Gravide som slanker seg

Jeg skal ikke ta for meg debatten om overvektige som er gravide, men om det desto mer skremmende som har dukket opp om at blivende, normalvektige mødre slanker seg mens de går gravide for å få mindre babyer. Som skikkelig høygravid og hormonell med et par dager igjen til termin klarer jeg ikke å la være å skrive noen ord om det.
Altså, slanking og graviditet er to ord som bare ikke går sammen i min verden, det er to vidt forskjellige tilstander en kropp går igjennom.

”Status å føde en liten baby under 3 kg”

For å skjønne dette korrekt – det er altså status å sørge for at man bærer en underernært baby inni seg?
En baby som senere kan få en økt risiko for sykdommer, tregere utvikling , samt dårligere hjerneaktivitet som påvirker konsentrasjon og hukommelse.

En baby kan bli født liten eller stor, før eller etter termin av mange grunner, men å tukle med dette på grunn av utseendefiksering er for meg både galskap og ufattelig.
Fokuset bør være at man får en frisk baby, og om de veier 2,8 eller 4 kg har ingenting med hvor aktiv eller sunn mor har vært.

bilde 1-side

Jeg vet allerede nå før han har kommet at gutten min er godt over 3 kg, og jeg er utrolig stolt av det. Han har bygget seg stor og sterk i min kropp – tenk at jeg har klart det!
Jeg har gitt han alle gode forutsetninger slik at han kan møte verden med en robust kropp. Jeg har spist mye sunt og litt usunt, trent og lagt på meg. Jeg har gjort mitt beste, og jeg har frivillig og uten å tvile stilt min kropp til disposisjon for han.
”Milf” og ”yummy mummy” kan umulig være så viktig at det ikke kan vente til man er alene om kroppen sin igjen.

Dersom dét er hensikten og motivet så er det utenfor min fatteevne at man kan være så selvsentrert, samt ha så feil verdier i grunn. Jeg skammer meg på deres vegne, og synes det er trist at det er starten et nytt liv som gror i magen skal få.

Det er på tide å sette foten ned for det umenneskelige og til tider livsfarlige kroppsfokuset, spesielt når man bærer frem et barn. Ingen graviditeter er like, og ingen er tjent med forhåndsdømming eller feilinformasjon i forhold til vekt og utseende.

Ja til spreke mødre og friske, sterke babyer!

bilde 4-side

40 kommentarer til “Gravide som slanker seg

 1. Amy

  Helt enig! Og det «ironiske» med det er jo at det viser seg at det ser ut som om det er en sammenheng mellom underernærte babyer, og overvekt i voksen alder. Da kroppen i fosterstadiet «skrur på» alle mekanismer for å lagre alt av næring og energi siden de ikke får nok næring. Store/normalvektige babyer derimot har større sjanse for å bli normalvektig som voksen!

  Du har vært råå flink og kommer til å bli en super mor! 😀

 2. Hanne

  Hjelpemeg 😯
  Jeg har det med å melde meg helt ut av slike debatter, så jeg hadde faktisk ikke fått med meg at BABYEN skulle være minst mulig, jeg trodde (det forskrudde) fokuset kun gjaldt mor. Huff og fysj! Så enig med deg.
  (De som spiser seg bælfeite bare fordi de er gravide er naturligvis ikke et eksempel til etterfølgelse, de heller…den gyldne middelvei gjelder selvsagt her og 🙂 )

 3. Heidi

  Amen to that! Var fryktelig glad for at min var 3,8 kg da han kom, og jeg har levd akkurat som du gjennom hele graviditeten. Håper denne «trenden» er raskt forbigående!

 4. Kristine

  @Linn Cesilie Tovås: Ja! (Hvor er knyttet-neve-smileyen når man trenger den 😀 )

  @Amy: Huff – man skal virkelig ikke tukle med sånne ting! Takk! ♥

  @Hanne: Jeg og, men nå som jeg er skikkelig høygravid kjente jeg at det kokte inni meg da jeg så den artikkelen for andre gang – så da måtte det ut noen gloser 🙄 😆
  Enig, absolutt ikke noe bra å dra den helt andre veien heller – man må nesten ta valg man vet at babyen har godt av, i hvert fall for det aller meste av tiden (cookies og is må til innimellom).

  @Tonje: Takk selv! 🙂

 5. Kristine

  @Heidi: Jeg blir helt oppgitt, at det skal finnes så selvsentrerte mammaer 😐 Enig, både håper og tror det går raskt over! Håper min blir 3,8 også jeg 😎

 6. Ann Helen Kirknes

  Kunne ikke blitt sagt bedre, takk for at du driver en blogg som står for så sunne og fornuftige verdier!

 7. Elisabeth

  Kunne ikke vært mer enig! Trodde helt alvorlig det var tull da jeg var hjemme i Norge på ferie og en venninde fortalte meg om denne ´trenden´. Er man så selvsentrert burde man virkelig vente med å få barn synes nå jeg.. Selv er jeg 28 uker på vei og har hele veien slitt med dårlig matlyst, men jeg gjør det jeg kan for at gutten min skal vokse seg stor og sterk – og få en best mulig start på livet! Man driver jo med den aller ypperste form for kroppsbygning her, så masse mat må jo til 🙂

 8. Karoline

  Veldig bra skrevet! (Og det gjorde meg tydelig engasjert, siden dette er første gangen jeg kommenterer på bloggen din, til tross for at jeg har lest den i mange år). Det henger absolutt ikke på grep at noen ønsker å slanke babyen sin allerede før den har fått muligheten til å se dagens lys. Det sier altfor mye om samfunnet idag og hva mange er opptatt av.

  For åtte måneder siden fødte jeg en jente i underkant av 2,8 kg. Men at hun var så liten var utenfor min kontroll. Jeg la på meg litt over 20 kg ( 😳 ), så jeg slanket meg definitivt ikke. For meg var det absolutt ikke noe «stas» å vite på kontroll at hun faktisk var ganske mye mindre enn gjennomsnittet. Det bekymret meg heller veldig!

 9. Stine

  Nå er ikke jeg mor, ei heller en vordende mor. Men fy søren. Dette hadde jeg ikke fått med meg. Det er så skammelig, og det er trist at slike mennesker får barn, så utrolig urettferdig for barnet å få slike foreldre!! Jeg gremmes over at det finnes slike hverdagspsykopater rundt om overalt..

 10. Pantora

  Godt skrevet. Synes det høres helt absurd ut at noen vil ha små babyer, jeg har faktisk vanskelig å tro på at det kan stemme (selv om det sikkert stemmer, dessverre)!

 11. Tori

  Du er et av de største forbildene som finst ute i denne jungelen av matblogger/fitnessblogger (hva enn du definerer bloggen din som. Det er ingen menneskerett å få barn, og viss man er så heldig å få sjangsen til å sette et barn til verden – skal man også sette barnets helse FØRST så lenge det er inne i magen til mor. Så TAKK for at du deler dine meget så fornuftige tanker!

 12. Mali

  Er helt enig med deg! Men bare for å pirke på noe så er en nyfødt på 2,8 kg helt normal. (Alt mellom 2,5 og 4,5 kg er innenfor normalen) 😉

 13. Lissi

  Dette er IKKE bra -håper virkelig at «trenden» snur! Selv la jeg på meg godt over 20 kg i mine tre svangerskap og fødte barn på 3,7 kg, 4,9 kg og 3,9 kg.. Skulle jeg hatt nr 4 nå (noe som ikke skjer) hadde jeg muligens vært mer bevisst på sunne valg og trening nå -men det hadde ikke vært snakk om å slanke meg, eller legge på meg minst mulig… Skjønner ikke hvordan de tenker??!!

  Lykke til med innspurten 🙂

 14. Kristine

  @Ann Helen Kirknes: Og takk til deg for hyggelig kommentar! 😀

  @Elisabeth: Slanking eller hvor liten man kan sulte babyen sin til å bli er i hvert fall ikke noe man bør fokusere på i en graviditet. At du har vært mye kvalm og dårlig kan du jo ikke noe for stakkar, håper det tar seg opp! ♥

  @Karoline: Dette engasjerte meg og gitt, sikkert fordi jeg er i den situasjonen jeg er i nå.
  Det skjønner jeg godt ♥ og er for øvrig et godt eksempel på at man ikke skal tro at man kan styre babyen sin vekt på den måten, eller i det hele tatt prøve.

  @Randi Annette Enge: Så hyggelig ♥ Tusen takk! 😀

  @Marte: Godt det er mange av oss 😀 Lykke til videre i graviditeten!

  @Stine: Jeg synes også det er helt forferdelig å se hvordan kroppsfokuset strekker seg til å omhandle helt absurde situasjoner.. håper det er noe som går raskt over!

  @Melissa Spania Kostholdsveilder: Veldig sært! Og trist.. Hehe, du er tøff! Takk for det 😀

 15. Kristine

  @Pantora: Det stemmer dessverre, mange tror feilaktig at det er «enklere» å føde små babyer blant annet – har man ikke lært at det er hodeomkretsen som har noe å si ❓ Det viktigste av alt er jo utviklingen av barnet, og ikke minst at de skal ha noe å gå på like etter at de blir født.

  @Tori: Tja, hva har jeg egentlig – en tidligere fitnessblogg som har blitt matblogg med litt trening innimellom 😉
  Deler den tanken i aller høyeste grad, man er så utrolig heldig om man blir gravid og får barn og dette hører ingen sted hjemme. Tusen takk! ♥

  @Mali: Godt å høre! Skriver ikke at det ikke er normalt – det var tilfeldige tall jeg plukket ut som eksempler på normal nyfødtvekt 😉

  @Lissi: Selv om du hadde vært mer bevisst på kostholdet en fjerde og siste gang, så skal du ikke se bort ifra at babyen hadde blitt noenlunde samme vekt som de andre. Men jeg skjønner hva du mener, for sin egen del så er det selvsagt bedre å vite at man hovedsaklig hadde en aktiv og sunn livsstil som gravid. Tusen takk!

 16. Lena Ludvigsen

  AMEN!!!
  Selv veide jeg faktisk over 4, og mamma har alltid vært kjempeslank og ikke minst frisk, så tror virkelig ikke det har noe å si egentlig.. Jeg ble født uten mangler eller sykdom og tror ikke noen på den tiden brydde seg om hva en baby veide annet enn for å skrive det ned i babyminneboka.. Det er ufattelig trist at noen er så egoistiske, og kvinner som gjør slikt er vel ærlig talt ikke klar for morsrollen:-/

  Litt hyggeligere; hvordan ligger lillemann ann? er han klar til å komme snart? *venterispenning*
  Masse klem <3

 17. Maria Iselin

  Kjempeglad for å se at du tar fatt i dette teamet akkurat nå, og skriver så direkte om hva du mener om det. Jeg har enda ikke opplevd noen, normal- eller undervektige, som sier at de vil slanke seg eller har slanket seg som gravide. Jeg håper jeg ikke møter noen, eller kjenner noen, som kunne gjort det. Det er så ufattelig selvsentrert. Hvorfor velger man å få barn når man ikke vil betale prisen for det? Det handler jo både om redselen for å «ødelegge» utseendet og kroppen sin, men også om en redsel for å føde. En ting er sikkert; det er ikke digg uansett hvor liten eller stor ungen er. Men man gjør det. Fordi det er verdt det.
  Synes det har vært et helt annet press rundt dette å være gravid og nybakt mamma siste tiden. Og jeg har hatt mange tanker om at jeg ikke ser bra nok ut. At jeg burde trent mer, kommet i form tidligere enn jeg har. Jeg har overhodet ikke den kroppen jeg hadde før jeg ble gravid, og det er yummy mummys hvor enn jeg snur meg. Så jeg må snu meg bort når tankene blir for sterke, og feste blikket på det lille vidunderet mitt på 9 måneder som suser rundt på gulvet. Jeg har laga han. Og han er verdt alt. Og jeg er i bunn og grunn stolt av at det er HAN som er mitt fokus. Alt til sin tid.

 18. Hege

  😯 Er dette virkelig sant!? Jeg er 31, barnløs og ikke interessert i å få barn selv (det er ikke for alle), men her kjente jeg at jeg ble irritert! At det går an, har virkelig ikke ord…
  Nå har det virkelig gått for langt med alt kroppshysteriet!! (Tror aldri det har vært så ille som det er nå.)
  Godt skrevet innlegg; håper virkelig noen av de som i det hele tatt har tenkt tanken på å slanke seg OG BABYEN får opp øynene de leser dette! Dette er jo helt sinnsykt!

 19. Julie @ WolfItDown

  Dette er et utrolig viktig tema som du tar opp, og syns nå som høygravid, at du setter et fantastisk eksempel til andre mødre der ute. Kroppsfokuset har gått litt for langt syns jeg, og når en skal ha barn er det viktig og få i seg nok næring!
  Har selv kikket i fotoalbum nå når jeg er hjemme i Norge, helt tilbake da jeg var liten (og før min tid) og mamma smilte så godt når vi så på jeg med stoooore bollekinn! Det er et sunnhetstegn, og det er viktig barna får en best mulig start på livet, det er utrolig kjekt og høre at du har en liten gutt som allerede er sunn og har en god vekt 🙂 x

 20. Nina Bakke

  Får håpe det ikke er mange som driver med slanking som går utover graviditeten og barnet under svangerskapet – å være bevisst og passe på å ikke legge på seg unødvendige kilo er jo egentlig helt men det er jo heller ikke slanking da 🙂

 21. Kristine

  @Lena Ludvigsen: Det har som oftest ikke noe å si nei, så lenge mor spiser det hun trenger. Det som er trist er at de kan påvirke barnets vekst om de går inn for å ligge i kcalunderskudd, det er galskap.
  Joa -lillegutt stortrives inni her, ingen tegn til at han vil komme ut :mrgreen: Krysser fingrene for helgen jeg! Klem

  @Maria Iselin: Jeg synes det er så mye fokus på vekt som gravid, jeg kunne ønske at man fokuserte mer på funksjonell trening og mental forberedelse til fødsel og det å bli foreldre.
  For ikke å snakke om tiden etter fødsel som du sier, da er det jo i hvert fall fokus på kropp og at man skal se ut som man gjorde før bare noen dager etterpå 😯 Jeg nekter å la meg rive med og skal finne tilbake til en trivselskropp med akkurat så lang tid som det tar. Og du? Lukk øynene/fjern fra instagram de som får deg til å ikke føle deg bra med deg selv.
  Ha en super dag med gutten din ♥

  @Hege: Tror og håper at vi er inne i en slags topp nå ja, og at det roer seg og går nedover igjen. Livet byr på så mye mer enn selvforherligelse og tall på en vekt 😀

  @Julie @ WolfItDown: Barnets helse og velvære kommer først, alt annet er galskap.
  Takk – det synes jeg er stas og ♥ 😀

  @Nina Bakke: Håper det ikke er mange som gjør dette nei.
  Noen «unødvendige» kilo skal man jo ha til tiden etter fødsel i forbindelse med amming 🙂 Men helt enig, å være bevisst holder en lang vei.

 22. Anja Marie

  Fantastisk godt skrevet! 😛

  Jeg har to barn og jeg la på meg voldsomt begge graviditetene – men helsa var så god som aldri før tross for dette! Jeg trente både styrke og cardio,gåturer og spiste like sunt som alltid og koste meg fornuftig. Likevel gikk jeg faktisk opp 40 kg begge gangene! 😯

  Nå var det slik at jeg lå med ekstrem svangerskapskvalme begge gangene og fikk ikke i meg så mye de første måndene slik at alt jeg la på meg kom veldig raskt de siste måndene. Likevel var det ingen tegn til verken diabetes,høyt blodtrykk eller svangerskapsforgiftning. Legen min konkluderte med at jeg var var sånn genetisk..jeg bare la på meg da jeg var gravid..og noen er faktisk slik. Så for meg som hadde slitt med spiseforstyrrelser i over ti år før jeg ble gravid fikk lettere panikk av all vektoppgangen. Men legen fortalte meg at jeg kunne ikke gjøre noe med det. Det ville skje uansett. Jeg gjorde ikke noe galt.

  Så mens man er gravid er kroppen faktisk fredet for alt som har med slanking og gjerne sykdom også å gjøre. Mener jeg da…det skal ikke være LOV å tukle med en gravid kropp..den tukler med det den føler for selv med alle hormonene og alt som skjer,så det er bare lite som er mer farlig enn å jobbe imot kroppen som gravid. Og viktgist som d sier så er det ikke på en måte din kropp akkurat nå..det er babyens magehus og man driver ikke å river ned huset til de man elsker mest.

  Nei jeg kan ikke si meg mer enig jeg kristine..blir forferrdelig deppa av å høre om hvordan enkelte behandler seg og sitt kommende barn 😐 Håper vi får slutt på det for det hører ingen sted hjemme 😮

 23. Tattoogl

  Jeg var 2,2 kg og 44 cm når jeg ble født. Har vært overvektig fra jeg var 6 år, og gikk til det skrittet og utførte en GBP i en alder av 36. Tror de som «slanker» baby’n sin i magen i et håp om et slankt barn lurer seg selv!

 24. Kristin

  Heilt enig med deg Kristine. Får grøsningar nedetter ryggen av å høyre at dette faktisk skjer rundt omkring. Eg har aldri hatt det så bra med min eigen kropp som no når eg går gravid. Et meg mett og god og gjerne litt til, trenar etter kroppens lyster og fokuserer på at både gutten i magen og mammaen skal ha det godt. Frå å være livredd for å legge på meg ( nokre år tilbake) bryr er meg lite om vekta no. Det viktigaste er at begge partar har det godt både fysisk og psykisk. Det kan umogleg gå an viss ein skal gå rundt og tenke kaloriar og håpe på at babyen er under 3 kilo. Uff…får vondt i meg.
  Glad vi har hatt våre stunder ilag kor vi har ete og kosa oss og prata om det som skal skje for oss begge veldig snart.
  Godklem

 25. ida henriksen

  Leste en artikkel om det for litt siden og det er noe av det dummeste jeg har lest! Man kan bli syk av slikt..ihvertfall fungerer man ufattelig dårlig! Man kan ikke kontrollere en baby slik..de tar det de skal ha de, uansett hva mammaeb gjør..hva med de som sliter med hypermesis (ekstrem svangerskapskvalme), de føder barn på 4 kg de også..selvom mange av de ikke legger på seg stort mer enn noen gram selv..tøv! Gi meg små lubbne babyer med bollekinn! Finnes ikke noe søtere nesten! Har 2 barn selv hvorav nr.1 veide 3225 ved fødsel. Han var umettelig og ville bare ha pupp..mye gråt og stress frem til fast føde og gan endelig fikk antydning til valker på beina..nr.2 veide 4175 og hadde mer å gå på,var mer fornøyd ved puppen,sov bedre..ja generelt hadde han et bedre grunnlag for å klare seg de flrste månedene! Ammingen med nr.2 gjorde forøveig at jeg raste ned i vekt og det har aldri vært noe problem i noen av svangerskapene..normal vektoppgang for meg,ikke trent,spist normalt og sunt..stakkars de jentene som vokser opp med idealer som trener hele graviditeten uten problem for så og hoppe inn i treningsskoene igjen kort tid etter fødsel..de må jo føle seg så vanvittig misslykket den dagen de selv går gravide med bekkenløsning fra 3. Svangerskapsuke, kvalme,trøtthet,bekkenlåsninger,muskelkramper,vannansamlinger,svangerskapsforgiftning og alt annet et svangerksap KAN føre med seg.. ikke alle klarer å vedlikeholde trening gjennom et svangerskap og ikke alle bør gjøre det for å ikke bli handikappet resten av livet.. og hva med de som får ekstrem vektøkning iløpet av svangerskapet? De som dobbker vekten sin uten at de kan gjøre noe med det? For de fins også der ute.. huff..kan ikke alle bare være glade for at de er friske og har en kropp fremfor å bekyrem seg for hvordan andre ser den? (Litt for engasjert i dette temaet merker jeg) Lykke til med innspurten Kristine! Du er et fantastisk forbilde

 26. Jenny

  Jeg fødte en sterk og fin gutt på 3, 9 kg for 12 dager siden, superstolt for at kroppen min klarte å lage et godt miljø for han å vokse i! Gikk opp 13 kg totalt og de har nå forsvunnet igjen, normalt og sundt kosthold med enkelte utskeielser tror jeg er det beste for både mamma og bebis 😉 Blir helt flau når jeg leser slike ting, hvor jålete og korttenkt går det an å bli?

 27. Kristine

  @Anja Marie: Ja, en graviditet er virkelig noe helt unikt for hver kvinne, og det er ikke alt man rår over. Derfor er det desto viktigere at man gjør så godt man kan for at babyen skal ha det fint inni der og vokse som h*n skal. Babyens magehus ja! 😀

  @Tattoogl: Det kommer ingenting godt ut av slik slanking nei 🙁

  @Kristin: Godt å høre, det er helt forferdelig at det finnes damer som er så selvsentrerte 😐
  Godklem tilbake, kommer til å savne deg når du flyttter (om noen dager, hjeelp) 🙁

  @ida henriksen: Godt at du er engasjert! Og jeg er helt enig, man kan ikke ane hvordan en graviditet er for den enkelte, og man kan ikke forhåndsdømme vekt hverken på mor eller barn.
  Tusen takk!!

  @Jenny: Jeg er nok en jåle, men det finnes så absolutt grenser altså.
  Så bra, gratulerer så mye! 😀

 28. Maren

  Hei 🙂 Jeg har lest bloggen din i flere år nå, og følger spent med på den flotte graviditeten din… Er veldig spent og glad på dine vegne! Når det gjelder dette med gravide og kroppsfokus, så syns jeg det er flott at du setter fokus på å være sunn og frisk og ikke tenke på vekten i svangerskapet. Allikevel så håper jeg ikke alle tenker at slanke gravide og små babyer er unormale eller syke.. Det behøver jo absolutt ikke være tilfelle, selv om noen kan ha urealistiske tanker om gravidkroppen. Jeg ble mor selv for første gang for to år siden. Jeg er svært liten av vekst, og la kun på meg 7 kilo i hele svangerskapet til tross for stor appetitt og matlyst. Jeg fødte en perfekt liten jente på 2800 gram, som på ingen måte var undervektig eller syk, men rett og slett liten av vekst. Nå har hun vokst seg til en stor og flott toåring, men er fremdeles slank. Både jeg og far er små og tynne, så jeg regner med at hun har arvet sin kroppsfasong av oss. Det jeg egentlig ønsker å si er at alle mennesker er forskjellige, og bærer en graviditet ulikt. Jeg ble faktisk skikkelig stresset av alle kommentarene over hvor «liten» jeg var, men alt var jo som det skulle være med den lille. Slanking under graviditeten er jeg selvfølgelig imot, ja til sunne og friske jenter, gravide eller ei 😉 lykke til med innspurten av svangerskapet Kristine, du går en fantastisk tid i møte 🙂 Klem Maren

 29. idadida

  Godt skrevet! Har født to barn på over fire kg etter to sunne og aktive svangerskap der jeg levde stort sett slik jeg gjorde før jeg ble gravid. Tanken på å slanke seg gjennom et svangerskap er forstyrrende, jeg skjønner ikke denne trenden. Den er forbi min fatteevne.
  Masse lykke til med fødsel og den deilige barseltiden. 😉

 30. Kristine

  @Maren: Hei! Innlegget handler kun om de som slanker seg bevisst, ikke de som er slanke.
  Jeg tror absolutt ikke at folk tror det om slanke gravide, derfor er det viktig at man setter dette frem i lyset allerede nå og får folk til å slutte å være så fikserte på kropp og vekt (både på sin egen og babyens).
  Tusen takk for det! 😀 Klem tilbake

  @idadida: Enig, veldig forstyrrende og trist 😐
  Tuusen takk, veldig klar nå 😀

 31. Amalie

  Åååå dette har irritert meg (om jeg kan få si det) i en god stund. Når jeg leser om mennesker som trener selv om de har fått beskjed om å IKKE gjøre det, spiser lite eller kutter karbo HELT (litt karbo er viktig for barnet sin utvikling av både hjerne og kropp!) går det litt rundt for meg. Hvertfall når man ser det får konsekvenser. Helt absurd i mine øyne.

 32. Anett

  Du er så vakker og flott Kristine og du mener så mye bra – vil bare få ønske deg masse lykke til – håper du får en flott opplevelse med fødsel rett rundt svingen 🙂

 33. Kristine

  @Amalie: Jeg synes jo det er rart at folk gjør det i seg selv, men med en liten baby voksende inni seg attpåtil? Galskap 😯

  @Anett: Så utrolig hyggelig Anett, tusen takk – satser på at det blir den tøffeste og samtidig beste opplevelsen i livet mitt ♥

 34. Julie

  Syns dette er så trist, for det kan jo ikke være noen annen grunn til at DE mødrene syns det er fint utseendemessig med underærnærte babyer, for fødselen behøver slett ikke å bli enklere om du føder en 2,5 kg baby enn en 3,5 kg baby da det som regel er hodet som er det hardeste å presse ut. Tenker de overhode på eventuelle senskader? Og hva når barna kommer ut og skal ammes? Holder mødrene igjen på amminga da i frykt for at barnet får i seg for mye melk og da legger på seg for masse i deres øyne?

  Hvordan vil resten av oppveksten til disse barna ser ut, når kroppshysteriet starter allerede i magen? «Nei, du får ikke spise kake på bursdagen, du får heller ta med deg en gulrot. Og husk; ingen saft/brus, kun vann! Du kan jo risikere å legge på deg!» Lørdagsgodt har de aldri hørt om, og stakkars de besteforeldrene som skulle finne på å ta med barnebarnet på cafébesøk med bolle og kakao! Lurer på hvilket kroppsbilde disse barna ender opp med på grunn av mødrene. Om vi om noen år får en kraftig økning innenfor barne- og ungdomspsykiatrien av barn med en eller annen form for spuseforstyrrelser og/eller depresjoner pga. av forvridd kroppsbilde og syn på seg selv og sin verdi.

  Jeg håper disse mødrene får skikkelig faglig hjelp, i det minste for barna sin skyld, for noe må være alvorlig galt når fokuset deres er på å få minst mulig babyer. I «min tid» var fokuset på å få friske barn, da var ikke toppen av lykke å få underærnærte barn. Stakkars barn.

 35. Emma

  Dette er helt absurd!
  Jeg skulle egentlig veie 6 kg, men er født 2 mnd for tidlig med keisersnitt, og veide da rundt 3. Selv er jeg den dag i dag veldig slank og sunn, og veldig takknemlig for at jeg fikk vokse meg sterk i mammas mage. Tenk å være en underernært fortidligfødt? Slike ting kan en ikke forutse, så hold dere friske for man vet aldri hva et svangerskap vil by på!

  Helse først! 🙂

Det er stengt for kommentarer.