Babysnakk

Hei!

Jeg har fått en del spørsmål om graviditeten min, spesielt når det gjelder trening og kosthold, så da samler jeg det i et siste innlegg her.

Jeg har skrevet litt om kosthold her og trening her.

IMG_4492-side

Kort fortalt har jeg gått fra få, store måltider til «ørten», mindre måltider grunnet kvalme og sult. Jeg har trent styrke som vanlig, men justert tyngden og øvelsene etter hvert som månedene har gått. Jeg har også hatt mye glede av flere en-times gåturer i løpet av uka. Bekkenløsning foran har dessverre satt en frustrerende stopp for hvor ofte og hva jeg har fått trent, men det har heldigvis holdt seg stabilt vondt.

Det har også dukket opp spørsmål i forhold til utstyr og hva vi har kjøpt inn, så jeg tenkte å vise dere litt forskjellig.
Ingenting er sponset.

Barnevogn fra 2015-kolleksjonen til Emmaljunga:
10d8bc75d62066f87eb87ba4e09e5479
Får denne først neste uke, men satser på at det holder akkurat.

Wallstickers fra E-bay, lekekiste fra Nille (fått dilla på stjerner), gulvteppe og tog fra Glowy:IMG_4865
IMG_4851

Bilsete fra BeSafe – med isofix:
besafe-izi-go-voksi-black

Nattbordslampe fra Ellos:
91-0793
Synes denne var så søt.

Diverse utstyr fra iherb:
MYM-46401-1-side
Egen kategori til baby/barn her.

Brystpumpe og ammeutstyr fra Avent:
4435c45d-7964-40c8-ba1e-ae305c085c18-side
Dette var jeg faktisk så heldig å få tilsendt.

Babynest bestilte jeg fra en syerske via finn.no:IMG_4856

Stellebord kjøpte vi på babyshop:
IMG_4868

Klær har jeg kjøpt litt forskjellige steder, men liker godt Newbie-serien fra Kappahl:
526590_F_02-side

Bæresele og vippestol fikk jeg av min kjære venn og frisør, Helene, på X-hårstudio.
babybjorn-baresele-original-spirit-black-diamond-side

Fødebagen brukte jeg lang tid på å pakke, men nå er den klar:
nike-club-team-duffel-bag-ba3251-067

Myke klær, slippers, ammeutstyr og topper, klær til lillegutt, hygieneartikler, questbarer og knekkebrød, kamera, helsekort m.m.

I tillegg har vi kjøpt ny familiebil, pusset opp babyrom, gjennomført årets drømmeferie som var en roadtrip i USA/sørstatene, og ellers forberedt oss så godt det lar seg gjøre.

Det har vært oppturer og nedturer i dette svangerskapet, som sikkert alle opplever i en eller annen grad.

Jeg har følt en veldig takknemlighet over å være gravid, av den naturlige årsak at jeg nesten hadde mistet håpet om å bli det grunnet dårlige odds. Jeg er overlykkelig over å få barn med den fineste og mest omtenksomme mannen jeg noen gang har møtt.

10499528_10154448108165131_80837706483706001_o

Jeg tok valget om å bli selvstendig næringsdrivende på fulltid da jeg var 6 måneder på vei, et valg jeg ikke har angret et sekund på. Jeg har blomstret i denne perioden, både når det gjelder arbeidslyst, kreativitet og humør.

Jeg har opplevd varierende interesse fra mennesker i livet mitt, alt i fra ingen kontakt til nye vennskap som har dukket opp. Det har vært uvant å føle seg hjertesyk igjen, men det har samtidig vært noe jeg har taklet veldig fint. Med oppfølging fra sykehus og meg selv – jeg har jo egen blodtrykksmåler og greier – så har jeg følt meg i kontroll.

Den største nedturen var å få vite at mageninjaen lå i seteleie – i flere uker, den beskjeden var både uventet og tung for meg. På kontroll forrige uke viser det seg imidlertid at han ligger riktig, så nå krysser jeg fingrene for at han holder seg der og slutter å turne rundt.

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle sette meg ned og skrive så mye og åpent om dette, men der kan du se – dette opptar og påvirker meg nok mye mer enn jeg hadde trodd på forhånd.
Jeg skal innrømme at jeg knapt tenker på noe annet nå – kanskje ikke så rart med drøye to uker igjen.

IMG_4884_2-side-down

Noen lurte på om jeg kommer til å fortsette å blogge om mat og trening, og det er klart jeg gjør – det er jo en stor og viktig del av jobben min. Jeg har mammapermisjon, men med gradert uttak lar det seg gjøre å kombinere mammarollen og næringsdrivende.
Tiden vil vise hvordan det blir i begynnelsen, samt hva og hvor mye som føles naturlig og greit.

Klart dere skal få deres dose med matinspirasjon og sunn, proteinrik mat!

46 kommentarer til “Babysnakk

 1. Malin

  Du stråler virkelig Kristine 😀
  Dette er kjekk lesning til og med for meg uten barn, hehe

  Nyt magen(injaen) den siste tiden, plutselig er han ute <3
  Klem

 2. Fantasia

  Så fin en tekst og innhold 🙂 Nyttige saker for kommende foreldre og så modig gjort at du deler noe såpass privat <3
  Du er og forblir en stor inspirasjon, motivator og en gledesspreder! Så utrolig glad for at jeg har blitt kjent med deg og bloggen din 🙂 <3

  Blir en kjempe spennende tid om ca to uker. Alle foreldre sier at alt blir snudd på hodet når en baby kommer til verden, så det gjenstår å se om det faktisk stemmer, hehe. Lykke til, i hvert fall 🙂

 3. Kjersti

  Vil bare ønske lykke til!! Blir gøy å følge deg videre!

  Ble selv mamma til en liten gutt tidligere i år og vi har kost oss så mye. Følelsen når du får han lagt oppå deg første gang kan ikke beskrives, og så blir det bare bedre og bedre for hver dag.

  Håper det dukkker opp litt babymatinsp her etterhvert også 🙂

  Klem

 4. M

  Flott innlegg! Du virker helt fantastisk, og jeg ble helt rørt over det du skriver om vanskeligheten med å bli gravid, samt kjærligheten til mannen din.
  Lykke til i tiden som kommer! Ta vare på hverandre og nyt hvert sekund når prinsen bestemmer seg for å ta verden med storm 🙂
  Stor klem fra trofast følger

 5. Heidi

  Så fint et innlegg 🙂 Og jeg skjønner akkurat hva du mener med mageninja, hehe. Det var så ille innimellom, og jeg lurte på hvorfor ingen hadde fortalt meg at den kunne være så brutal 😆 Siste innspurt nå!!

 6. Hildegunn

  Så flott innlegg! Du er til stor inspirasjon med din sprudlende treningsglede!

  Jeg ble selv mamma til gutt nr 2 den 30. juni. Jeg også hadde bekkenløsning foran som begrenset treningen under svangerskapet, men det kom bort med engang etter fødsel (med unntak av litt stikk under første joggeturen denne uka – men satser på at det er forbigående). Håper det går over for deg også, det gjør det jo heldigvis for de fleste, og da er det liksom til å «leve med» den korte tiden det varer.

  Ellers mye gjenkjenbart, alt fra hyppige måltider for å stille kvalmen, fine newbie-klær fra kappahl og emmaljungavogn:) Babynest investere vi også i denne gangen, og det har jeg ikke angret et sekund på! Han ligger så godt oppi der, og vi tar det med oss overalt, i sprinkelsenga, i sofaen, i vugga, på kjøkkenøya og borte på besøk – veldig praktisk.

  Lykke til med innspurten, det blir gøy å følge deg videre i den spennende tiden som kommer:)

 7. Nina

  Så fint innlegg! 🙂 Du er lett å bli inspirert av! Ønsker deg all lykke videre!!
  Gleder meg til flere bøker og gode tips fra deg 😉
  Venter selv en liten i oktober. Vi har en spennende tid i møte 😉

 8. Lillian

  Hei Kristine!
  Så utrolig flott innlegg 🙂 Jeg setter stor pris på at du deler ting fra privatlivet ditt med oss. Håper du vil fortsette med det 🙂 Masse lykke til femover 🙂

  Klem

 9. Emilie

  Må bare kommentere her nå. FOR en inspirasjon og forbilde du er!! Du er så flink og vakker, ønsker deg alt godt. Takk for at du deler med oss <3

 10. AG

  Hei,

  det abbynestet var utrolig koselig. Har du link på finn til damen som har sydd det? Takk 🙂 Lykke til i tiden som kommer!! sitter selv å har 2 mnd igjen 🙂

 11. Cathrine

  Fantastisk innlegg 🙂

  Hvor er babynestet fra? Jeg kunne ikke finne noen syerske på finn.no. Det var helt nydelig det du hadde fått deg 🙂

 12. Tonje Gulbrandsen

  Du stråler og er kjempe nydelig. Kos deg masse med poden når han kommer, kjenner jeg får tårer i øynene av dette innlegget. Er mamma selv (har ei på snart 7 mndr ogei på 3 år) så du har så mye deilig i vente 🙂 yngste kom i sete 😉 Lykke til dette kommer til å gå så fint! Klem 😛

 13. Positivt For Deg

  Herlighet, er det bare to uker igjen ? (skjønner jo at tiden går fortere for oss som ikke er midt i en graviditet, men gu så tiden flyr). Du er nydelig og flott, både innvendig og utvendig sånn som jeg iallefall har blitt kjent med deg gjennom bloggen din oppigjennom <3 ! Et nydelig forbilde- og det er bare hyggelig at du ønsker å dele noe av det største som kan skje en kommende mamma <3 ! Skulle gjerne hatt deg med på mammatreningen jeg og en venninne starter i Horten, haha ! (Søker du Funksjonell Energi på facebook er du velkommen til å ta en titt, på nett altså, skjønner det er langt fra Oslo).
  Nyt den siste tiden med babymage <3 og masse lykkeønskninger med fødsel <3 !

 14. Kristine

  @Malin: Godt å høre at det kan treffe kattemødre også 😆 Takk, det skal jeg gjøre – skrekkblandet fryd. Det var enklere å hente Todd gitt!

  @Fantasia: Takk for det – tror jeg tar opp temaer som veldig mange kjenner på eller går igjennom selv. Jeg har jo så fine lesere, så da blir det litt tryggere å dele innimellom.
  Alt snudd på hodet tror jeg stemmer altså, men jeg er veldig klar for det – og gleder meg veldig til å treffe han ♥ 😀

  @Kjersti: Tusen takk ♥
  Det skal du ikke se bort ifra at det gjør 😉 Klem tilbake

  @M: Tusen takk ♥ Mye følelser i sving, og det er så godt når man føler seg så heldig på alle måter – til tross for alt. Stor klem tilbake

  @Heidi: Det er jo helt drøyt noen ganger, magen blir helt deformert og skamslått 😆
  Siste innspurt nå!

  @Kristin: Det er du og vennen ♥ Klem tilbake

 15. Kristine

  @Hildegunn: Takk for det! Det er det jeg håper skal skje her og, at bekkenet stivner og går seg til igjen etter fødsel – og jeg må si jeg gleder meg 🙂 Bekkenløsning er fryktelig invalidiserende.
  Babynest tror jeg at jeg (og han) kommer til å få mye glede av ja.
  Tusen takk, og gratulerer med gutt nr 2!

