Lun, sunn eplekake

Hei!

Jeg lovte dere en god dessert, og her har dere den – med norske epler!

Oppskriften er nærmere fem år gammel, med kun små endringer grunnet flere alternativer innen søtning siden den gang.

Håper det smaker!

Eplekake

IMG_9989

Lun, sunn eplekake
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 egg
  2. 80 g sukrin gold
  3. 1 dl mager kesam
  4. 40 g mandelmel (20% salg)
  5. 40 g havremel
  6. 1 ts bakepulver
  7. 1 ts kardemomme
  8. 2 ts kanel
  9. 1 eple
Instructions
  1. Pisk én eggehvite stiv og sett til side. Pisk plommen og et helt egg med sukrin gold til eggedosis, tilsett mager kesam. Hell i det tørre og pisk litt til. Vend deretter inn eggehviten helt til slutt og smak til med eventuell mer søtt/krydder.
  2. Skjær opp et eple i skiver og legg et lag både i midten og på toppen av kaken. Strø kanel over og sett inn i ovnen på 180 grader i 25 min.
  3. Jeg fordelte kakerøren i en miniform og en middels form, kaken på bildet er derfor mini. Du fyller fint opp en form på ca 15 cm.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

IMG_9985

Varm og fersk ut av ovnen. Nytes gjerne med litt kald kokoskrem, gresk yoghurt eller vaniljeis.

IMG_0215

Ha en fortsatt fin tirsdag!

.
703x227_Bakeuke_Salgskategori

3 kommentarer til “Lun, sunn eplekake

  1. Julie @ WolfItDown

    Eplekake og is eller pisket, kald krem = barndomsminner 😀 Farmor hadde som regel dette eller vafler på lur, og ikke minst heller fantastiske «nøttebunn» kake <3 Tusen takk for finfin oppskrift skjønne du 🙂 Og ha en riktig fjong tirsdagskveld 🙂 xx

  2. Tilbaketråkk: Sunn eplekake « Ostefrue

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *