Ny sukkerfri sjokolade

Hei!

Titter innom for å vise dere nyhetene fra Funksjonell mat, de har kommet med to nye versjoner av sukkerfri sjokolade.

/sponsorlink
IMG_8306

Til min og mange andres fortvilelse sluttet nemlig Dambert å lage sjokolade søtet med tagatose, så det var godt at det kom flere alternativer til sjokolade som ikke er søtet med det fæle stoffet maltitol som herper tarmene dine.

IMG_8314

En med melkesjokolade og en med mandler og havsalt. Jeg synes begge var veldig gode, autentisk sjokoladesmak og lite ettersmak av sukrin. Det manglet allikevel det lille ekstra på sistnevnte, lurer på om jeg hadde likt den bedre med mørk sjokolade – og kanskje litt mer salt?
Bortsett fra at innpakningen innenfor papiret er vanskelig å få opp, og dermed vanskelig å få sjokoladen ut, så får den to tomler opp.

Sjokoladene finner du HER

Vi må jo ha et godt sjokoladetrekk til proteinbarene våre 😉

IMG_0289

Ny sukkerfri sjokolade
Yields 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 30 g vaniljeprotein
 2. 15 g kokosmel
 3. 15 g sukrinmelis
 4. 2-3 ss vann
 5. 25 g sukkerfri melkesjokolade
Instructions
 1. Mål opp tørrvarene i en bolle og tilsett ørlite grann vann av gangen til du får en knadeig-konsistens. Form proteinbarer i ønsket størrelse og sett i fryseren mens du smelter sjokoladen i et vannbad.
 2. Vend de i sjokoladen etter et par minutter.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

 

IMG_0297

Du får hele 15 g protein og 130 sunne kalorier per proteinbar, og det er med sjokoladetrekket – du kan nesten ikke lage disse uten.

God søndag!

13 kommentarer til “Ny sukkerfri sjokolade

 1. Maria

  Oi, viste ikke at malitol herper tarmene:/
  Så bra at det har kommet noe med sukrin smakte en grønn pakning den var med tagatose , men var ikke noe god, så satser på at denne smaker bedre.:)

 2. Marte

  Hei.
  Har du andre forslag til produkter uten sukker som er «milde mot magen»? Prøvde sjokoladene fra Sjokoladeprinsen, men den fikk jeg vondt i magen av…
  Kan teste denne du har tipset til her =)
  Har du tips til billigste alternativer til bestilling av slike produkter?
  Håper på svar og fortsatt god jul! =)

 3. Kristine

  @Nina Bakke: Bare hyggelig 😀

  @Maria: Herper tarmerne i den forstand at man får voldsomme magekramper, diaré osv 😐
  Disse er veldig gode!

  @Marte: Hei! Det som er søtet med stevia og sukrin pleier å være ok for magen, men det er ikke så mange produkter som er dessverre (fordi det er dyrt). Om du skal handle på x-life lønner det seg å handle for over 500 kr, da er frakt gratis.
  Fortsatt god jul! 😀

  @lovelyliller.com – sunt & godt: Helt enig 😀

 4. Lissi

  Vet du hvorfor maltitol gir magetrøbbel hos noen og ikke hos andre Kristine?

  Jeg sliter veldig med maltitol, tyggis, sukkerfrie pastiller osv.. Holder meg heeeelt unna, men innimellom har jeg så lyst på en pastill og har funnet ut at dundersalt (den med trollet utenpå) er super. Minuset er jo at den inneholder sukker samt at jeg ikke kalrer å stoppe etter bare 3… hehe..

  Men mannen min kan jo spise alt! Er bare noen mer følsomme for kunstige søtningstoffer enn andre??

 5. Kristine

  @Lissi: Maltitol gir nok de aller fleste store mageproblemer. Det pleier å være andre søtningsstoffer i sukkerfrie pastiller, og der kan det variere litt på hva folk tåler. Min erfaring er at vi kvinner som oftest spiser en del mer enn menn.. kremt.. og derfor får vi vondere i magen. Men på den andre siden er jeg «herdet» og tåler sukrin bedre enn mannen min – ikke lett å bli klok på det der 😀

 6. Helle

  Hvis du bare river av toppen på «posen» inni, så er det bare til å «skyve» sjokoladen ut av posen 🙂 Syns igrunn det var kjempegreit, så kan man spare resten til senere om ikke man spiser opp hele 😉 Måtte smake de med en gang jeg så de var kommet på jobb (Sunkost) forrige uke 🙂

 7. Kristine

  @Helle: Det var det jeg gjorde (måtte klippe opp), og synes fortsatt det var vanskelig å skvise den oppover.. 🙄 😆 Men god, det var den!

Det er stengt for kommentarer.