Vaniljefudge

Dette er en oppskrift hentet fra den aller første kokeboken min (nå til 50%), og da var det stor nysgjerrighet knyttet til hva disse besto av. Jeg husker til og med at det var en som ble sinna fordi jeg viste et bilde av disse godbitene og refererte til oppskriften i boka. Jeg deler selvfølgelig det aller meste med dere, men noen hemmeligheter måtte selvfølgelig være forbeholdt kjøperne av boka den første tiden. Nå etter et par år er det mange lignende oppskrifter der ute, men her har dere min versjon;

Vaniljefudge

Fudge

Vaniljefudge
Yields 10
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 boks vikingmelk
 2. 2 dl h-melk
 3. 1 ss yaconsirup (eller honning)
 4. 5 dråper stevia vanilje
 5. 1 vaniljestang (kan sløyfes)
 6. 3-4 ss sukrinmelis
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Foto: Synøve Dreyer Tips: Jeg lagde disse før sukrin gold kom på markedet, men bruke gjerne det som søtning. Slik gjør du: Kok opp alt i en teflonkjele til det tykner – ca 50 minutter. Husk å røre ofte slik at det ikke brenner seg. Hell den tyktflytende massen i en liten ildfast form, sett kjølig et par timer og skjær opp i passende biter. Vil du at det skal gå fortere bytter du bare ut h-melken med et par spiseskjeer smør. Smaken er naturlig nok litt mer «fløtemysost» enn originalen grunnet bruk av vikingmelk, men jeg synes de er veldig gode. Det er uansett ikke meningen at de skal smake helt likt, dette er hverdagsfudge! IMG_2998 Håper det smaker, og riktig god fredag! 😀

9 kommentarer til “Vaniljefudge

 1. Amalie

  Funker det med kokosmelk og kokosfett da? Tåler ikke melk så godt 🙄
  Burde vel være den vanlige og ikke fettreduserte typen pga kosistens.. ? 😐

 2. Kristine

  @Amalie: Det har jeg ikke prøvd dessverre 😐
  Det funker ikke med lettversjonen i hvert fall nei 🙂

  @Julie @ WolfItDown: Mhm, slår ikke ekte vare men 😀

  @Hanne: 😆 Tenk at dette innlegget var forhåndsinnstilt, jeg lå egentlig og fødte 😯
  Ha en super helg videre!

  @Jill: Hei! Det har jeg ikke regnet på dessverre 🙂

 3. Stine

  Hei! 🙂
  Jeg har egentlig to spørsmål. Det første er hvor tykk skal røra være før du heller den nedi forma? «Hellbar» liksom? Fordi jeg var veldig redd for at den ikke skulle være tykk nok, så når jeg skulle helle den nedi formen så måtte jeg bruke slikkepotten pga den var nesten begynt å størkne allerede 😛 Er det litt for lenge kasnkje?
  Det andre spørsmålet mitt er hvor stor form brukte du? Fordi min røre ble veldig lite, hehe… Det henger kanskje med at det kokte litt for lenge? 🙂

  Jeg takke for svaret på forhånd jeg!
  Og gratulerer så mye med det lille nurket!

 4. Kristine

  @Stine: Hei! Den blir som en tykk karamell, muffinsrøre-konsistens. Det er en liten røre, så det er bare å doble om du ønsker flere biter 😀
  Tusen takk! ♥

 5. Monica

  Heisann. Jeg lagde denne, men uten h melk, brukte 1ss smør istedet… Og tilsatte lakrispulver. Var syyyykt god smak, og kokte i ca 1 time. Var så tjukk da at jeg måtte skynde meg å få de i form…MEN….nå har de stått 1 døgn i fryser og er fortsatt klissete… Hva er feil da?

 6. Kristine

  @Monica: Så kreativt, lakris er jo kjempegodt 😀
  Den eneste forklaringen jeg har er at den skulle ha vært enda tykkere, ble den som hapå-konsistens? Eventuelt kan du prøve å ha i mer smør/kokosolje neste gang. Vet ikke om lakrispulveret har noe å si for at den ikke stivnet, det kan være ❓

Det er stengt for kommentarer.