dager, og jeg trenger tips og råd til hvordan man introduserer fast føde – og hva man bør gi! 🙂

 11. Marte

  Hei =) Ja takk til babymat! Har en liten krabat som kom rett før din lille M, og vi har også startet med litt smaking. Så om du vil komme med noen tips til tilberedning av maten hadde jeg blitt suuuperglad 🙂

 12. Kristine

  @Suzanne: Så gøy! Gleder meg til mer middagsmat i fremtiden 😀 God søndag!

  @Eli: Ja, ikke sant? Veldig godt med karbonadedeig på synes jeg 😀

  @Nina: Oi, dampkoker og blender må jeg sjekke ut – takk for tips! 😀

  @Nina: Det prøvde vi faktisk i går, men det falt ikke heelt i smak det heller 🙂

  @Lin: Viktig å ha tålmodighet, og en klut i nærheten 😀

  @silje: Da kommer det litt mer, skal knipse litt bilder neste gang jeg lager puré og lignende 😀

  @Marte: Da skal jeg dokumentere litt fremover når jeg lager/tilbereder og oppbevarer. Hyggelig å kunne utveksle litt erfaringer 😀

 13. Kristine

  Først vil jeg bare takke for en utrolig motiverende og inspirerende blogg. Du er virkelig en av de mest reflekterte og faglig dyktige bloggerne i Norge -tommel opp:-) Jeg har sett frem til når du skulle begynne å lage mat til babyen din, og håpet at du ville dele tips og oppskrifter. Selv har jeg en baby på 7 mnd og lager maten selv. Men sliter litt med å få nok fett i maten. Ammer mye enda, så hun får jo mye mettet og godt fett der, men blir ikke helt klok på hvilke oljer man bør tilsette i middagene. Har brukt Udos choice, men er litt usikker på den i forhold til omega 6 innholdet, vurderer å bruke kokosfett istedet. Gleder meg til å følge dine tanker om babymat videre:-)

 14. Johannne

  Har gledet meg til å se oppskrifter på babymat fra deg!
  Har selv en liten gutt som er noen måneder eldre enn din. Han som er 2 år, elsker maten din 😉
  Vi følger flittig med på den fine bloggen din! Du er et flott forbilde!

 15. Kristine

  @Kristine: Så utrolig koselig å høre! Takk 😀 Jeg kommer nok til å bruke kokosolje, muligens litt ekte smør innimellom.

  @Johannne: Aw, så hyggelig ♥ 😀 Da blir det mer mini-mat!

  @MariaMarisol: Fullkornspita 😀 Glutenfri betyr jo ikke sunnere, men kanskje det finnes i «glutenfri-hyllene» i butikken også – det har jeg ikke sjekket. Sunnere blir det om du lager bunn selv, men dette er en fin fastfood-løsning synes jeg 🙂

 16. beate

  Hun reagerte ikke på konsistensen da hun var så lita, men etter hvert gjorde hun det 😛 men blandet med banan og avokado tror jeg søtsmaken tar overhånd 🙂

 17. frustubbis

  Jeg har ei lita frøken som er født i slutten av august 2014, så vi driver også å prøver ut litt mat. Her er pære og svisker den store favoritten.

  Til frokost gir jeg ho hirsegrøt og blåbær som jeg tar 1 min i micro, og blander ut med avkjølt kokt vann. Og med en liten skje mme pulver.

  til kvelden gir vi ho grøt med avokado. Det fyker ned på høykant. Gir også fruktjuice til hvert måltid for å bedre jern opptaket.

  Har prøvd ut gulrot, brokkoli og søtpotet, men det falt ikke så godt i smak… banan og eple likte ho også godt. Jeg merker at jeg er bekymret for å gi gluten for tidlig, men det er vel også snart på tide!

  Selv har jeg også endelig kommet igang med trening etter flere år med ME og Fibromyalgi! Så ble virkelig gira når jeg kom over bloggen din!

 18. Kristine

  @frustubbis: Avokado er en stor favoritt her og! Søtpotet var ok, men ikke gulrot – merkelig da de er ganske like i smak men 😀 Jeg pleier å tilsette litt kokosolje i ny og ne, fett er sunt for dem.

  De sier at det er fint å introdusere litt gluten i starten for å unngå glutenallergi/cøliaki senere, men jeg vet ikke.. Det er i hvert fall fint å gi om/når man fortsatt gir morsmelk.

  Hyggelig, lykke til videre med både lille mini og trening!

Det er stengt for kommentarer.