Grønn fiskegrateng

Hei!

Enda en reprise i dag, men denne middagsretten er så god at det fortjener den. Dessuten vet jeg at mange ikke er så flinke til å spise fisk, så da er denne midt i blinken;

Grønn fiskegrateng

IMG_0402

Jeg fulgte den vanlige oppskriften min fra boka, men la til spinat og brokkoli for vitaminer og en flott farge.

Grønn fiskegrateng
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
  1. 400 g laks
  2. 400 g torsk (eller sei)
  3. 100 g pasta penne (eller fullkornsmakaroni)
  4. 4 dl skummet melk (eller havremelk/mandelmelk)
  5. 2 egg
  6. 1 brokkoli
  7. 1/2 pose spinat
  8. 1-2 ss maisenna
  9. Salt, pepper, malt muskatnøtt
  10. 3 ss finrevet parmesan
  11. 3 ss finmalte mandler 
Instructions
  1. ♦ Lag sausen først. Kok opp/pisk melk med maisenna, muskat, salt og pepper. Skill eggene og rør inn kun eggeplommene til du får en tykk saus (NB; den skal ikke koke). Ta vare på eggehvitene.
  2. ♦ Skjær brokkoli i mindre biter og kok sammen med pasta penne i 5-6 minutter. Kjør spinatblader i en blender. Husk å renne av alt vannet skikkelig, tilsett brokkoli, pasta og spinat i sausen.
  3. ♦ Skjær fiskestykkene i små firkanter og ha i blandingen (her må du kanskje gå fra kjele til større bolle). Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn til slutt, hell alt i en ildfast form.
  4. ♦ Ha over finraspet parmesan og finmalte mandler. Inn i ovnen på 200 grader i ca 30 min.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Oppskrift:
400 g laks
400 g torsk (eller sei)
100 g pasta penne (eller fullkornsmakaroni)
4 dl skummet melk (eller havremelk/mandelmelk)
2 egg
1 brokkoli
1/2 pose spinat
1-2 ss maisenna
Salt, pepper, malt muskatnøtt
3 ss finrevet parmesan
3 ss finmalte mandler 

IMG_0400

 

IMG_0405

Helt nydelig, og alt ble spist opp – som vanlig :grin:

Den fikk også sin hedersplass i svenske Body denne måneden der jeg sto for matinspirasjon med fisk;

IMG_7066

Ikke glem at dere kan melde dere på nyhetsbrevet mitt til høyre oppe på siden her, kanskje en fordel med eksklusive kampanjer nå som julegavetips er rett rundt hjørnet?

Ha en super torsdag videre!

9 kommentarer til “Grønn fiskegrateng

  1. Caroline

    Den «originale» fiskegrateng-oppskriften din har jeg laget mange ganger tidligere og det har alltid blitt en stor suksess 😀 Kanskje jeg skal være sporty og prøve ut denne i helga? 🙂 Mmm, ser godt ut!

  2. Julie @ WolfItDown

    Eeeeelsker det! Laget selv «pasta bake» i dag i ovnen, men der var det mer grønnsaker og ost i, men fiskegrateng er skikkelig godt 😀 Og denne oppskriften er «kjedis» og greier, haha 😛
    Kunne lett hatt litt torsk eller laks i den jeg laget i dag uten noe problem, digg 😀

    Håper du har hatt en finfin torsdag! Stor klem fra over dammen xx

  3. Kristine

    @Ingrid E: Det må du gjøre 😀

    @Caroline: Da vil du garantert like denne også 😀

    @Nina: Takk for det 😀

    @Julie @ WolfItDown: Pasta bake – som i en vegetarrett? Hørtes godt ut da – jeg elsker jo alt med ost :mrgreen:
    Det har jeg hatt vet du, til tross for litt snø. Stor klem tilbake

  4. Guro

    Fiskegratengen så kjempe herlig ut! Men kjæresten er allergisk mot mandler. Er det evt noe man kan erstatte det med, eller kan det kanskje sløyfes? =)
    Riktig god helg 🙂

  5. Kristine

    @Guro: Takk for det! Ja, du kan strø over andre knuste nøtter (om han tåler), eller droppe det og heller ha over mer parmesanost 🙂

  6. anette

    Denne har jeg laget klar i dag og skal ha til middag.
    Gleder meg 🙂
    også så enkel og grei å lage . Tipp topp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *