Flere sunne Halloweenfristelser

Heisann!

I gårsdagens innlegg fikk dere de 4 første oppskriftene med gresskar, her har dere de 4 siste;

5. Gresskarpudding
gresskar5

Denne finner du i boka Sunnere & sterkere, jeg deler den her med dere:

Oppskrift:
3 egg
1/2 boks kokosmelk
1/2 boks (210 g) muskatgresskarpuré (eller mos selv)
2 ss sukrin gold
5-6 dråper stevia karamell
2 ss yaconsirup

1. Hell yaconsirup i bunnen av en form og sett til side. Varm kokosmelk sammen med sukrin gold til det koker, ta deretter kjelen av pannen.

2. Pisk 3 egg lett. Hell den varme melkeblandingen i litt etter litt mens du visper – viktig at du holder det gående slik at ikke eggene blir eggerøre – blandingen skal bare tykne såvidt.

3. Bland i gresskarpureen og noen dråper med stevia karamell til slutt til du får en jevn røre. Hell blandingen i en liten brødform og sett den i en dyp (ovns)panne som du fyller opp med vann til ca 2/3 av formen er dekket.

4. Inn i ovnen på 125 grader i ca 2 timer
– med andre ord, dette er ikke noe du lager om du er fysen på noe umiddelbart, men det er verdt ventingen – tro meg.

Sett formen til avkjøling i et par timer, helst over natten om du har tid.

Hele karamellpuddingen er kun ca 480 kcal.

6. Høstmuffins

gresskar3

Oppskrift:
3 egg
1 eggehvite
6 ss sukrin gold
5-6 dråper stevia karamell
1 dl mager kesam
60 g mandelmel
20 g kokosmel
3 ts kanel
2 ts kardemomme
1/2 (ca 300g) (muskat)gresskar
1 ts bakepulver
1 ss yaconsirup
1,5 – 2 dl melk/vann (til du får en tykk røre)

Du kan starte med å sette ovnen på 200 grader og dele muskatgresskaret i to. Jeg gravde ut litt av fruktkjøttet først, deretter satte jeg den inn og bakte i ca 25 min. Altså 50/50 fersk og bakt fruktkjøtt, men du kan like gjerne bruke bare en av delene.
(Husk å ta vare på kjernene, de kan ristes i ovnen og lages som snacks).

Bland alle ingrediensene sammen utenom en eggehvite og la det svelle et par minutter, imens kan du stivpiske eggehviten. Vendes forsiktig inn og hell røren i smurte muffinsformer (jeg brukte store, amerikanske). Inn i ovnen på 200 grader i 18-20 min.

Jeg fikk 7 store muffins som veide 100 g (!) hver, så næringsinnholdet per 100 g blir altså:

Kcal: 96
Protein:
 9 g
Karb: 6 g
Fett: 4 g

Glasuren er philadelphiaost rørt med litt sukrinmelis.

7. Gresskarrullekake
gresskar4

Oppskrift:
150 g gresskarpuré
3 eggehviter
25 g bakepro (eller vaniljeprotein)
10 g mandelmel
1 ts xanthan gum (eller fiberhusk)
30 g sukrin gold
5-6 dråper stevia vanilje
2 ts kanel

Vaniljeostekrem:
1/2 boks kesam
1/2 boks lett philadelpia
10 dråper stevia vanilje
20 g sukrinmelis

Rør to eggehviter sammen med gresskarpuré, bakepro, mandelmel, xanthan gum, sukrinmelis, stevia vanilje og kanel. Stivpisk den siste eggehviten og vend inn i røren til slutt.

Bre røren utover et bakepapir i en stor firkant eller rektangel – alt ettersom du ønsker en lang eller tykk rullekake.

Inn i ovnen på 180 grader i ca 15-17 min.

Avkjøl i noen minutter, smør vaniljeostekrem over, rull og nyt.

8. Kakekonfektkuler
gresskar8

Disse er laget av den første oppskriften – nøttekaramellkaken.

Etter 20 min i ovnen er kaken nemlig fortsatt litt bløt i midten, avkjøl og skjær ut midten, rull, og legge kulene i fryseren mens du smelter sukkerfri sjokolade.

Dypp dem i sjokoladen – og siden de har vært et par minutter i fryseren vil sjokoladen stivne ganske raskt, hvis ikke så sett dem i kjøleskapet noen utålmodige sekunder. Du kan også stikke pinner i disse og lage cakepops.

Håper dere fikk litt inspirasjon til å lage noe med gresskar!

last ned

De finnes overalt i butikkene nå, men husk å velge de litt mindre som for eksempel butternutgresskar som er pæreformet. De store runde egner seg best til pynt.

Fortsatt god tirsdag!

8 kommentarer til “Flere sunne Halloweenfristelser

  1. Michelle

    Nam nam nam!! Herlige fristelser 😀 Her har det gått i pumpkin pannekaker og smoothie 😛 😉

  2. Kristine

    @Kamilla: De typiske Halloweengresskarene på 4-5 kilo har minst smak, derfor pleier jeg å anbefale de litt mindre – enklere å tilberede også 😀

    @Julie @ WolfItDown: Takk for det! Jeg har enda en gresskaroppskrift som kommer nærmere helgen 😎

    @Michelle: Takk for det! Nå fikk jeg lyst på pannekaker 😆

    @Nina: Ikke sant! Takk for det 😀

Det er stengt for kommentarer.