Søndagspizza

I dag har jeg hentet en oppskrift fra boka Sunnere & sterkere med proteinrik mat til dere. Nå er for øvrig også denne boka til salgs, til kun 244 kr!

Hvit pizza med røkelaks

Hvit pizza med røkelaks
Foto: Margrethe Myhrer

Søndagspizza
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. Pizzabunn: (1 porsjon)
  2. 4 eggehviter (du kan også bruke 2 hele egg)
  3. 3 ss mandelmel
  4. 3 ss sesam-mel
  5. 1/2 glass melk
  6. Pisk alt sammen, form til en runding på et smurt bakepapir, stek i ovnen på 200 grader i 15 min.
  7. Fyll:
  8. 2 ss philadelphiaost
  9. en liten neve revet gulost
  10. 100 g røkt ørret (eller laks)
  11. 1 ts tørket dill
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Pizzabunn: (1 porsjon)
4 eggehviter (du kan også bruke 2 hele egg)
3 ss mandelmel
3 ss sesam-mel
1/2 glass melk

Pisk alt sammen, form til en runding på et smurt bakepapir, stek i ovnen på 200 grader i 15 min.

Fyll:
2 ss philadelphiaost
en liten neve revet gulost
100 g røkt ørret (eller laks)
1 ts tørket dill

Smør bunnen med philadelphiaost og ha over revet gulost, inn i ovnen ca 10 min til det er smeltet. Deretter har du på røkt ørret/laks og kun et par minutter til i ovnen – den skal nemlig bare bli varmrøkt.

IMG_3426

Grunnen til at jeg brukte bare eggehviter i denne var at jeg hadde de til overs etter å ha laget vaniljekrem. Du kan som sagt bruke hele egg, eventuelt lage deg vaniljekrem til dessert du og 😉

Ellers er det siste dagen for å sikre seg salg på salg av fine treningsklær, utstyr og kosttilskudd;

06547_2XU_2XU_Compression_Tights_Dame_-_4_farger_1-side-down
/reklame

Her går jeg rundt med en liten tass i bæresele, han synes det er godt og faller som oftest til ro da 
Ha en fortsatt fin søndag!

11 kommentarer til “Søndagspizza

  1. Kristin

    Hei!

    Takk for en flott blogg med deilige oppskrifter! 😀

    Jeg prøver også å følge et kosthold med mer protein og mindre karbohydrater, men lurer stadig: er feks slike som denne oppskriften egentlig noe sunnere (som i både mer næringsrik og mindre kalorier) enn tilsvarende med «vanlig» pizzabunn laget av hvetemel?
    Hvorfor evt hvorfor ikke?
    Nysjerrig 😉

  2. Kristine

    @Kristin: Hei! Takk for det!
    Ja, den er mer proteinrik grunnet bruk av egg, og sesam-mel og mandelmel gir mer sunt fett, jern, vitaminer, mineraler og næring enn hvetemel som egentlig ikke gir kroppen noe som helst 😉

  3. Christine B

    Hei Kristine!

    Hva med å bytte ut sesammelet med havremel? Tror du det gjør samme susen? 🙂
    Gleder meg til å kunne kose meg med mitt første nurk, her er det 6 uker igjen til jenta vår kommer! 🙂

  4. Monica

    Jeg er en real pizzaelsker, kunne spist det i alle varianter hver dag…og nå kan jeg utvide repertoaret med en ny vri. Denne var aldeles nydelig!! Takker og bukker!!! 🙂

  5. Tilbaketråkk: Jeg innså nettopp.. | Frida Hol Ellingsen

Det er stengt for kommentarer.