Høsttallerken

Jeg elsker høsten – den kjølige og friske luften, for ikke å snakke om de flotte fargene landskapet får. Et avbrekk fra en varm sommer, og en forberedelse på en vakker vinter.

Det gjelder å se de positive sidene ved hver årstid, de skal tross alt leves og nytes alle som en.

Biff med rotgrønnsaker

IMG_5625

Jeg er ingen stor biffspiser, så dette er en rett jeg lagde til min kjære mann. Jeg hadde samme tilbehør, men med kylling til.

Høsttallerken
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 400 g entrecôte
 2. 2 ss smør
 3. 1/2 stor søtpotet
 4. 1 potet
 5. 1/3 blomkålhode
 6. 1/3 løk
 7. 2 ss olje
 8. salt og pepper
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Oppskrift: (1-2 porsjoner)
400 g entrecôte
2 ss smør
1/2 stor søtpotet
1 potet
1/3 blomkålhode
1/3 løk
2 ss olje
salt og pepper

♦ Stek biffen i litt smør, gjerne på høy varme i starten så den får en fin stekeskorpe – deretter middels varme til ønsket gjennomstekt. Salt og pepper over.

♦ Skjær grønnsaker i ca samme størrelse, legg i en ildfast form med litt olje og salt over. Bak i ovnen på 190 grader i 25 min.
Her kan du også hive oppi persillerot, kålrot, gulrot, pastinakk, rødbeter og det du måtte ønske.

IMG_5622

Er du en av de som ønsker saus/dressing til kan du enten lage deg en hvitløksdressing av gresk yoghurt, presset hvitløk og litt salt, eller en brun sjysaus – bruk sjy både fra stekepanne og ildfast form og varm opp med litt buljong og maisenna.

Håper det smaker!

Jeg har for øvrig begynt med lett hjemmetrening nå, kjenner at det faktisk er mer enn nok etter 3 uker. Gleder meg allerede til jeg er tilbake til de tyngre vektene, men det får ta den tiden det tar.

En typisk hjemmeøkt m/hantler:
Fremoverbøyd sidehev
Skulderpress
Rumenske mark el. knebøy
Glute bridge

Ellers har Dcore kommet med sine nyheter nå!

64964_Dcore_Focus_Tights_1-down

Kule tightser! Du finner de og resten HER  /annonselink

God torsdag!

3 kommentarer til “Høsttallerken

 1. Julie @ WolfItDown

  Mmm herlig! Jeg fant hjortestek på tilbud som jeg hadde i går med brun saus med en liten klunk vin, og serverte det med gulrøtter og polenta, skikkelig godt, og så ikke så ulikt ut dette her 🙂 Hører du er klar for kaldere tider, og så lenge man har klær til det gjør det jo ingenting 🙂
  Hadde meg en liten joggetur i dag som forrige onsdag, men etter tre måneder med mindre trening kjennes det på kondisen, makan altså! Hehe 😛 Men man rutter med det man har av krefter 🙂

  Håper du har en nydelig helg i vente 🙂 x

 2. Eli Mari

  Liker så godt at du har så «folkelige» oppskrifter, uten altfor mye jåleri. Det gjør det lettere å holde motivasjonen og inspirasjonen oppe på kjøkkenet 🙂

  Det kan hende du allerede har svart på det neste spørsmålet mitt i tidligere poster, i så fall beklager jeg, men av ren nysgjerrighet, hvordan finner du trening etter fødsel? Er det vanskelig å finne tilbake til formen, eller føler du at du har samme energi som tidligere? Jeg skjønner jo at en liten prins på knappe måneden har litt å si, men tenker sånn generelt 🙂

 3. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Så godt! Er alltid ute etter gode tilbud jeg og.
  Joggetur ja, det blir en god stund til jeg prøver meg på kjenner jeg 😆

  @Eli Mari: Takk for det! God mat trenger ikke å være så avansert 😀
  Jeg har ikke samme energi og form som før, naturlig nok med en fire uker gammel baby.. men, motivasjonen min er som vanlig helse. Kjenner at ryggen min trenger styrketrening etter mye belastning i det siste, og jeg vil føle meg generelt sprekere og sterkere – liker den følelsen. Jeg overdriver aldri treningen og har flere pauser i uka, det gjør også sitt til at jeg holder det gående – det er ikke et ork, men noe jeg gjør når jeg har tid og lyst.

Det er stengt for kommentarer.