Peanøttpletter

Heisann!

Jeg prøver meg frem med et melkefritt kosthold om dagen, jeg holder meg blant annet unna alt av meieriprodukter fordi lille M har fryktelig vondt i magen sin.

Det har gått en ukes tid og jeg må si, det er verre enn konkurransedietten min. Jeg er jo ikke vant til å ha noen begrensninger, ikke i så stor grad i hvert fall. Jeg som virkelig elsker ost, skyr, yoghurt, proteinbarer, cottage cheese, smør, fudge, iskrem og sjokolade (!). Alt som er godt her i verden – men, hva gjør man vel ikke for sine små.

Disse melkefrie godsakene lagde jeg her om dagen;

Peanøttpletter

IMG_6983

Peanøttpletter
Yields 9
Write a review
Print
Ingredients
 1. 25 g peanøttmel (eller peanøttsmør/annet nøttesmør)
 2. 4 ss vann
 3. 1 egg
 4. 40 g havremel
 5. 40 g sukrin gold
 6. en klype salt
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Oppskrift: (9 stk)
25 g peanøttmel (eller peanøttsmør/annet nøttesmør)
4 ss vann
1 egg
40 g havremel
40 g sukrin gold
en klype salt

Pisk alt sammen og hell pletter på et bakepapir, strø atkins smarties eller hakket mørk sjokolade over til slutt, og bak i ovnen på 180 grader i 10-12 min.

IMG_6977

I og med at jeg holder meg unna melkeprodukter, lagde jeg noen uten pynt. Neste gang strør jeg over noen nøtter eller bær tenker jeg, godt med litt ekstra smak eller crunch.

IMG_6981

ca 30 kcal per peanøttplett.

IMG_6991

Disse kan også lages som pannekaker eller lapper. Håper de smaker!

Jeg kommer til å bake med proteinpulver og kesam som før i tillegg, og heller servere det til andre i noen uker fremover.

Ellers har jeg to nye sko-glis stående i gangen. Det ene paret så dere for et par uker siden, lilla og oransje crossfit-sko fra Reebok.

Det andre paret, også fra Reebok, ser slik ut;

IMG_5610

De ser rosa ut, men de har en nydelig lillafarge.

IMG_5614-side
/reklame

Lette treningssko med tynn såle som passer til både styrketrening, samt fritidsaktiviteter som klatring og gåturer. Puster godt, normale i størrelsen.

Du finner de HER.

Det var alt fra denne kanten – riktig god søndag!

23 kommentarer til “Peanøttpletter

 1. Marie Roald

  Hei! Jeg tenkte bare jeg skulle tipse deg om at jeg har en god del veganske oppskrifter på snop og andre ting på bloggen min, nettopp av denne grunnen. At alle ikke tåler alt!
  Jeg har ikke barn selv, men da veninnen min fikk baby for to år siden ble jeg veldig interessert og engasjert. Dessuten har jeg flere veninner som er veganere, og liker å lage bakst og konfekt som de også kan ha glede av! Oh, kan forresten også tipse deg om en annen blogg, om du ikke allerede har hørt om den; http://www.detoxinista.com Hun hadde også en del problemer med magevondt og allergireaksjoner på sin nyfødte, og har en del info og oppskrifter i sammenheng med det.
  Lykke til, og god bedring til lille M, håper han føler seg bedre snart! 🙂

 2. Suzanne

  Disse skal prøves 😛 ser kjempegode ut!
  Et lite tips(det får du nok mange av nå) jenta mi på 12uker reagerte veldig på alt med tomat, ketchup, tomatsaus osv. Og sterkt krydder 😥 ikke bare bare med disse små! En føler seg så hjelpeløs 🙁 masse lykke til 😛

 3. Julie @ WolfItDown

  Håper lille M blir bedre snart, det er ikke noe godt med magevondt. Heldigvis har alpro mange alternativer til melk og slikt også, og på helsekosten finner du nok alternativt til ost etc.
  Disse plettene så uansett utrolig gode ut 😀 Flink du er, også så freshe sko 😀

  God søndag! x

 4. Hanne

  Å nei så kjedelig 🙁
  Selv om du (dere) sikkert er veldig klar for å få en løsning på kolikksmertene så fort som mulig håper jeg likevel at det ikke er melk han reagerer på. Som oftest er det jo at barnet svelger for mye luft (ammeteknikk, spiser for fort osv osv..), måltidsrytmen eller refluks som ligger bak, men alt dette har du kanskje vært gjennom?
  Heldigvis gir det seg som regel når barna blir over 3 måneder gamle… hold ut 😯

  Fortsatt god helg!

 5. Kristine

  @Marie Roald: Jeg liker jo veldig godt å utvikle oppskrifter selv, men tusen takk for tips – inspirasjon er alltid fint 😀 (Og din blogg er jo superfristende ser jeg)!
  Takk, håper han blir bedre i magen snart ♥

  @Suzanne: Takk for det – det må du gjøre!
  Vi har prøvd det meste ja, og jeg passer på alt jeg spiser. Lager egen kjøttsaus til meg uten krydder osv. Gleder meg til det blir bedre, man tenker jo til slutt at alt man spiser kan gi magevondt 😐
  Takk for det!

  @Julie @ WolfItDown: Jeg har bestilt meg mandelmelk, så får teste litt andre alternativer. Det verste er vel skyr og cottage cheese, og selvfølgelig sjokolade og is.. eller, egentlig alt. Jeg savner alt 😆
  God søndag!

  @Hanne: Ja, han har vært sånn siden han var 2 dager gammel stakkar 🙁
  Det kan som du sier være veldig mye, så vi skal til kiropraktor neste uke for å utelukke låsninger i nakke m.m. Måltidsrytme, bytting av bryst, for mye formelk osv har vi lest mye om og fått dreisen på. Kanskje han rett og slett bare svelger mye luft.. gleder meg til det blir bedre i hvert fall 🙂 8 uker igjen 😯 :mrgreen:
  God søndag!

 6. Anine

  Jeg hadde også masse vondt i magen da jeg var baby, og var et sant mareritt for mamma og pappa i tre måneder (husker heldigvis ikke noe av dette selv…) Etter tre måneder tok de fotsoneterapi på meg, og resultatet ble fin mage og 10 timer søvn den påfølgende natten. Ganske ekstremt:-) Håper dere finner ut av det!

 7. Nina Bakke

  Sønnen min hadde atopisk eksem og masse magesmerter pga melk og eggallergi, så da jeg begynte på melk og eggfri diett mens jeg ammet ble han kvitt eksem og smerter 😀

  Jeg er i dag «glad» for allergien hans fordi jeg kunne ingenting om kosthold og spiste mye ferdigmat den gangen for 10 år siden… så har lært ufattelig mye av det… men det er litt å sette seg inn i. Lykke til og heldigvis finnes det drøssevis av oppskrifter uten melk 🙂

 8. Nina Bakke

  Han ble forresten kvitt allergien sin etter noen år 🙂

  Gleder meg til å følge med på oppskirftene fremover da jeg prøver å holde meg mye unna melkeprodukter og ihvertfall bruke laktosefrie 🙂

  Disse så nydelige ut!

 9. Ingvild

  hei nybakte mamma-kristine!

  jeg har lest bloggen din i mange år, og har hatt mye glede av oppskriftene og innleggene dine. jeg har aldri skrevet noen hilsen til deg, men nå føler jeg det er på sin plass at kanskje også jeg kan gi deg et lite tips. jeg ble selv mamma for fire måneder siden, og styra fælt med kostholdet da jeg så at lille e hadde magevondt etter at hun hadde spist. jeg har brukt tusenvis av kroner hos kiropraktor, på helsekostprodukter både til meg og lille, blant annet melkesyrebakterier som jeg skulle røre ut i morsmelk og få inn i den uvillige munnen. det skortet ikke på gode råd rundt meg, og hver gang mini gråt så saumfarte jeg kostholdet mitt det siste døgnet for å finne potensielle syndere uten å avdekke at noe var verre enn noe annet. jeg følte at det var min skyld at hun hadde det vondt. det var noen slitsomme uker, og ikke hjalp noenting noe særlig heller. men sakte men sikkert stabiliserte det seg, og etter tre måneder viste lille ingen tegn på magevondt, akkurat som det står i alle bøker.

  nå vet jeg ikke alvorlighetsgraden i deres tilfelle/hvor provoserende dette kanskje kan oppfattes, men likevel: dette skulle jeg ønske noen sa til meg de første ukene jeg var mamma: ALLE babyer har vondt i magen i starten, det hører med det å starte opp tarmsystemet og venne det til noe annet enn navlestrengbasert næring. de kommer rett og slett ikke utenom litt magevondt. det er VELDIG lite av det mor spiser, med mindre det er snakk om store mengder kål eller annen fisemat, som går over i morsmelka, og det er dessverre fryktelig lite man kan gjøre med knipen og smertene annet enn å vugge og bysse og danse og synge – og holde ut. for om noen uker er dere over kneika.

  det beste du kan gjøre for deg selv og lille m er å slappe av, slutte å google, lukke ørene for veganske og andre «gode» råd fra mennesker rundt deg (for bønner er ihvertfall ikke løsningen!), passe på ryggen når du ammer (legg en pute som støtte bak deg om du ammer liggende) og trøste deg med at det GÅR OVER! spedbarnstilværelsen består av en lang rekke faser som tar over for hverandre, noen ganger før du får sagt protein, og i etterkant vil du savne (nesten) hver og en av dem.

  det var bare dét jeg ville si 🙂
  lykke til, kjære dere!

 10. Sandra

  Hei beklager at dette er litt off topic. Men jeg kunne tenkt meg å lage løkringene dine, fra bok en. Bare lurte på om jeg kan bruke en annen type ost en parmesan? 🙂

 11. Eline B

  Det er IKKE lett å gå over til å ikke spise meieriprodukter… Er jo faktisk melk i ALT.. Gjorde det selv i starten av sommeren da jeg trodde jeg reagerte på det (gjorde det, fant ut at jeg er laktoseintollerant + at jeg reagerer litt på meieriprodukter generelt).. Det å plutselig ikke kunne spise noe så lettvint som skyr er vanskelig i starten, eller jeg er vel ikke vant med det enda!
  Men alpro soyaprodukter er veldig gode erstatninger, både på yoghurt og drikk. I tillegg er tofuline sin is ekstremt god! Min svært kresne (les: alt nytt er skummelt) pappa likte faktisk vaniljeisen. Har ikke smakt så mye forskjellig enda, siden jeg litt skremt over hvor lite norge har å tilby av melkefritt.. Men i Sverige har de noen gode kvarg og greske yoghurter med sitronsmak. Er rene desserten, men om det er en god erstatning til skyr f.eks. det er jeg litt usikker på..

  Får håpe den lille fort blir bra igjen og at det bare er midlertidig! 🙂

 12. Julie @ WolfItDown

  Mandelmelken kommer du til og like, uten tvil 😀 Den er mye bedre enn vanlig melk syns jeg. Og om du har lyst på sjokolade-is for eksempel, kan putte i mikseren:

  1 banan, 1 medium avocado, 2-3 spiseskjeer mørk kakao, en neve tørkede dadler som du kutter opp i litt finere biter 🙂

  Frys i noen timer, eller spis som sjokolademousse toppet med noe knask 😀 Er helt hektet på det selv, også får du i deg 3 av 5 for dagen 🙂 Kan sikkert også ha litt ekstra sukrin gold oppi eller mandelmelk (for is eller smoothie) om du ikke liker en fylt så mørk sjokolade 🙂 x

 13. Malin

  Jeg har spist melkeredusert (spiser jo sjokolade i helgen…kremt) en stund nå og det har gått veldig fint. Alpro yogurten er ganske god, selv om den ikke er like proteinrik som skyr, kesam, cc. Havremelk istedenfor vanlig melk. Litt ost unner jeg meg, men min egen magevondt kan jeg liksom håndtere. Det er nok mye verre med en liten sin. Håper M blir bedre snart <3

 14. Kristine

  @Anine: Stakkars deg, og foreldrene dine – det er jo vondt for alle. Godt å høre at det hjalp da! 😀 Vi prøver litt ulike ting vi og, ellers er det bare å gjøre så godt man kan til 3 mnd har gått ♥

  @Nina Bakke: Hei! Og takk for at du deler efaringene dine. Jeg finner foreløpig ikke en rød tråd i forhold til kostholdet, han kan få vondt selv om jeg har kuttet ut både det ene og det andre, så det er muligens en annen grunn. Håper vi finner ut av det 😀

  @Ingvild: Hei! 😀
  Takk for kommentaren din ♥ Det er lett å bli opphengt i det, men det er kun fordi man blir så fortvilet av å se barnet sitt gråte av smerter fem timer i strekk.. da blir man som du vet smådesperat og 3 mnd virker som 3 år når man lever minutt for minutt. Men, jeg er enig i det du skriver – jeg tror egentlig ikke mitt kosthold er synderen her.

  @Sandra: Det er vanskelig å finrive vanlig myk ost, men om du finner en annen hard ost så prøv gjerne den! (Det må være finrevet for at det skal sitte fast på løkringene).

  @Eline B: Nei, det er absolutt ikke lett! Synes synd på dere med allergier og intoleranser.
  Jeg kommer til å innføre det i kostholdet igjen med tiden, så jeg ser lyset i tunnelen :mrgreen:

  @Julie @ WolfItDown: Gleder meg til å smake! Jeg lager banan-is veldig ofte nå, så det er en vinner. Og ikke minst sorbet, kan ikke måle seg med fløteis, men en ok midlertidig erstatning.
  Takk for oppskriften din!

  @Malin: Har du det ja! Jeg skal jo egentlig ikke klage, for jeg kommer til å spise meieriprodukter igjen ganske snart, men fint å ha alternativer nå. Får sjekke ut Alpro sine produkter.
  Takk, det håper jeg og ♥

 15. Beate

  Hei og gratulera med little prinsen!!
  Kan tenke meg at du får nok råd om mageknip, men har du prøvd ammete og fennikelte?
  Har 3 små selv, og det funker som bare det. Du drikker ammete å baby får litt fennikel te. Bare trekk ferdig teen å gi den med ts eller ei lita sprøyte. Jeg har gitt noen ss til dagen å ungene har fått ut lufta som plager dem. Har ikke fjernet noe fra kostholdet mitt. 🙂

 16. Nina

  Gutten vår gråt konstant i 6 uker før vi dro til manuell terapeut og fant ut at han hadde Kiss syndrom (låsning i nakke/rygg) etter en tøff fødsel. Han fikk 3 behandlinger der og ble en helt ny gutt. Vi trudde d var kolikk og jeg prøvde også å slutte m melk osv osv osv… Man gjør jo alt for disse små nurkene 🙂 lykke til 🙂

 17. Isabell

  Hei! Følte for å legge igjen en kommentar da jeg kjenner meg igjen i å utelukke mer og mer i jakten på hva som gir magevondt! Min jente er 6 uker og jeg gjorde som deg, kuttet alt med melk og etter 3-4 dager ble hun mye bedre! MEN etter noen dager i ren desperasjon etter melk, yoghurt etc kjøpte jeg inn litt soyaprodukter /alpro produkter og uten og forstå hvorfor satt gråtingen i gang igjen! Fant ut at Proteinet i soya er veldig likt Proteinet i kumelk og dermed reagerer mange barn på soya også dersom de har kumelkallergi! Så frem til du vet der, hold det unna alt som inneholder soya også, for her er det nå rolig igjen !:) Lykke til hvertfall

 18. Emma

  Hei!

  Det kan godt være at der er snakk om melkeallergi, men det kan vel også være all den kunstige søtningen, proteinpulver osv? Selv får jeg veldig vondt i magen, mye luftsmerter av søtningsmiddel og proteinsjokolader osv. Har aldri brukt proteinpulver, så det vet jeg ikke. Har også mange venninner som får vondt i magen av sukkerfri-produkter og også flere som får mye luft/vondt imagen av pepsi max. Verdt å prøve å kutte det ut mens du amer for å se om det hjelper?

  Mvh
  Emma

 19. Anniken

  Anbefaler deg å se dokumentaren «Milk?» på netflix. Melk fra kua er bare ment for kalven, og det er en grunn til at så mange mennesker har allergi mot nettopp dette.

 20. Kristine

  @Nina: Håper at vi finner ut av eventuelle låsninger i morgen. Godt å høre at deres ble bedre!
  Man gjør virkelig alt ja – takk for det! 😀

  @Isabell: Jeg klarer nok fint å holde meg unna soyaprodukter og, takk for råd 😀

  @Emma: Hei! Jeg får ikke i meg kunstig søtning annet enn 1-2 tyggiser i løpet av en dag, så det tviler jeg egentlig på. Brus drikker jeg ikke grunnet kullsyre, det reagerer han nemlig på.

 21. Katrine

  Hei Kristine.
  Disse plettene såg knallgode ut og vil gjerne teste de ut 🙂
  Men er det mulig å bytte ut peanøttmel med et annet mel? Har en jente som har nøtteallergi..

  Mvh
  Katrine

Det er stengt for kommentarer.