Nøtteknask

Åh – dette kommer dere til å like!

Jeg har aldri laget det før, men nå ser jeg for meg at jeg kommer til å lage dette hver dag – i hvert fall nå i jula.

Så utrolig enkelt og smakfullt!

Nøtteknask

IMG_7852

Nøtteknask
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
 1. 150 g hasselnøtter
 2. 2 ss yaconsirup
 3. 1-2 ss sukrin gold
 4. 1 ts kanel og kardemomme
 5. en klype havsalt
Instructions
 1. Hakk hasselnøttene i mindre biter og varm i en stekepanne sammen med yaconsirup, sukrin gold, kanel og kardemomme. Når det er smeltet sammen til en brun og fin masse, så heller du nøttene over på et bakepapir og strør litt havsalt over. Når de kjølner blir de supersprø og gode.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_7845

Knekk de opp i mindre biter og nyt!

IMG_7850

Dette kan du enten spise som snacks, eller strø over yoghurten, grøten, eller en dessert.
Du kan også ha det til middagen som jeg selvfølgelig måtte prøve meg på – det kommer på bloggen neste uke!

Ellers så gårsdagens økt slik ut;

Rumenske mark
Liggende sidehev
En-arms hantelroing
Kabelroing
Knebøy
Franskpress
Glute ham raise (med armene ut og holder en liten ball)
/sponsorlinker
IMG_7885

2xu mid rise tights  //  Better Bodies topp

Ha en super helg dere!

28 kommentarer til “Nøtteknask

 1. Kine

  Nam! Det ser såå deilig ut !
  Men hvorfor bruke yaconsirup? Har fått med meg at det gir en god karamellsmak, men det er vel ikke noe bedre enn vanlig sirup, sånn rent enæringsmessig? 🙂

 2. Kristine

  @Kine: Det var supergodt! Yacon er noe helt annet enn vanlig sirup; det er ikke rent sukker, øker ikke blodsukkeret på samme måte, inneholder fiber, og er ren søtning fra en plante. Ikke bare gir den karamellsmak, men den får dette til å bli «knekk» 😀

  @Kristin: Det må du gjøre! Sukrin gold klarer jeg meg ikke uten 😀

 3. Nina

  Du skrev på forrige innlegg at du trente 3 styrke økter hjemme i uka, men får du gjort alle de øvelsene hjemme? Har du masse utstyr 🙂
  jeg skal lage den nøtte blandingen idag 🙂 du er flink!!!

 4. Kristine

  @Nina: Nei, jeg trener 3 ganger på gymmet og 1 gang (kardio) hjemme. Jeg trente imidlertid mye hjemme mot slutten av svangerskapet mitt, så jeg har både vekter, kettlebell og treningsstrikk 🙂
  Takk for det – den kommer du til å like!

 5. Irene

  Ah! Dette er såå digg! Har laget det mange ganger med all slags nøtter (også med smeltet sjokolade over!). Mmm.. Vann i munnen

 6. Selina

  Dette må jeg lage i kveld! Elsker nøtter med søtt og salt <3 Forresten, hva synes du om mid rise tightsen til 2xu? Vurderer å kjøpe den selv 🙂

 7. Kristine

  @Irene: Mhm, så godt! 😀

  @Selina: Dette kommer du til å digge 😀 Den har helt ærlig blitt min store favoritt, så anbefales på det varmeste!

  @Anni: Go for it! Tenkte jeg skulle prøve med valnøtter neste gang 😀

 8. silje

  Hei Kristine!
  Jeg har glutenallergi og har fått vite nå at jeg heller ikke tåler Melkeprotein og Soyaprotein (kjipt i know – elsker alt som har melskeprotein i seg tror jeg haha) Men det jeg lurte på er: Har du noen gode forslag på hva jeg kan bruke istedenfor Kesam/gresk youghurt i baking og matlaging? 😯 🙂

 9. Kristine

  @lovelyliller.com – sunt & godt: Kjempegodt uansett måned! 😀

  @silje: Hei! Finnes det ikke laktosefri yoghurt? Ellers kan både diverse moser (banan, gulrot, søtpotet o.l.) være gode alternativer, eventuelt kokosmelk eller mandelmelk – bare bruke litt mindre mengde 🙂

  @Kari G: Ikke sant – nam! :mrgreen:

  @Julie @ WolfItDown: Det ville jeg ha gjort i hvert fall ♥ 😀

  @Hanne: Utrolig godt! Takk for det 😎

  @Elise: Ja, det kan oppbevares 😀

 10. silje

  @Kristine: Takk, men i laktosefri youhurt er det forsatt melkeprotein – er jo to forskjellige ting! Men tror jeg fant løsningen i går – kan bruke havregrut som er noe alà youghurt (litt mer rennende kanskje) Så får se hvordan det går når jeg skal bake brød i kveld 😀

 11. Tilbaketråkk: Laks med nøtteknask og persimon | Mat for muskler

 12. Tilbaketråkk: Sunn sjokoladepudding | Mat for muskler

 13. Silje

  Vurder så å kjøpe 2XU tightsen, men usikker på størrelsen min! Hvilken størrelse har du? 🙂

Det er stengt for kommentarer.