Løkringer med aioli

Lørdagssnacks eller tilbehør til middagen – uansett en utrolig god smårett du bør prøve!

Løkringer med aioli

Løkringer med aioli
Foto: Synøve Dreyer

Løkringer:
3-4 løk
1 egg
4 ss mandemel
4 ss finrevet parmesan
Olje til steking

Skjær opp løk og velg de største ringene. Dypp dem først i vispet egg, deretter en blanding av mandelmel og parmesan. Stekes i litt olje til de er gylne.

Aioli:
2 eggeplommer
1 ts sennep
1 lite hvitløksfedd
1 ss vann
1,5 dl olje

Ha alle ingrediensene utenom olje i en høy beholder, sett stavmikser over og sett i gang. Hell deretter oljen i en stråle mens stavmikseren går. Oljen vil legge seg oppå resten av ingrediensene og stavmikseren vil slippe inn litt og litt av gangen til det blir en tykkere konsistens.
Gjort på ett minutt!

Oppskrift er hentet fra boka Sunn og sterk med proteinrik mat – min aller første bokbaby.

Løkringer er like godt i seg selv som til hamburger og fisk, og liker du ikke løk kan du slippe kreativitet løs med andre grønnsaker som for eksempel brokkoli eller blomkål.

Her nytes formiddagen med en god kopp økologisk kaffe, har endelig lært meg å bruke kaffetrakteren. Nespressoen har fått stått i fred en stund, liker det plutselig ikke så godt lengre.

bilde (2)

Riktig god lørdag alle sammen!

6 kommentarer til “Løkringer med aioli

  1. Stine Marie

    God morgen 🙂

    Har ikke vært innom på noen dager….. Influensa… Blæh…
    Men ser du har lagt ut masse deilige oppskrifter… Gleder meg til å prøve! 🙂
    Ønsker deg en riktig fin dag <3

  2. Cathrine

    Nå fikk jeg det for meg at du hadde fått lillegutten i armene dine;) Men det stemte kkke hehe:)

  3. Elisabeth Vega

    Jeg har aldri prøvd løkringer, faktisk :l Vet ikke helt hvorfor, men er bare så redd for at hele meg kommer til å stinke løk etterpå haha..
    Ingenting er som en god kopp svart kaffe!! :mrgreen: Håper du hadde en fiiin lørdag igår!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *