Very berry

Hei!

De av dere som har fulgt meg fra tidenes morgen vet at jeg kom med den forhatte/elskede eggehvitefluffen i 2008. Fluffen holdt søtsuget mitt i sjakk på de første konkurransediettene, og etter hvert ble den brukt som heving i min eksperimentelle, proteinrike bakst – og eventyret var igang.

Det er flere måter å lage luftig krem på; eggehviter, fløte, kokosmelk og fryste bær – og denne gangen gikk jeg for sistnevnte.

Bringebærkrem

IMG_0013

  1. 150 g fryste bringebær (eller andre bær)
  2. 25 g proteinpulver
  3. 1-2 ss valgfri søtning
  4. 2-3 ss lunkent vann

Ha bærene over i en kjøkkenmaskin og bland med proteinpulver, søtning og lunkent vann – dette gjør jeg for å tine bærene litt. Sett på svak visping først slik at ikke alt spruter ut av bolla, deretter full guffe til du ser at det blir til en fyldig krem aka fluff. Du kan eventuelt brukt stavmikser og el-visp.

IMG_9998

IMG_0009

Du får utrolig mye krem, og jeg kan garantere at du ikke orker å spise opp alt. *kvalm*..
Jeg fryste det som ble igjen og lagde en slags sorbet senere, anbefales!

IMG_0008

Du kan spise kremen alene, med litt ekstra bær og nøtter over, eller bruke i rullekake, bløtkake m.m.

Håper det smaker!

12 kommentarer til “Very berry

  1. kirsten

    Ååååå det såg kjempegodt ut! 😀 har aldri prøvd meg på proteinpulver før. Hva slags proteinpulver bruker du? Og hva er den laget av?

  2. Lin

    Så lurt! Så enkelt og sunt! *Liker enkle «desserter» med bra næringsinnhold som er enkle å lage!* 🙂 Skal teste ut denne oppskriften 🙂

    Hvordan lager du eggehvitefluffen? Stivpisker eggehvite med søtning, og serverer den slik den er?

    Har laget skyrfluff i det siste, etter oppskrift fra Bakekona. Vender en stivpisket eggehvite sammen med et beger skyr (evt med ekstra søtning, men synes det er unødvendig). Kan varieres i ulike smaker, og eventuelt serveres med bær eller frukt og hakkede nøtter. Enkelt og godt! Anbefales! 🙂

  3. Kristine

    @Isabel: Takk for det 😀

    @Lin: Denne må du teste!
    Ja, eggehvitefluff er stivpiskede eggehviter med søtning – og eventuelt rørt med litt proteinpulver til slutt.
    Takker for tips – har laget det mange ganger, men pleier å ha i gelatin og lage det som mousse 😀

  4. Malene

    Prøvde denne med jordbær og skogsbærprotein, latterlig mektig! For en sjokoladevariant, tror du man kan bruke banan, litt peanøttsmør og sjokoladeprotein?

  5. Siv

    Hei 🙂 Jeg liker oppskriftene dine meget godt!
    Men lurer på om det er noe man kan bruke istedet for vaniljeprotein?

  6. Kristine

    @Malene: Ikke sant den er mektig! :mrgreen: Ja, go for it!

    @Siv: Hei! Tusen takk! 😀 Det er melkepulveret som gjør det hele til en krem, så der har jeg ingen alternativer dessverre.

  7. Terese Hagen

    Hvilket vaniljeprotein/protein bruker du? Jeg har den easy bake. Kan jeg bruke den på denne oppskriften og andre oppskrifter eller anbefaler du en annen en 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *