Karrikylling med blomkålris

Heisann!

Jeg ble inspirert av min egen kokebok her om dagen – det er vel lov?

Curry med blomkålris
Foto: Margrethe Myhrer, Stylist: Sarah Hedin

Jeg husket nemlig at jeg hadde denne nydelige tandoori-retten i den, men ønsket å bruke noe annet enn svin da jeg hadde kylling liggende. Som sagt, så gjort;

Karrikylling med blomkålris

IMG_5121

 

IMG_5123

 

680 g kylling
Krydder: karri, koriander, paprikapulver, salt og pepper
1/3 fersk chili
2 hvitløksfedd
1/2 løk
1 paprika
3 ts tomatpuré
2 ss ketchup u/sukker
1 dl vann
1 stor blomkål
1 ss smør
3 ss gresk yoghurt

Skjær kylling i mindre biter og stek sammen med krydder, finhakket chili og hvitløk, grovhakket løk og paprika. Tilsett tomatpuré, ketchup og litt vann av gangen, la det putre og tykne. Rør inn gresk yoghurt helt til slutt.
Rasp blomkål med et rivjern og varm opp i en kjele sammen med litt smør og salt i 4-5 min. Om det er vanskelig å rive hele blomkålen helt ned, tilsett de siste bitene sammen med kyllingen.

Servert med litt revet spinat over. Håper det smaker!

Helt til slutt må jeg vise dere et par plagg til fra høstkolleksjonen;
/reklame
74625_Better_Bodies_Casual_Printed_Tee_1-side

Tightsen er frøken Tina, anti-shake fra Röhnisch, og toppen er fra Better Bodies – synes snittet og fargen er midt i blinken.

IMG_5083-side

Og jeg driver fortsatt med «gravidmote» som dere ser, 97,5 % gjennomført nå i følge appen min. Eyes on the prize!

God søndag videre!

11 kommentarer til “Karrikylling med blomkålris

 1. Iselin

  Hei og god søndag!
  Noe av det beste jeg vet er å spise kesam med frosne bær etter trening. For ikke så lenge siden oppdaget jeg kesam med lime smak, og det er noe av det beste jeg har smakt! Så jeg lurer på, vet du hvor stor forskjellen er på mager kesam og vanlig kesam? For limesmak finnes ikke i mager versjon 🙁

 2. Ana

  Det er mye bedre med kesam også blander du inn limesaft selv. Mye friskere smak. Brukt det endel før.. Så jeg synes ikke den nye kesamen med lime var noe særlig spennende. Etter å ha prøvd med saft fra lime går du ikke tilbake hvertfall 😉

 3. Kristine

  @Ana: Det er sikkert noen som liker konsistensen bedre grunnet høyere fettinnhold – som ikke nødvendigvis er en dum ting. Jeg har aldri smakt den selv, men limesmak er sikkert friskt og godt uansett hvordan man velger den 🙂

 4. Amalie

  Åååh, den oppskriften i boka er en av favorittene, så langt! 😉 Ble også fristet av gårsdagens vafler, så jeg holder på med å lage det nå! :mrgreen:

 5. Frøydis

  Hei! Jeg har vært innom å tittet på bloggen din ett par ganger, og jeg blir så inspirert og motivert til å lage god og sunn mat! Har enda ikke fått rumpa i gir til å lage noen av oppskriftene dine enda, men det skal skje i løpet av denne uka. 😉 Det jeg liker så godt med oppskriftene dine, tenker spesielt på middagsretter, (riktig nok etter bare å ha lest/sett dem, ikke prøvd ut) er at det er vanlige ingredienser og råvarer som man kan kjøpe i dagligvarebutikken (ikke må bestille fra ett eller annet nettsted eller helsekost) også det at det er veldig lett fremgangsmåte, og ikke alltid så himla mye forskjellig ingredienser.

  Jeg har så vidt begynt å prøve ut en ny og sunnere livsstil, og vil bare si det at bloggen din inspirerer og motiverer en goood del! (:

  Btw gratulerer som kommende mor. 😀

  Keep up the good work!

 6. Kristine

  @Frøydis: Hei! Da kan du glede deg til du begynner å lage de forskjellige rettene, sunn, hjemmelaget mat er så utrolig godt!
  Middagene mine er raske og lette ja, mens dessertene inneholder naturlig nok litt flere spesielle ingredienser for å få dem sunne og sukkerfrie.
  Tusen takk for koselig tilbakemelding ♥ 😀

 7. Eli Mari

  Dette ble middagen min i går, men restemat til i dag og i morgen. Du, så god den ble!! Vil ikke si jeg ble overrasket, men det gjorde jeg faktisk!! Jeg brukte litt annerledes krydder, blant annet med litt kardemomme og kanel i stedenfor karri, men det kan virkelig anbefales.
  Kjempegod, takk for tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *