Havre- og mandelbrød

Jeg har laget mange brød og rundstykker de siste årene, og nå synes jeg det var på tide med enda et;

Havre- og mandelbrød

IMG_7114

Havre- og mandelbrød
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 egg
 2. 1,6 dl vann
 3. 1 ss olje
 4. 50 g havremel
 5. 30 g mandemel
 6. 1 ts xanthan gum (eventuelt fiberhusk)
 7. 1 ts bakepulver
 8. 1/2 ts salt
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Oppskrift: (1 minibrød)
2 egg
1,6 dl vann
1 ss olje
50 g havremel
30 g mandemel
1 ts xanthan gum (eventuelt fiberhusk)
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

Skill eggene i hver sin bolle og stivpisk eggehvitene helt stive. Pisk eggeplommene sammen med tørrvarene, olje og vann. Vend inn eggehvitene forsiktig helt til slutt, du får da en mousselignende røre. Ha over i en liten brødform – husk bakepapir nederst slik at du enkelt får ut brødet etter steketiden.
Bak i ovnen på 180 grader i 25-30 min.

IMG_7110

Brød uten hvetemel og gjær blir aldri helt som vanlige brød, men det er heller ikke meningen. Brødet blir litt «vått» etter steketiden, ekstra saftig vil jeg si, men ellers blir det litt tørrere om det får stå og satt seg litt.

Uansett så smaker det godt med diverse pålegg på – det er tross alt det som er best i mine øyne.

IMG_0020

Helt til slutt har jeg en god nyhet til dere!
Jeg har fikset det slik at dere kan melde dere på nyhetsbrevet mitt, så skal jeg forhandle meg frem til fine rabatter og eksklusive kampanjer hos . Med andre ord, de av dere som melder dere på er de eneste som får dette. Veldig VIP – det kommer ikke på bloggen eller facebook.

1412342068 (1)

Jeg så hvor populær kampanjen på ullundertøy fra Kari Traa var, men det var noe «alle» fikk vite om. Det er enklere for meg å gi dere flere slike rabatter om det er færre som ser det – derav et eget nyhetsbrev fra meg. Der vil dere også kunne få nyheter om kriweb og hva som eventuelt kommer av nye prosjekter fra meg i fremtiden.

Du melder deg på øverst til høyre på siden her.

Ha en fin torsdag!

19 kommentarer til “Havre- og mandelbrød

 1. Rikke Melå

  Må bare si at brøde kom som bestilt! Satt senest i går kveld å leita etter brødoppskrifter og diverse som skal testes ut i helga. 🙂

  Får heller ikke meldt meg på..

 2. Kristine

  @Rikke Melå: Så bra da – håper det smaker 😀
  Skriver du inn mailadressen din i første boksen?

  @Mai-Britt: Så rart, ser at det er flere som melder seg på så det skal funke. Skriver du inn mailadressen din i øverste boksen?

 3. Marion

  Hei 🙂 .
  Er fiberhusk det samme som finerfin? Har finerfin, men ikke de to andre ingrediensene og vil gjerne lage brødet. Håper på raskt svar:) .

  Mvh Marion.
  Ps: kan jeg fortsatt melde meg på undertøyet?

 4. Elise Bakken

  Heii Kristine <3

  Jeg vurderer å kjøpe meg ullundertøyet fra fra Kari Traa som heter ULLA (Stripete) Hvordan er de i størrelsen? Evt hva valgte du? Er så usikker på hva jeg skal velge. Noen sier de er normal i størrelsen, noen sier de er litt små. Hehe.. 😉

  Ønsker deg en strålende dag <3

  Hilsen Elise 😀

 5. Carl

  Hej Kristine 🙂

  Mitt företag kommer snart lansera våra senaste eleganta modeprodukter och göra en exklusiv förlansering till större bloggare och kändisar.

  Eftersom du bloggar, fotograferar så bra och har en cool stil som passar vårt varumärke får du gärna välja ut en modell och färg som du gillar.

  Maila mig om det hade varit intressant så kan jag berätta mer och skicka bild på våra produkter

  Ha en bra dag! 😉

  Carl

 6. Kristine

  @Marion: Hei! Da fikk jeg svart deg på instagram 😀
  Tilbudet var dessverre bare de to dagen 😐

  @Elise Bakken: Hei! De er mellom normal og litt trang vil jeg si, så om du liker det trangt så hold deg til din vanlige størrelse – vil du ha litt å gå på så gå en størrelse op, i hvert fall på overdelen.
  Ha en super helg ♥

  @Carl: Hei! Mailen min er: kristine@kriweb.no – send meg gjerne en mail 🙂 God helg!

 7. Hildri

  Heisann 🙂 Har laget dette brødet 3 ganger nå, elsker det ;)) Det eneste jeg har litt problemer med er hvordan jeg skal oppbevare det? Dobbler som regel oppskriften for få større brød, men da det står over natta blir det veldig «seigt» dagen etterpå.. Skal det ligge i en pose? I bakepapir? Boks? Kjølesksp? 🙂
  Hører fra deg 🙂

  Mvh Hildri 🙂

 8. Kristine

  @Hildri: Det blir litt klissete/seigt dessverre.. det opplever jeg og. Jeg vet ikke om det lønner seg å fryse brødskivene for deretter å tine, eventuelt varme de opp i ovnen igjen? Ikke legg brødet i en helt tett pose, da er det bedre at det får litt luft i romtemperatur selv om det korter ned holdbarheten noe.

Det er stengt for kommentarer.