Byggrynsgrøt

Det er ny uke, ny kjøttfri mandag – og i dag er det grøt!

Jeg vet at mange kjenner til havregrøt, men la meg gi dere en ny idé – byggryn.
Bygg inneholder mye jern, protein og er rik på vitamin B.

byggryn_ny

Byggrynsgrøt

Byggrynsgrøt
Serves 3
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 dl byggryn
 2. 5 dl vann
 3. 5 dl ekstra lett-melk
 4. 1/2 ts salt
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Legg byggrynene i kaldt vann natten over. Hell av vannet. Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i ca 20 minutter, eller til byggrynene er møre.

IMG_0047

Servér med kanel, sukrin og et smørøye – vel bekomme!

Tips: Har du dårlig tid en dag vet jeg at Fjordland har en ferdigversjon med byggryn fra Skjåk, den er også veldig god.

Når vi først er inne på dyrevennlig dag, så vil jeg gjerne minne om fjernadopsjon av katter igjen. Det koster minimum 50 kr i måneden å støtte én pus.

IMG_4917

Jeg har selv to stykker som jeg får jevnlige oppdateringer og brev fra.

Bli fadder her du og ♥

Håper dere har hatt en fin mandag så langt!

21 kommentarer til “Byggrynsgrøt

 1. Linn-Cecilie

  Denne grøten skal absolutt testes ut! 😀
  Jeg er også fadder, og får koselige og morsomme brev i posten! 😀

 2. sofie

  Hei, lykke til med innspurten 😆 og jeg må si at Todd er en fin pus 😛 Jeg er helt ny på bloggen din og lurte på om det ligger ute noe fra «gamle dager» når du var syk. Kom over et intervju på tv2 om deg og at du hadde trent deg frisk fra hjerteproblemer. Har du skrevet noe om dette? Har en i familien som har hjerteproblemer så hadde vært interessant å lese de innleggene. Var du aldri redd for å begynne å trene og kanskje at det hadde forverret problemene dine istedenfor å løse de? Familiemedlemmet er veldig redd for å røre på seg for er redd for å dø og kanskje h#n ville fått en liten gnist av dette.

 3. Julie @ WolfItDown

  Mmm er så kjekt at man kan lage så mange forskjellige grøt typer 😀 Selv var jeg ihugga fan av «Fløiensgrøt» som barn 😀 Er det enda, så godt! Byggryn er helt supert også 😀 x

 4. Anett

  Vi «har» også Elliot Asker – nydelig pus! Veldig bra stil på ørene hans på dette bildet 🙂 På kattehuset kan man også besøke og kose med kattene, veldig populært for oss som ikke selv kan ha katt hjemme pga allergi i familien, men som eeeeelsker puser 🙂

 5. Kristine

  @Anett: Jeg digget dette bilde av han, Todd lager også «vikingører» ganske ofte 😆
  Flott at du minner om det, jeg har selv vært på besøk hos dem ♥

 6. Elisabeth Vega

  Kunne seriøst spist grøt til hvert måltid, det er så forbaska godt 😆 Skal til mormor i helga, og da har jeg bestilt semulegrynsgrøt!! Det er fest i munnen det :mrgreen: Har ikke prøvd denne typen før, så det må jeg få testet :mrgreen:
  Herlig pusekatt du er fadder til!!

 7. Hanne

  Elliott Asker ser ut som en riktig fornem fyr 😀
  Takk for tips om byggryn! Testet en av Arne Brimis (søøøte) versjoner fra kjøledisken tidligere i år, og det gav mersmak. Har bare glemt det bort til fordel for de gode, gamle havregrynene… 🙄 😛

 8. Kristine

  @Elisabeth Vega: Så deilig, det har jeg bare spist én gang faktisk – kos deg masse i helgen 😀

  @Hanne: Ikke sant 😀 Han kunne vært bestefaren til Todd med de ørene.
  Det er litt mer jobb med byggryn, men hakket bedre enn havregryn allikevel 🙂

 9. Hege

  Nam nam, byggrynsgrøt har jeg blitt helt hekta på etter at du skreiv om det, og jeg fant det i en butikk til 50%! Da måtte det jo prøves! MEN jeg finner bare ferdigversjonene til Fjordland… Hvor får man tak i dette feks på iHerb? Vet ikke det engelske ordet for byggryn… 🙄 Har heller ikke funnet byggryn på matbutikker.

 10. Kristine

  @Hege: Har du prøvd på litt større matbutikker som Meny og Ultra? Ellers kan du høre med butikken du er innom om de kan bestille det, de pleier å være ganske flinke/snille på sånt. Byggryn på engelsk er barley 🙂

 11. Hege

  Fant dem faktisk på Rema til slutt for kun 8 kr eska! 😀 Ellers ser det ut til å ha blitt veldig populært med den ferdigvarianten fra Fjordland, da den i det siste nesten alltid er utsolgt 😯 Tror du er med på å påvirke salget 😆

 12. Serina

  Jeg ha noen spørsmål angående denne oppskriften! Går det an å spise den kald – litt sånn som byggrynslunsj? Hvis ikke, har du en bedre oppskrift til det? 🙂 oog, hvor lenge varer den i kjøleskapet etter ferdiglagt? Hilsen en student med litt for dårlig tid av og til

 13. Ingvild

  Skal 5 dl vann tilsettes i kjelen så det til sammen er 1liter væske (5 dl vann + 5 dl melk) eller er disse 5 dl vann til bløtlegging? 🙂

 14. anita

  Driver å ordner nå..så at det hadde kommet boil-in-bag byggryn i butikken så prøver meg på å koke de nesten ferdig (12-15 min står det på pakken) for så å koke de siste minuttene i melk og salt..elsker grøt,men hater å stå å røre og passe på så det ikke brenner seg i bunnen som det som ofte gjør..hehe;)..tilhenger av fjordland sin (eneste jeg handler av dem er grøt),men er jo såklart mere økonomisk å ordne selv 🙂 Er forresten kjempegodt med stekte eplebiter-kanel og cocosasukker på..nam-nam

 15. M

  Testet byggrynsgrøt for første gang i går. Er student og ha verken masse tid eller penger, så derfor ville jeg sjekke om jeg likte smaken til Fjordland først. Har testet byggrynslunsj, men synes det er noe søtt. Grøt var langt bedre, og faktisk ventet jeg til den nesten ble kald. I mikro ble dog konsistensen på kornene noe hard, men tenker det blir bedre om jeg lager selv.

  Har du noe å si med tanke på hjemmelaget kontra ferdigkjøpt? 😉 Og har du testet dette som overnight grøt eller ovnsbakt versjon? Jeg har sett en del på insta 🙂

 16. Kristine

  M: Byggrynsgrøt blir «tyggete», i hvert fall om man lager det selv. Jeg synes i hvert fall det, selv etter et døgns bløtlegging + koketid, men jeg liker det da 🙂 Har ikke testet overnight eller ovnsbakt! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *