Sjokoladekake på 2 minutter

Proteinrik og sukkerfri, saftig og smakfull av mørk sjokolade;

IMG_9953

Dere kjenner sikkert til begrepet mikrokake og kake-i-kopp, og jeg har laget mange slike – som oftest som en fondant.
Nå ville jeg imidlertid gå for en mørk sjokoladekake, og jeg ville dessuten teste ut et proteinpulver for de av dere som ikke tåler melkeprodukter.

Mørk sjokoladekake på 1-2-3

IMG_9945

Sjokoladekake på 2 minutter
Porsjoner : 1
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 1 egg
  2. 1 ss vann
  3. 25 g hamp-protein (eller vanlig proteinpulver)
  4. 2 ss kakao
  5. 1 ts bakepulver
  6. 30 g sukrin gold
Fremgangsmåte
  1. Pisk alt sammen og hell i en bolle. Inn i mikroen på høyeste varme i 2 minutter.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

IMG_9959

Jeg skal innrømme at jeg var litt skeptisk til proteinpulveret etter noen dårlige erfaringer med erteprotein og diverse, men hamp var mye bedre – og kaken ble utrolig god.

IMG_9954-side

Sunn kake på noen sekunder i en travel hverdag, blir ikke bedre enn det!

Har dere forresten sett at 2xu-tightsene har kommet med 3 nye farger?

Det er mint, tangerine og babyrosa. Gjett hva jeg gikk for..

/reklame
IMG_9994-down

Genser   //   2xu-tights

Genseren fra Adidas er for øvrig perfekt til utendørs trening, den har:

♥ varm og behagelig innside
♥ tommelhull nederst på ermene
♥ ekstra stoff i halsen som beskytter ansiktet
♥ refleksdetaljer

Ellers er det jo gresskarsesong og Halloween neste uke! Jeg feirer det ikke akkurat, men elsker å bake med gresskar – så det kommer som vanlig noen godbiter her om ikke så lenge.
Det er derfor det er så fint at har bakeuke denne uka.

God torsdag!

22 tanker om “Sjokoladekake på 2 minutter

  1. avatarIdadida

    Denne var dailig! Brukte et annet pulver, og nå irriterer jeg meg over at jeg har brukt 100kr på ferdigblanda microkaker når det er så lettvint! Takk!

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Idadida: Ja, ikke sant.. det er veldig enkelt å lage selv. Ferdigmiksene er greie om man ikke har egg i hus da 🙂 Hyggelig at det smakte!

    @May-Britt: Håper det smaker! Ja, det er kun hampfrø – fri for gluten og melk.

  3. avatarKaja

    Nam, denne ble god! Takk for oppskriften.
    Jeg brukte soyaprotein med sjokoladesmak + hadde oppi litt kokos. Smakte helt fortreffelig! 🙂

  4. avatarJulie @ WolfItDown

    Mmmm digg! Har sett hemp protein i noen sportsbutikker og har lurt litt på det, kopp-kaken så kjempegod ut 🙂
    Ellers blir det kaaaanskje til at jeg lager gresskarpudding â la Kriweb til uken når jeg skal hule ut gresskaret jeg kjøpte forrige uke ^ ^
    Ønsker deg en god torsdagskveld 🙂 x

  5. avatarAmund

    2-3 minutter på høyeste varme kan nok være litt mye. Min ble i alle fall ganske tørr etter 2 minutter (og vokste enormt). Jeg brukte riktignok vanlig sjokoladeproteinpulver (Nanox Varcil), men det har vel ingen betydning? Skal prøve igjen på lørdag..

  6. avatarSara

    Hei!

    Kan denne kaken lages uten bakepulver?
    Elsker bloggen din, utrolig inspirerende og flott!
    Gratulerer som nybakt mor, forresten!

    Klem

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kaja: Så bra! Bare hyggelig, godt at det falt i smak 😀

    @Julie @ WolfItDown: Åha ja! Den tar litt tid, men det er det verdt. Kanskje jeg skal prøve meg på en raskere gresskarpuddingversjon, hm 😉
    Håper du får en fin helg! ♥

    @HG: Takk for det! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *