Rösti med søtpotet

Hei!

Vi starter ny uke med kjøttfri mandag som vanlig, og i dag er det rösti som står på menyen.

Rösti er en sveitsisk potetrett. Den består av revede poteter stekt i olje eller smør. Potetblandingen blir ofte formet som «kaker» i pannen. Rösti var opprinnelig en frokostrett i kantonen Bern, men har senere spredd seg til hele landet. Mange sveitsere ser på rösti som en slags nasjonalrett.

Rösti med søtpotet

IMG_5109

 

Rösti med søtpotet
Porsjoner : 1
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 1 stor søtpotet
  2. 1 ss smør
  3. salt og pepper
  4. en neve spinat
  5. 2 ss gresk yoghurt
  6. hvitløkspulver
  7. 1 avokado
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
Riv søtpotet i strimler og press ut all saften. Form mindre kaker eller én stor i en smurt (viktig) panne, med salt og pepper over. For å snu den lønner det seg å bruke en tallerken som passer over pannen, snu, og deretter la potetkaken gli fra tallerken og ned i pannen igjen. 10 minutter på hver side, middels/lav varme.

IMG_5097-down

Du kan også ha i/strø revet ost over, da holder den seg sammen enda bedre.

Jeg serverte med kremet spinat og avokado i terninger.

IMG_5112

Passer også fint som tilbehør til middagen – håper det smaker!

Ellers vil jeg gjerne minne om videoguiden min som snart kommer ut for salg! Du kan registrere deg HER og få en gratis video allerede nå.

En smakebit på hvordan videoene vil bli – steg-for-steg oppskrifter slik at du ikke kan gjøre noen feil med de sunne dessertene;

9 tanker om “Rösti med søtpotet

  1. avatarmaren sørum

    nam så godt! Vil det fungere med gulrot isteden ? 🙂 et annet spørsmål, jjeg har registrert meg, men jeg får ikke tilsendt video likevel. er det noe galt jeg gjør?

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @maren sørum: Liker du ikke søtpotet kan du bruke vanlig potet. Det fungerer absolutt best med søtpotet grunnet stivelse, vet ikke om gulrot vil holde sammen i det hele tatt.
    Har du skrevet inn riktig mailadresse så vil den i verste fall havne i junkmail – har du sjekket der? 🙂

  3. avatarHanne

    Neimen er du hjemme i dag og? Hrmpf.. 😆
    Sprek vri på en gammel klassiker! Legger denne retten på minnet til helgen 🙂

  4. avatarIngrid Eikeland

    Hei! Må bare si, du er helt rå! Saveing angel! Har slitt mye med magen men fikk vite i februar at jeg hadde glutenallergi. Var godt å få vite hva som var galt, men samtidig ble alt litt vanskeligere også. Jeg elske brød, pannekaker og, tja alt med gluten i! Haha
    jeg studerer også medisin i Polen som gjør det litt vanskelig å skulle bruke lang tid i matbutikkene på å oversette alt ettersom det går mye tid til lesing. Godt at du har enkle oppskrifter med råvarer som gjør det lettere for meg. Boka di og bloggen din har hjelpt meg. Kostholdet har endret seg og jeg har aldri følt meg bedre. Ikke bare magen men psykisk også. Rart hvor mye magesystemet har å si på resten av kroppen også! Så, tusen takk! Lykke til med den lille og fortsett det gode arbeidet! Hilsen takknemlig fast følger! ☺️

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Hanne: Jeg tror ikke han kommer ut noen gang 😆
    Den er (nesten) bedre som tilbehør til middagen, hadde den til kjøttboller her om dagen og – nam!

    @Grønne Røtter: Takk for det! 😀

    @Ingrid Eikeland: Hei! Så hyggelig!
    Kostholdet har så utrolig mye å si for dagsformen, spesielt når man oppdager at man har en eller annen allergi eller rett og slett en sensitiv mage. Man blir så vant til å spise på en viss måte, at det er ganske utrolig hvordan ting kan bli bedre etter selv små endringer. Glad mage = godt humør 😀
    Tusen takk! ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *