Til kroppen min

Et av de mest populære innleggene mine heter «Få den kroppen du alltid har ønsket deg» – der skriver jeg om kroppsfokus, den såkalte sommerkroppen, og hvordan man kan tenke annerledes i forhold til det å bli glad i seg selv.

Et lite utdrag;

«Hvorfor endre perspektiv?
weheartitVåre kropper er både komplekse maskiner og enestående kunstverk.
De jobber bak kulissene med det aller mest nødvendige – som å puste, se, høre, berøre og bevege seg slik at vi kan gå etter våre drømmer.
Slik at vi kan gi klemmer og kjærlighet. Lære noe nytt.
Lage barn og få en familie. Lage et deilig måltid og nyte hver velsmakende matbit. Danse. Le.

Har du tenkt på hvordan det ville føles om du ikke kunne gjøre alt dette?»

De aller fleste gangene jeg skriver litt dypere innlegg så ligger det ofte mye mellom linjene, og jeg skriver enten velbehøvde ord til meg selv eller til folk jeg er glad i.

Jeg var i en periode i livet der jeg ønsket å få barn, men kroppen min klarte det ikke. Det hadde den vel egentlig aldri gjort.
Det er et stort nederlag når man står midt i noe man ikke får til, følelsen av å være både annerledes og utilstrekkelig. Plutselig innser man hvor skjørt livet er, så uforutsigbart.
Dersom kroppen ikke kan gi deg det du ønsker mest her i livet, da spiller det liten rolle hvordan den ser ut.

Men nå, et halvannet år senere, har jeg nylig født min nydelige sønn.

IMG_6891

Så, kroppen min: Takk, du har gitt meg mer enn jeg turte å håpe på. Livets lille mirakel.

En kropp handler om så mye mer enn synlige magemuskler og faste bakender, ikke glem det blant alle selfies og belfies der ute. Kroppen din fortjener at du tar godt vare på den, gi den kjærlighet og et klapp på skulderen – uansett hva den kan eller ikke kan gjøre for deg.

38 kommentarer til “Til kroppen min

 1. Line

  Viktig – så viktig!
  Ofte tar vi ting for gitt!
  Enkelte ting i livet kommer av seg selv, noe må man jobbe hardt og lenge for, mens andre ting kan man kanskje aldri oppnå, samme hvor hardt man jobber, ønsker og ber….

 2. Malin

  HURRA 😀 😀 Som jeg sa til en venninde «Jeg vil heller ha noen kg for mye, med cellulitter og det hele, enn å ende opp med benskjørhet og what not»

  For ett nydelig hårete bakhode *smelt*

 3. henriette

  Jeg er 24 og vet at jeg har redusert sjanse for og bli gravid. Men etter og ha vært i gjennom et og annet blir man utrolig takknemlig for hva kroppen får til. Den takler mer enn man tror. Bare det at kroppen min kan ta meg opp på fjelltopper er jeg utrolig takknemlig for. Og barn, det får jeg, på den ene eller den andre måten. Godt å se at det gikk så bra med deg, gratulerer så mye! 🙂

 4. Annette31

  For et fint innlegg, virkelig til ettertanke. Jeg ønsker meg barn, men kroppen får det ikke til. Min kropp har alltid gjort som jeg har ønsket, så det er vanskelig og aksptere at jeg ikke kan styre dette. Det er sant som du skriver at stram mage og bakenda hjelper lite da. Kanskje kroppen kommer etter hvis jeg gir den litt tid, nyter den litt mer og setter litt mer pris på den. Ønsker deg en nydelig tid sammen med den lille, for en fin familie dere er.

 5. Birgitte

  Jeg er SAA enig! Fokuset paa og ha en fin kropp, har blitt mye viktigere enn andre helsefordeler for mange. De fleste som spiser sunt og trener i dag gjør det for og se bra ut, ikke for en god helse og det er trist…

 6. pernille

  Kjenner meg så godt igjen i denne teksten. Trodde heller ikke at jeg kunne få det jeg ønsket meg mest. Men så sitter jeg her gravid i 6 mnd med tvillingjenter i magen. Man tenker på kroppen på en helt annen måte enn før.
  Gratulerer masse med sønnen din.

 7. Rikke

  Dette innlegget ga meg tårer i øynene. I en periode av livet der man føler seg utilstrekkelig og har prøvd å ta flere oppgjør med seg selv. Gang på gang sier jeg til meg selv at lav fettprosent og fastere rumpe ikke er viktig her i livet, ikke når jeg gikk fra å miste alle muskler i kroppen til å bære egen sekk på tur (ja, det var umulig i flere år). Men gang på gang er hodet uenig, og sier at livet ikke er komplett før kroppen ser slik ut. Det har blitt en veldig ond sirkel..og jeg håper jeg en dag kan takke kroppen min for at den er som den er.

