Sunne marsipankuler

Hei dere!

Marsipan er vel et must nå som førjulstida nærmer seg!

IMG_0281

Marsipan var noe av det første jeg fant ut at jeg kunne lage enn sunn versjon av for snart 8 år siden. Da var mandelmelet ganske mye grovere enn det er nå, og jeg husker hvor spent jeg var på om deigen ville bli mykere etter en stund i kjøleskapet – og det ble den!

Da så den slik ut;

IMG_5718
Det var tider..

Etter hvert har det blitt mange flere versjoner – med litt bedre kamera og lys til slutt;

marsipan-tile-down

Og nå ble det disse;

IMG_0277

Sunne marsipankuler
Yields 10
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 eggehvite
 2. 50 g lyst mandelmel
 3. 20 g sukrinmelis
 4. 30 g sukrin gold
 5. 40 g sukkerfri melkesjokolade
Instructions
 1. Ingen steking, visping eller baking. Bare bland alt sammen utenom sjokoladen og sett luftett og kjølig i noen minutter. Det kan variere litt på mengden eggehvite i et egg, så tilpass mandelmelet til du får en god knadeig. Deretter kan du rulle, forme og dyppe dem i smeltet sjokolade.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0272

IMG_0286

Håper det smaker!

16 kommentarer til “Sunne marsipankuler

 1. Julie @ WolfItDown

  Mmmm så deilig! Er glad i grovere marsipan jeg da aka Gullbrød (tror det er mest nostalgien da, men gullbrød er godt gitt!) kunne kanskje laget sunnere versjon av den bare bruke halvt mandelmel og halvt med kvernede mandler 😀 Disse marsipankulene så uansett aldeles nydelige ut, og jeg har laget en versjon av dine før, de ble kjempegode! 😀
  Super midt-i-uken kos ^ ^

 2. Ingvild

  Vil det fungere å lage disse med vanlig sukrin? Jeg greier bare ikke like smaken på sukrin gold, og den litt isete smaken av vanlig sukrin går fint for min del i små doser. 🙂

 3. Linda

  Hei:) reagerer ikke din mini på nøtter og mandler osv? Spiser du alt eller holder du deg unna noe? Har en liten en som er ca like gammel som din og han har masse luft og jeg blir litt redd for å spise ting som ikke er «safe»☺ takk for svar

 4. Kristine

  @Linda: Hei! Nei, han reagerer heldigvis ikke på nøtter 🙂 Jeg holder meg unna ting som jeg selv kan få mageknip av, f.eks kål, løk, bønner, sterk mat, brus osv. Og ellers reagerer han på sjokolade 😐

 5. Ane

  Hei Kristine og gratulerer så mye med mammarollen:) Jeg er også nettopp blitt mamma og lurer på om jeg kan spise sukring og proteinpulver (da questbarer) når jeg ammer?
  På forhånd tusen takk:)

 6. Sissi

  Hei!

  Jeg vil bare tipse om å bruke litt appelsin skall i marsipanen spesielt nå mot jul, det er bare super godt.

  Gratulerer som mamma og takk for en kjempe fin blogg!

 7. Eirin

  Prøvde meg på disse i dag! Megagode, og så utrolig enkle å lage 😀 Helt supert til ettermiddagskaffen.

 8. Kristine

  @Sissi: Hei! Tusen takk for kreativt tips, det må jeg prøve å huske på neste gang 😀

  @Eirin: Så hyggelig å høre! Perfekte små munnfuller til kaffen ja 😀

  @Michelle: Jaa, gleder meg sånn til jul! 😀

 9. Michelle

  Kristine, du har ikke vurdert å komme ut med en egen julebok en gang? eller en bok som inkluderer julebaks, påskesnop og diverse høytider! Hadde jo virkelig vært noe!! Sunn baks til ulike høytider 😀

Det er stengt for kommentarer.