Yoghurtgratinerte poteter og to nøttetips

Hei og hopp!

Endelig fredag, og her har dere dagens middagstips;

Karbonader med yoghurtgratinerte poteter

IMG_0014

Yoghurtgratinerte poteter og to nøttetips
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 400 g karbonadedeig
 2. 4 små poteter
 3. 2 gulrøtter
 4. 4 ss gresk yoghurt
 5. 4 ss vann/melk
 6. en neve revet ost
 7. Salat som tilbehør
Instructions
 1. Form karbonadedeig til karbonader og stek med litt krydder (gjerne tacokrydder) til gjennomstekte.
 2. Skjær poteter og gulrøtter i tynne skiver, legg lagvis i en liten ildfast form. Bland gresk yoghurt med vann til du får en tykk saus, hell over potetene og gulrøttene og topp det hele med revet ost. Bak i ovnen på 180 grader i ca 50 min.
 3. Vil du at det skal ta kortere tid kan du koke potetene og gulrøttene på forhånd, da trenger du kun å vente til osten er gyllen.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0010

Deilig tilbehør til kjøtt, fugl og fisk. Ønsker du en fullverdig middag med kun gratengen kan du lage mer og hive oppi flere rotfrukter.

Ellers har jeg to nøttetips til dere denne fredagen!

Det ene er litt fredagssnacks fra iherb;

IMG_0002

Så utrolig gode! De har flere varianter som jeg vil kjøpe neste gang, du finner alle typene her.

Og mitt andre tips er peanøttmel. Det er fettredusert, og du blander det med vann og får peanøttsmør. Noen som husker mitt lille hefte for 5-6 år siden?

cover1
På forsiden her er det nemlig peanøttkarameller – med nettopp peanøttmel.

I de senere årene har det blitt en del mer, blant annet;

IMG_3348-checker-down

Som dere ser kan det brukes i all slags kaker, cookies, proteinbarer og konfekt. Du kan også bruke det i middagen som en peanøttsaus eller dip.

Peanøttmel og andre sunne meltyper finner du på salg her.   (sponsorlink)

Det var alt fra denne kanten – håper dere får en fin helg! ♥

9 kommentarer til “Yoghurtgratinerte poteter og to nøttetips

 1. Iselin Renée

  Jeg har prøvd å lage peanøttsmør av melet, men det smakte så vondt 😛 Brukte peanøttmel, sukring gold og bittelitt salt. Har du noen tips til hvordan det kan smake litt bedre? 🙂

 2. Julie @ WolfItDown

  Herlig! Du kan jo lett lage «tandoori» poteter på samme måte kan jeg tenke meg – luddig 😀 Håper du har en nydelig helg, og at været er litt bedre enn det er her på andre siden av dammen 🙂 xx

 3. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Absolutt! Jeg fikk så lyst på fløtegratinerte poteter – og selv om fløte ikke er usunt/dumt, så måtte jeg prøve en annen vri på den (som vanlig) 😀
  Her er det faktisk opphold i dag, sola skinner litt innimellom! Ellers er det regn og atter regn.. håper du får en fin helg!

 4. Sonja

  Hei,

  Kan du linke til de peanøttoppskriftene. Kjøpte Peanøttmel fordi det var på tilbud, men har egentlig ikek funnet ut hva jeg skal bruke det til 🙂

 5. Kristin

  Hei:) skulle lage dette til middag idag men det ble aldri ferdig.80min sto det i ovnen og forsatt ikke ferdig. Fullt av vann var det også. Hvilken gresk yoghurt brukte du?

 6. Kristine

  @Kristin: He! Oi, det var lenge! Kanskje du brukte større poteter og hadde tykkere skiver enn meg? Det er nok lurt å koke potetene raskt før man skjærer opp og har i ovnen. Jeg bruker gresk yoghurt fra Synnøve Finden.

 7. Kristin

  Hehe ja synes det var veldig lenge:p
  jeg hadde tynne skiver også. Men jeg brukte gresk matyoghurt:/ det ble så vanvittig med vann i formen…rene suppa:p men skal prøve igjen å skjære eeenda tynnere skiver å bruke den greske yoghurten du bruker:) gjerne det hadde noe å si ang vannet/sausen. (Som ikke smakte bra, veldig sur). Måtte hive hele maten:p men gir meg ikke å prøver igjen:) alle gode ting er to som jeg pleier å si;)

Det er stengt for kommentarer.