 8. Fantasia

  Min spesielle❤️
  Fra dag en har jeg lest mellom linjene. Du har gitt og gir meg fortsatt motivasjon og glede i hverdagen! Takk, fine deg❤️

 9. Julie @ WolfItDown

  Utrolig flott innlegg, syns du skriver så bra, kanskje du kunne skrevet en bok med slike tekster som dette i fremtiden, muligheten er alltid der 🙂
  Syns det er så flott at kroppen din klarte og rette seg slik at du kunne få lille gutten din i verdenen 🙂

  Selv har jeg slitt med hormon problemer (har selv ikke kommet til «stifte familie» levellet, men kan tenke meg at det kunne ha påvirket det…) grunnet stress, endringer i livsstil og alt, har jo nevnt det et par ganger før. Men nå, noen år senere har jeg kommet meg inn i en kropp som gjør det som en frisk kropp generelt skal være istand til og kunne, og det var en lang prosess. Har kanskje litt mer kjøtt på kroppen, men herlighet da, kvinner har det uansett 🙂 Syns livsstilsmagasiner går for langt og lager våre idealer for oss, selv om de som regel er langt ifra sunt og strekke seg etter.
  Nei, tommeln opp til spreke, friske, glade kropper som unner seg litt godis her og der 🙂 Livet er til for og nytes, og ikke stresses bort.

  You’re doing great 🙂 x

 10. M

  Blir helt rørt av ordene dine. Det gjør godt å lese, og samtidig blir man så uendelig glad på dine vegne der du sitter med din lille <3

 11. Julianne

  sitter her med morgen kaffen og en liten klump i halsen. Du skriver så fint og du er så ekte. Takk for at du er du ❤️Julianne

 12. Ydmyk

  Var så rørende og helt treffende å lese dette innlegget. Er så fantastisk at du tar opp et så viktig tema! Selv har jeg hiver etter den «perfekte» kropp i snart ti år. Svært spiseforstyrret, og dårlig selvbilde har ført til både benskjørhet, hjerteproblemer og infertilitet. Alt dette har ført til at man livslange drøm om å få barn, ikke er så lett som mange tror og det som forventes av en kvinne i slutten av 20 årene. I dag kommet meg litt ut av bobla og kan se at kroppen er så mye mer enn utseende. Vet det er et svært personlig spørsmål, men ble din nydelige sønn unnfanget med prøverør? Vi er nå klare for prøverør, og krysser fingrene for at vi også kan få oppleve livets vidunderlig dag 🙂

 13. Tori

  Takk for nok et fantastisk innlegg. Dessverre treffer det meg hardere enn hva jeg ønsker, da jeg selv tenker at kroppen min neppe er i stand til å bære fram et barn – vertfall per dags dato. Men ting kan snu, så man får bare ønske, håpe og satse på at man beveger seg i riktig retning.
  Kjære Kristine, takk for en av de aller aller beste bloggene der ute og takk for at du deler.

 14. Maria

  Takk!
  Du betyr mer for så mange, meg selv inkludert, enn du aner – i kraft av din person, din ærlighet, din klarsynthet, din innsikt.
  På et punkt i livet ble ønsket om barn det viktigste. Og det kom ikke gratis. Var ikke en lett sak å få til. Men han ligger så søtt i sengen og sover. Ønskebarnet.
  Og hodet snur seg bort fra den påvirkningen og fokuset som er der ute. Det er en tid for alt. Og livet har fått en ny dimensjon som krever helt nye og andre evner fra kropp og hode.
  Man får faktisk ganske sterke skuldre og armer av å bære på en skatt hver dag. Man får raske og sterke ben av å trille, bysse, holde tritt…
  Man er god nok. Fordi man er mamma. Ingenting er viktigere enn det for den lille.

  Du er så bra du! Kan ikke få sagt det nok 😉

 15. Kristine

  @Line: Veldig viktig! Jeg er uendelig takknemlig og ydmyk i forhold til at jeg ble gravid, det er ikke alle som kan det. Bare å stoppe opp og tenke over hvor heldige vi er, uansett hindringer, det tror jeg er viktig.

  @Benedikte: Takk ♥ Håper flere oppdager det.

  @Malin: Hør hør! Ja takk til det så lenge man får det man ønsker her i livet 😀
  Masse mørkeblondt hår – blir tynnere og tynnere da men :mrgreen:

  @henriette: Man blir veldig takknemlig etter å ha erfart mye vondt, plutselig innser man hvor heldig man er som kan gå opp en fjelltopp som du sier. Takk ♥ Og lykke til videre!

  @Annette31: Det er veldig vanskelig å akseptere, jeg forstår deg så godt. Ønsker deg alt godt, og krysser fingrene for deg. Takk ♥

  @Birgitte: Jeg tror dessverre mange får en vond oppvekker etter en stund, når tiden er inne for andre ting enn fokus på fettprosent og sixpack. Det er så viktig å sette pris på alt det andre kroppen kan gjøre for deg! Vi kan jo så mye, kroppen er virkelig fantastisk og fortjener mer skryt 😀

  @pernille: Åh, så koselig – gratulerer så mye!!

  @Rikke: Det er trist når hodet og kroppen ikke snakker samme språk 🙁 Håper du får med tankene på riktig spor, tenk så heldig du er som har den kroppen du har – ta godt vare på den ♥

  @Lina: Tusen takk! ♥ 😀

 16. Kristine

  @Fantasia: Det vet jeg at du har gjort, du «ser» mye – og du er en fin person ♥

  @Julie @ WolfItDown: Tusen takk, det var hyggelig skrevet 😀
  Viktig å ha hormonene i orden! De styrer så mye mer av kroppen vår enn det man tror. Det er faktisk helt essensielt at nivåene er som de skal, ikke bare grunnet fertilitet, men også for energi og friske tanker. Godt å høre at du tok riktige valg og at du er der du skal være ♥

  @M: Åh, så hyggelig – fine deg, takk ♥

  @Julianne: Blir rørt av dere jeg 😥 Tusen takk ♥

  @Lene: Tusen takk! 😀

  @Ydmyk: Jeg føler med deg, 10 år med sykdom er lenge 🙁
  Vi var heldige som klarte det etter 2 forsøk med hormonbehandling. Ønsker dere all lykke til med prøverør, tror og håper at det er deres sjanse ♥

  @Aina: Tusen takk ♥ Håper flere også forstår det.

  @Tonje: Masse mørkeblondt hår! Blir tynnere og tynnere men 😆 Takk!

  @Lea: Aw 😥 Så koselig, tusen takk ♥

  @Tori: Ting kan absolutt snu – i hvert fall om man vet at man tar valg som ikke er til det beste for kroppen. Om man derimot gjør det, men det er allikevel noe man ikke får til, så finnes det heldigvis medisinsk hjelp.
  Det er stort for meg å høre, tusen takk ♥

  @Lovelylillers sunne oppskrifter: Så sant 😀

 17. Nina Bakke

  Fint innlegg! 🙂

  Jeg sliter med «usynlig» kronisk sykdom som setter en stor bremser på vanlig hverdagsliv – for meg handler det ikke om magemuskler men å håpe hver dag at jeg orker å gå utenfor døren og i bra perioder kommer jeg ganske langt, ellers ligger jeg mye hjemme og er svimmel m.m

 18. Oda

  dette var akkurat det jeg trengte å høre i dag. er kun 19 år, men håper jeg klarer å snu slik at jeg, om noen år, kan være like lykkelig som du sikkert er i dag. det er sårt og vanskelig, men etter å lese dette fant jeg ut at det uten tvil er verdt det!

 19. Anne-Cathrine Sandtrøen

  Tusen takk Kristine,for disse orda <3 Det var virkelig rørende og en tankevekker…Livet og kroppen vår er så mye mye mer enn fettprosent og sprettrumpe….Er på vei å innse d selv men det er jammen ikke enkelt men med sånne ord du skriver så hjelper d litt og litt 🙂 SÅ takk…Du er en vakker person.

 20. Monika

  Nydelig skrevet Kristine!! tror det kan være lett å glemme i en travel hverdag, der fokuset så alt for ofte handler om hvordan man ser ut, fremfor hvordan man føler seg <3

 21. Hanne

  Fikk ikke lest dette innlegget før i dag.
  Du skriver så vakkert, og jeg sitter her med tårer i øynene. Rørt er bare fornavnet.
  Ha en fantastisk helg med guttene dine <3 🙂

 22. Maren

  Så fantastisk skrevet. Det traff.. Har i 2 år vært opptatt av synlige magemuskler,og større rumpe(hehe..) , men ser nå hvor uendelig lite det betyr når det jeg ønsker mer enn noe annet er vanskeligere enn jeg hadde trodd.. Skal selv starte på min andre hormonbehandling(skal nå prøve letrozol..) ,og håper så inderlig kroppen min og snart samarbeider litt. Så glad på dine vegne, kos deg med det lille underet ditt<3

Det er stengt for kommentarer.