  @Nina: Tusen takk 😉 Så spennende, det har vi så absolutt – masse lykke til! 😀

  @Lillian: Tusen takk for det ♥ Klem tilbake

  @Emilie: Åh 😳 Så god du er, takk ♥

  @Stine Marie: Det er så hyggelig når dere sier det, altfor mange er glade i å fortelle om hvor mye slit det er. Gleder meg veldig! 😀 Takk i like måte ♥

 16. Kristine

  @Tonje Gulbrandsen: Så koselig med to! Jeg håper at han ikke kommer i sete her, men alt som betyr noe er jo at han er frisk og fin.
  Tusen takk for det! Klem tilbake

  @Positivt For Deg: Ja 😯 Synes det har gått både fort og tregt, nå bare går jeg og venter egentlig – livet er satt litt på hold.
  Tusen takk, det samme har jeg fått inntrykk av deg via instagram – et stykk sprudlende dame 😀
  Horten er et lite stykke unna ja, så synd.. men masse lykke til!
  Takk for det ♥

 17. Hilde

  Min datter nærmer seg 7 mnd, og jeg synes ikke livet ble snudd så på hodet som «alle» prater om. Ikke hadde jeg den store kaosfølelsen heller. Lykke til med den store innspurten – det er utrolig spennende og fantastisk!

 18. Rebekka

  Hei! Veldig kjekkt innlegg dette! Kjenner meg en del igjen, er selv i uke 39 , venter guttebaby og veldig spent om det snart skjer noe! Jeg har og følgt med på oppskrifter du har lagt ut. Du er en inspirasjon! Jeg elsker trening er opptatt av sunt kosthold. Å har fått masse energi av dette nå helt til siste innspurt. Lykke til med fødsel:)

 19. Kristine

  @Hilde: Det handler sikkert mye om forventinger man har, hva slags liv, og kanskje alder? Jeg føler meg veldig klar, rolig og «gammel» til sinns så jeg tror ikke livet kommer til å bli så veldig annerledes, bare komplett.
  Tusen takk! 😀

  @Maya: Tusen takk for det! 😀

  @MalinB: Tusen takk ♥ Det skal jeg gjøre.

  @Rebekka: Så gøy, masse lykke til du og! 😀 😀

 20. Veronica

  Ååå, så herlig innlegg, Kristine! Elsker at du deler så åpenhjertig, spesielt nå som jeg er i samme situasjon 😉 Kjenner til følelsen av at livet blir satt litt på hold og at man bare går og venter… Du ligger nok ca. to uker foran meg, så gleder meg veldig til å følge deg framover. Tenk så bra det skal bli og hvor mye vi har å glede oss til! Krysser fingrene for at bekkenløsningen går over for oss begge, og at vi snart er ‘back on track’ med ny treningslyst. Håper du klarer å nyte den siste tiden med mageninjaen, og ellers masse lykke til med alt det spennende som ligger foran dine føtter!

 21. Anja Marie

  Blir helt rørt jeg Kristine! 😛

  Heeerlig å lese noe så åpenhjertlig fra deg om dette selv om vi alle forstår at dette er privatlivet ditt også og det er jo noe du må få ha for deg selv 😀

  Du må bare glede deg ivertfall! Å få barn er noe av det mest fantastiske som kan skje en. Du har en utrolig deilig tid foran deg:)

 22. Kristine

  @Lovelylillers sunne oppskrifter: Takk, søte uglene 😀
  Jeg var heldigvis kvalm «bare» de 4 første månedene og nå den siste måneden. Man lærer seg å leve med det på et vis.

  @Veronica: Livet dreier seg plutselig bare om det, og alt jeg gjør nå, eller takker ja/nei til, er med lillegutt i baktankene. Jeg krysser fingrene for oss begge når det gjelder bekkenløsning, jeg både tror og håper at det ordner seg når krabatene er ute og kroppen har kommet seg.
  Så hyggelig at du er i samme situasjon, masse lykke til! ♥ 😀

 23. Lina

  Åhhh…! 😥 så nydelig du skriv! Eg er blitt så glad i deg/bloggen! 😀 men det veit du jo 🙂 😉 tårene renn her! Føler sånn med deg, og er så glad for deg! Og så prøver me sjølv, og eg ønskjer så sterkt! Er tungt for tankane når mnd går, og ingenting skjer, men eg lar meg smitta av din positivitet og ditt pågangsmot! 😛 lykke, lykke til med det som ventar rett rundt hjørnet! 😀

 24. Thea

  Takk for at du deler Kristine,krysser fingre for at lillegutt beholder sin nåværende posisjon og ønsker dere all lykke med forestående fødsel 🙂 god klem!

 25. Cathrine

  Her kom lillebror i februar og vi har en storebror på 2 år også<3 Jeg måtte virkelig holde meg for å ikke felle en tåre nå altså. Veldig rørende. Jeg gleder meg på dine vegne:) Det er bare så utrolig spesielt og spennende og få lov til å bære fram et barn:) Håper ikke det var min siste gang hehe:)

 26. Ann Helen Kirknes

  For et flott innlegg, rørende og nydelig! Alle gode ønsker til deg og familien din 😀 😀

 27. Kristin

  Vakre Kristine! Tusen takk for et nydelig innlegg 🙂 Det er veldig hyggelig å lese litt mer personlige innlegg av og til:-) Jeg unner deg alt godt i verden, det er utrolig hvor mye man kan bry seg om mennesker man aldri har møtt. Det lyser godhet av deg gjennom ordene du skriver og bildene du legger ut <3 Lykke masse til i innspurten!

  Jeg er så glad i bloggen din, noe av det jeg elsker er å gå gjennom kommentarfeltet. Det er så sjelden man kan lese et kommentarfelt på en blogg med så mye kjærlighet som du får. Du har samlet deg en veldig fin gjeng med lesere!

 28. Lena Ludvigsen

  hælledussan for noen skjønne greier – er en sucker for alt slikt søtt babyting selv og kjøper ofte inn pynt til lillemann her hjemme : D Synes veggdekoren var kremen på kaka her, så søtt!! TIpser om at etsy.com har masse fine uglegreier til baby 😛
  Nå gleder vi alle oss til lillemann kommer <3

 29. Monika

  Så utrolig åpent og koselig skrevet Kristine! 🙂
  Jeg synes det er veldig koselig å få lese litt om privatlivet ditt også her inne på bloggen 🙂 også er det jo så utrolig spennende med et nytt familiemedlem! 😀 Du ser strålende ut forresten, lykke til videre 🙂

 30. Kristine

  @Lina: Tusen, tusen takk. Krysser alt jeg har for dere, og sender deg haugevis av positive tanker og lykkeønskninger ♥

  @Thea: Tusen takk! 😀 Stor klem tilbake

  @Cathrine: Neimen så koselig med to gutter! Det er virkelig et lite mirakel man aldri kan ta for gitt nei, håper heller ikke det var din siste gang 😀

  @Ann Helen Kirknes: Tusen takk! 😀 ♥

  @Mari-Anne: Tusen takk for det! Jeg er klar for tøff og herlig 😎 😀

  @Kristin: Blir helt rørt av dere 😳 ♥ Jeg er helt enig, det er virkelig en fin leserskare jeg har.
  Tusen takk, det varmer så mye!

  @Lena Ludvigsen: Så søt du er! Du kommer til å bli en veldig god mamma en dag ♥

  @Monika: Det er litt skummelt å skrive om noe annet enn mat, men samtidig så tenker jeg at graviditet, fødsel og diverse problemstillinger innen dette er noe maange kan kjenne seg igjen i. Og dere er jo alltid veldig hyggelige når dere legger igjen kommentarer.
  Tusen takk! 😀

 31. Michelle

  Herlig og åpent innlegg Kristine! du venter nok en spennende men fantastisk tid framover 😀 Nå kan han jo egentlig komme når som helst, så på forhånd ønsker jeg deg masse lykke til med fødselen! Det fikser nok denne damen bra! 😉 du ser nydelig ut gravid, det skal du ha!! god helg <3

 32. Jannicke

  Må bare si at du ser FANTASTISK ut!! 🙂 Så nettopp gjennom bilder fra da jeg var høygravid, FYSJ!! Haha 😀 Jeg var også kvalm og sulten hele tiden (sov dårlig også, så da ble jeg selvfølgelig sulten og sto opp midt på nettene for å lage meg mat 😀 ) Spiste og spydde i 9 mnd.. og la på meg 25 (!!!) kg.. Nå er de av igjen etter masse trening og trilleturer, og sunn, proteinrik og god mat 😉
  Masse lykke til med fødsel, bebis, hormoner, amming, barseltårer og alt annet som følger med!! :mrgreen: Dere har en fantastisk tid foran dere! 🙂

 33. Kristine

  @Michelle: Takk, håper alt går bra når den tid kommer.
  God helg! ♥ 😀

  @Jannicke: Nei, slutt a! 😆 Jeg er så heldig å finne passende kjoler, ser ikke så fresh ut med trange klær (eller uten, fysj).
  Stakkars deg som var dårlig så lenge.. Jeg har heldigvis «bare» vært det i 5 måneder sammenlagt. Og grattis med matchvekt igjen – godt jobbet!
  Gleder meg – til alt 😈 😯 😎 😉

  @Ida Bethina: Takk! Så snill du er ♥ Kommer i hvert fall til å elske han høyere enn himmelen og gjøre så godt jeg kan.

 34. Elisabeth

  Heia,
  Takk for inspirerende blogg og lykke til med knøttet. Håper du kaster deg på trenden med trening med barn, det er virkelig gøy for mor og barn. Jeg tenker mye på dette med kosthold og barn. Selv har jeg to på fire år som gjerne smaker proteinshaker og proteinpannekaker. Jeg er hele tiden veldig forsiktig, men hva er dine tanker om det når du selv står på kanten til å bli mamma? Ville du latt dine barn smake på proteinbarer ol?

  På forhånd takk for svar og masse lykke til =)

 35. Kristine

  @Pantora: Tusen takk, så koselig 😀 ♥

  @Elisabeth: Hei! Klart han skal få være med på trening og lek her hjemme 😀 Jeg må/vil ha tung styrketrening og, men absolutt en fin avveksling og ikke minst samspill med babyen sin.
  Jeg drikker aldri proteinshaker selv, så det er ikke noe jeg kommer til å gi. Når det gjelder proteinpulver i bakst og barer, så kommer jeg helt klart til å la barna mine smake. Proteinpulver er kun tørket melk, men i og med at det inneholder kunstig søtning er det ikke noe jeg kommer til å gi daglig – på samme måte som jeg ikke spiser det hver dag selv. Alt med måte tenker jeg.
  Takk for det! 😀

 36. Elisabeth Vega

  Utrolig herlig og rørende innlegg! Synes det har gått så utrolig fort siden du skrev her på bloggen at du ventet en liten ninja <3 Mye fint som er kjøpt inn til han kommer :mrgreen: Er så koselig med baby saker!! Han kommer virkelig til å få en helt fantastisk mor! Ingen tvil om det <3 Gleder meg på deres vegne til han kommer! :mrgreen: Utrolig nydelige bilder av dere, og ikke minst deg <3

 37. Charlotte

  Så mange fine ring du har funnet. Jeg kjøpte et babynest fra My Beloved Ones. Hun syr så mange nydelige ting på bestilling.

  Lykke til med fødsel

Det er stengt for kommentarer.