Sunne brownies

Hei dere!

Jeg tok utgangspunkt i en oppskrift jeg la ut på brownies for ikke så lenge siden, den største forskjellen er at jeg nå brukte kesam original istedet for en blanding av smør og mager kesam.

Brownies

IMG_4826

Sunne brownies
Porsjoner : 2
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 1 egg
  2. 1 dl original kesam (gir saftighet som mager ikke gjør)
  3. 3 ss sukrin gold
  4. 4-5 dråper stevia sjokolade
  5. 50 g havremel
  6. 20 g sjokoladeprotein
  7. 2 ss kakao
  8. en skvett melk
  9. 20 g sukkerfri mørk sjokolade
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Oppskrift: (1 middels stor brownie, 2 porsjoner)
1 egg
1 dl original kesam (gir saftighet som mager ikke gjør)
3 ss sukrin gold
4-5 dråper stevia sjokolade
50 g havremel
20 g sjokoladeprotein
2 ss kakao
en skvett melk
20 g sukkerfri mørk sjokolade

Pisk egg, kesam, sukrin gold og stevia sammen. Deretter alle tørrvarene og spe på med litt melk du får en passe tykk røre. Hell i en passende form, strø hakket sjokolade over, og bak i ovnen på 175 grader i ca 18-20 min – alt ettersom hvor tykk/tynn den blir i formen som brukes. Jeg har brukt en aluminiumsform som rommer 5 dl.

IMG_4822

Og så er det bare å sette seg ned og nyte sin deilige brownies med god samvittighet, kanskje gi en liten bit eller to til en du er glad i.

IMG_4827

Håper det smaker! 😀

17 tanker om “Sunne brownies

  1. avatarhilde

    Ble den saftig? Går det an å eventuelt bruke stevia med nøytral smak – det er det eneste jeg har

  2. avatarThea

    Det så utrolig godt ut 🙂 Minner smaken om brownies eller blir det mer som en sjokoladekake? Skal uansett testes ut i morgen:D

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Thea: Sunn bakst blir aldri helt som originalen, men kort steketid gjør at den blir saftig og ganske lik brownies. Jo lengre du steker, dess mer kake blir den – godt uansett, håper du liker den 🙂

  4. avatarLin

    Denne så veldig god ut ja! 🙂 Har laget sjokoladefondanten din flere ganger etter at jeg prøvde den (men uten krem). http://www.kriweb.no/2013/11/23/sjokoladefondant-med-sjokoladekrem/ Steker den slik at den blir litt flytende i midten, som du skrev. Lunken rett ut av ovnen med et glass skummet melk til, er den både mettende og stiller sjokoladesmakslysten 😉 Så den er genial! 🙂 Takk for gode og smarte tips og oppskrifter, både når det gjelder middager, bakst og desserter. Det du formidler når ut til (og hjelper) mange 🙂

  5. avatarElisabeth Vega

    NAM!!! Denne så herlig ut 😀 Lurer på, selger de havremel i butikken eller er det bare til å male selv av vanlig havregryn? 😀 Brownies kaka så herlig ut jaffal, det er helt sikkert!!

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Julie: Jeg fant mine på Europris, men du kan selvfølgelig bruke andre små former 😀

    @Elisabeth Vega: De selger havremel i butikken, i hvert fall i de større matbutikkene, og du kan male gryn om til mel selv. Mulighetene er mange 😀

  7. avatarKristine E.

    Hei!
    Takk for bra oppskrifter! Og nå har jeg kjøpt den første boka di, og gleder meg stort til å prøve de gode oppskriftene dine 🙂
    Men et spm: går det an å bruke glutenfrie havregryn malt til mel? Oppfører dt seg likt som vanlige?? 🙄

  8. Tilbaketråkk: Sunn bakst | Mat for muskler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *