Pizza med grov bunn

God lørdag folkens!

Her er dagens middagstips;

Pizza

IMG_4970_2

 

Pizza med grov bunn
Yields 1
Write a review
Print
Ingredients
 1. 50g havregryn/havremel
 2. 50g bakepro (eller vaniljeprotein, ja faktisk)
 3. 150g fullkornsmel
 4. 20g kokosmel (kan erstattes med annen tørrvare)
 5. 2 ss olje
 6. 2 ts bakepulver
 7. 1,5-2 dl lunkent vann
 8. 1 ts salt
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Elt alt sammen til en myk deig, du slipper å vente på gjær og heving!

Bunnen inneholder hele 80 g proteinDu får ca 12 mindre stykker, så selv utenom fyllet snakker vi 6,7 g protein per stykke.

IMG_4958

Pizzafyll:
Jeg stekte 500 g karbonadedeig med paprikapulver, cummin, oregano, salt og pepper. Tilsett en boks med hakkede tomater og litt tomatpuré og la det tykne til en kjøttsaus.

Form deigen til en tynn bunn utover i en langpanne og fordel kjøttfyllet utover. Deretter kan du legge på valgfrie grønnsaker eller frukt – test ut ananas eller banan på, jeg lover at det er godt!

Topp det hele med revet ost og inn i ovnen på 210 grader i 20-25 min på midterste rille, bytt gjerne til nederste rille de siste 5-6 min for ekstra sprø bunn.

En grov, sunn og proteinrik pizza som holder deg mett lenge!

17 kommentarer til “Pizza med grov bunn

 1. Anette

  Åh dette må prøves neste helg! 😀 Middagen i dag er klar, kosemiddag med biff på menyen her 😉 Men jeg har så klart snoket litt rundt på bloggen din og funnet oppskrift på sjokolademuffins til dessert! ^__^ Gleder meg til å prøve dem ut senere, oppskriftene dine blir alltid så gode! <3 Ha en super lørdag videre, Kristine! 🙂

 2. Lin

  Denne er kjempegod, en av mine favoritter! 🙂 (sammen med tunfiskpizzaen som Maren i Fitliving har blogget om. Har du prøvd den?)

  Den du har lagt ut har iallfall blitt laget mange ganger, og har sneket seg inn som en av de faste her hjemme 🙂

 3. Camilla

  Hei, har 2 spørsmål 🙂 prøvde å lage proteinbrødet ditt i går, mn med en gang jeg tok det ut av ovnen, falt bare brødet sammen, luften bare for ut, har du noen tips på hvordan å unngå dette :)?

  Spørsmål nr2: prøvde også å lage pitabrød av denne proteinbrødet, mn deigen ble helt umulig å klissete, og det var helt umuligt å kunne forme disse til pitabrød. Har du noen tips på hvordan man skal forme de når deigen er så klissete..? Bruker du eventuelt et mel, isåfall hvilket :)?

 4. Kristine

  @Anette: Håper du koste deg i går ♥ 😀 Her ble det taco, kokosboller og iskrem 😉

  @Lin: Nei, har ikke prøvd tunfiskpizza 😀 Så hyggelig å høre!

  @Camilla: Jeg er litt usikker på hvilket brød du prøvde (jeg har laget mange), men generelt sett så vil brød uten gjær synke litt sammen etter steketid. Du kan prøve å tilsette 1-2 ts bakepulver neste gang.
  Deigen blir klissete, så om du ønsker å forme den på noe vis så må du bruke mer mel – jeg ville ha brukt havremel eller kokosmel 🙂

  @Mari-Anne: Håper dagens middag smaker! 😀

 5. Camilla

  Prøvde proteinbrødet ditt fra din bok nr 2 🙂 fulgte oppskriften til punkt og prikke, har prøvd dette 3 ganger nå, mn dt bare detter sammen når jeg tar det ut av ovnen. Takk for svar 🙂

 6. Kristine

  @Camilla: Det er ofte man vender inn eggehvitene litt for tøft, da forsvinner mye av luftigheten. Men, om man fortsatt får en mousse-røre og føler at man har gjort det forsiktig og riktig så kan det være en idé å steke brødet litt lengre slik at det blir tørrere – da er det mindre sjanse for at det faller sammen. Men igjen, brød uten gjør vil alltid miste litt av pusten 🙂 jeg bruker ofte en mindre form slik at det fortsatt blir høyde på det.

 7. Elisabeth Vega

  Har lenge hatt lyst til å prøve slike proteinpizzaer! Har bare aldri blitt :O Jeg får ta det på fredag! Med mindre jeg får lyst på noe annet, som alltid skjer… Men pizza med banan??? Det MÅ testes hvertfall! :mrgreen:

 8. Hanne

  Takk for super oppskrift, ble sååå godt! Gikk ned på høykant både hos kokke og mann! 🙂 🙂

 9. Mari

  Er det et must med bakepro, gjør den noe med konsistens eller er det kun for å tilsette mer protein i bakst?
  Og hva slags olje bruker du? 🙂

 10. Kristine

  @Mari: Ja, det er på grunn av et forbedret næringsinnhold jeg bruker det, høyere andel protein 🙂
  Olje fra Vita Hjertego, kan også bruke cocosa.

 11. Tilbaketråkk: Pizza med grov bunn | Recipeseasy.com

Det er stengt for kommentarer.