Auberginegrateng

Det er ny uke og tid for kjøttfri mandag igjen!

Veldig moro at så mange har hevet seg på den samme bølgen, minimum en dag i uka gjør stor forskjell for både kropp og miljø.

I dag får dere servert;

Auberginegrateng

IMG_5360

Auberginegrateng
Porsjoner : 2
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 1 aubergine
  2. 5-6 aromasopp
  3. 1/2 løk
  4. 1 boks hakkede tomater
  5. paprikapulver, cummin, salt, pepper, kanel
  6. en neve revet gulost
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Oppskrift: (1-2 porsjoner)
1 aubergine
5-6 aromasopp
1/2 løk
1 boks hakkede tomater
paprikapulver, cummin, salt, pepper, kanel
en neve revet gulost

Skjær aubergine, sopp og løk i mindre biter og stek i en panne, tilsett en boks hakkede tomater og smak til med krydder. La det putre i 5 minutter.
Hell blandingen over i en liten ildfast form og strø revet gulost over – her kan du også bruke annen ost som for eksempel parmesan eller mozzarella.

Bak i ovnen på 180 grader i 20 min.

IMG_5357

Jeg bruker grillfunksjonen når jeg skal gratinere noe, da får det et ekstra sprøtt ostelokk.

IMG_5363

Håper det smaker!

Ellers er det satt fokus på kvinnehelse i disse dager, og da jeg ble spurt om jeg ville stille opp og dele noen sunne oppskrifter og gode råd var jeg ikke vond å be. Jeg er selvfølgelig opptatt av at alle skal spise sunt, men har allikevel en hjertesak når det gjelder jenter og kvinner.

IMG_6922
Bilag i Dagbladet. www.kvinnenifokus.no

Det er også den internasjonale kaffedagen i dag, så lag dere en stor kopp og nyt denne mandagen videre!

IMG_1278

Denne kaffekreasjonen med moccalapper ble riktignok laget før jeg ble mamma, den gang jeg hadde tid for meg selv (haha), du finner oppskriften her. 

7 kommentarer til “Auberginegrateng

  1. avatarIngunn

    Denne så god ut! Kan det tenkes at den kan være et godt tilbehør til kjøtt eller fisk også tror du, på en ikke kjøttfri dag??:) Syns det er vanskelig å finne på noe nytt og spennende tilbehør, spesielt til torsk…

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Chassi: Tror det følger med Dagbladet i dag eller i morgen 😀
    Takk, det var hyggelig å høre!

    @Ingunn: Veldig godt! Ja, passer fint som tilbehør også 😀

  3. avatarPantora

    Nam! Jeg blir alltid like glad når jeg ser det dukker opp en kjøttfri oppskrift fra deg 😀 Har aldri prøvd meg på aubergine, vet ikke helt hvorfor, men denne tror jeg jammen at jeg skal lage.

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Jane H. Johansen: Takk for det! Helt enig, heia kjøttfri mandag! Jeg har det veldig ofte andre dager og jeg 😀

    @Pantora: Så bra! 😀 Jeg husker at jeg synes aubergine var litt rart da jeg smakte det første gang, men nå synes jeg det er supergodt – en mettende og god smak. Viktig å steke den godt!

  5. Tilbaketråkk: Oppskrift: Auberginegrateng |

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *