Blomkålsuppe

Ny måned, ny uke og en ny kjøttfri mandag dere!

Her har dere en god og smakfull suppe;

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe
Foto: Synøve Dreyer / fra boka Sunn og sterk med proteinrik mat

Blomkålsuppe
Porsjoner : 2
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 1/2 løk
  2. 2 hvitløksfedd
  3. 1 blomkålhode
  4. 2 ss smør
  5. 5-6 dl vann (jeg liker den tykk)
  6. 2 ss buljong (finnes også i vanlig butikk, gir god smak)
  7. Salt og pepper
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

Fres hakket løk og hvitløk i en kjele sammen i litt smør et par minutter, tilsett vann og buljong. Skjær blomkål i mindre biter og ha i, la det koke opp og deretter småputre under lokk i 20 minutter.

Hell innholdet i kjelen over i en bolle (spar gjerne et par buketter som du har i etterpå) og mos med en stavmikser – eller bruk blender om du har.

Suppen er ikke en fullverdig middag i seg selv i mine øyne, så ha gjerne flatbrød, lompe eller hjemmelaget rundstykker til.

IMG_4925

Eller hva med pannekaker til «dessert» – det husker jeg vi spiste ofte som barn. Suppe først, pannekaker etterpå.
Du finner en god oppskrift på havrepannekaker om du trykker på bildet under:

IMG_1411

Fortsatt god mandag!

8 tanker om “Blomkålsuppe

  1. avatarWencheS

    Idag ble det grønnsaksuppe her, med knekkebrød til:-) Ble kjøttfri tirsdag denne uken! Takk for at du har inspirert meg til å ha en kjøttfri dag i uken:-)
    Ang den buljongen, gir den mer og bedre smak enn vanlige grønnsakbuljongterninger fra butikken? I tilfelle skal jeg bestille denne;)

  2. avatarKristine

    @WencheS: Så flott! Hyggelig at jeg kan inspirere til det, vi har nok alle godt av en kjøttfri dag i ny og ne 😀
    Jeg synes denne har en veldig god smak, og ikke så altfor salt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *