Safransnurrer

Hei!

Santa Lucia er allerede på lørdag (tiden frem mot jul går så altfor fort), og her har dere mitt bidrag. Det heter lussekatter, men disse er ikke gjærbakst og kan sånn sett ikke sammenlignes med ekte vare, så da gjør jeg som jeg pleier og kaller det noe litt annet.

Dessuten fant jeg ut hvorfor det heter lussekatter, og det var jo ikke noe særlig hyggelig.
«Djevelen, i form av en katt, ga de slemme barna juling, mens en kristusskikkelse i form av et barn delte ut boller til alle de snille.»

Vel, her er jeg og Todd engler og deler disse med dere.

Safransnurrer

IMG_9794

De fikk noen sjarmerende rynker, men det er ikke en veldig enkel deig å jobbe med.

IMG_9796

 

Safransnurrer
Yields 4
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 egg
 2. 2 ss mager kesam
 3. 30 g sukrin gold
 4. 20 g mandelmel
 5. 20 g easy bake (eller havremel)
 6. 20 g kokosmel
 7. 2 ts kardemomme
 8. 1 ts xanthan gum (eller fiberhusk)
 9. 1/2 ts gurkemeie (eller 1g safran)
 10. 1 ts bakepulver
 11. Rosiner til pynt
Instructions
 1. Pisk egg og sukrin gold til en luftig eggedosis, rør inn kesam. Tilsett tørrvarene litt etter litt til du får en tykk deig som du klarer å forme. Ha gjerne litt kokosmel på fingrene om det er veldig klissete, og form fire store S’er på et bakepapir. Trykk en rosin i hver ende.
 2. Inn i ovnen på 180 grader i 15-17 min.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_9804

Hele oppskriften er ca 300 kcal, så det vil si 75 sunne og gode kalorier per stk.

IMG_9808

Ha en super tirsdag!

12 kommentarer til “Safransnurrer

 1. Pantora

  Åh, jeg tror dette var den aller første oppskriften jeg prøvde meg på i fjor, etter å ha funnet bloggen din! Gleder meg til å prøve disse igjen 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *