Min livrett som liten

Tunfisksalat.

Ja, du leste riktig – tunfisksalat. Og det var til og med før jeg visste hva proteiner og muskler var.

Det er altså takket være min kjære mamma, som supplerte det hele med store ostebiter og tjukk dressing, at vi fikk en formening om at dette var luksus å spise i hverdagen – ikke billig og lettvint.
Jeg har alltid likt tunfisk og annen fisk, og er helt sikker på at det har hjulpet meg til å holde meg frisk og sterk blant all nugattien.

Denne versjonen har mange likheter med den fra barndommen, men har i tillegg mange ekstra godbiter;

Tunfisksalat

IMG_5178

IMG_5163

 

Min livrett som liten
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. ♦ 2 bokser tunfisk
 2. ♦ en neve ost i terninger
 3. ♦ 2 kokte egg
 4. ♦ Guacamole: 1 avokado, saften av 1/2 sitron + en klype salt
 5. ♦ Dressing: 2 ss gresk yoghurt, 2 ts ketchup u/sukker + en klype sukrinmelis og salt
 6. ♦ en neve nøtteblanding
 7. ♦ Salat, spinat, agurk, tomat, paprika, mais
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Og klart – liker du ikke tunfisk kan du bruke annen fisk, kylling, bønner, kikerter m.m. Bare lov meg at du ikke lar en salat bestå av kun grønnsaker!

God torsdag! ♥

7 kommentarer til “Min livrett som liten

 1. Ellen

  Hehe, noe av det beste jeg fikk til kveldsmat når jeg var liten: brødskive med tunfisk og melk til! Syntes tunfisk var kjempegodt (og synds fortsatt det), men husker at søstrene min ikke likte lukten!

 2. Linda Marie Stuhaug

  Så herlig at tunfisk allerede var en favoritt fra når du var liten! Gode matvaner i oppveksten danner eit viktig grunnlag 🙂 Eg elsker tunfisk, men spiser det alt for sjelden – neste gang blir det definitivt noken bokser med i handlekurven! Billigere proteinkilde er vanskelig å finne 🙂

 3. Silje Holmelid

  Hei! Tusen takk for ein veldig bra blogg og inspirerande bøker 🙂 hadde tenkt å prøve meg på proteinbrødet i den nye boka di, men mangler xanthan gum. Kan det erstattes med fiberhusk eller jbk? Og kva dosering er det i forhold til xanthan gum? Ha ein fin dag ig lykke til med magen!

 4. Kristine

  @Ellen: Ah – det ligger så mange minner i mat! Jeg var nok den eneste av mine søstre som var så overbegeistret over tunfisk selv 😆

  @Linda Marie Stuhaug: Ja, virkelig. Tror jeg har takket mamma flere ganger fordi hun introduserte denne tunfisksalaten i ung alder 😀 Billigste man får tak i faktisk!

  @Silje Holmelid: Hei! Takk som har bøkene mine ♥
  Ja, xanthan gum kan erstattes med både jbk-mel og fiberhusk – samme mengde på begge, i hvert fall ikke mer av fiberhusken. Tusen takk! ♥

 5. Julie

  Jeg har enda ikke våget meg på tunfisken, selv om jeg skulle ønske at jeg elsket det:) Billig og sunn mat!

Det er stengt for kommentarer.