Laks med agurksalat, eple og sennep

Hei!

Endelig fredag og helg!

I dag har jeg et deilig mattips til dere, lenge siden vi har hatt laks her nå.
Passer like godt til lunsj som til middag;

Laks med agurksalat, eple og sennep

IMG_4558

 

Laks med agurksalat, eple og sennep
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 laksefilet
 2. 1/3 agurk
 3. 1 ss eddik
 4. 1 ss vann
 5. 1 ts sukrinmelis
 6. 1-2 ss cottage cheese (eller gresk yoghurt)
 7. 1 eple
 8. 1-2 ts søtsterk sennep
 9. salt & pepper
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
♦ Bland sammen eddik, vann og sukrinmelis. Legg agurken oppi blandingen til laksen er ferdig.

♦ Sprøstek laks i panne med litt salt og pepper over.

♦ Skjær et eple i strimler og ha over litt søtsterk sennep.

IMG_4559

Servér med en klatt cottage cheese, rømme, kesam eller gresk yoghurt – alt ettersom hva du foretrekker.

Håper det smaker!

Ellers finner du undertegnede i Aftenposten i dag, nærmere bestemt A-magasinet.
bilde (5)
Det er ikke så mye jeg stiller opp på nå som jeg er gravid, men jeg takker ja til seriøse aktører og muligheter jeg får som kan få bøkene og bloggen min frem – litt surt er det da at de velger å ikke nevne bloggadresse eller navnet på bøkene, men sånn er det. Man lærer så lenge man lever – fikk om ikke annet vist frem mitt fine kjøkken og mageninjaen 😉

Håper dere får en super helg!

14 kommentarer til “Laks med agurksalat, eple og sennep

 1. nadia

  Eplebiter med sennep har jeg aldri prøvd før, men det hørtes skikkelig digg ut til laks! SKal definitivt teste det ut, kanskje med laksen sambo fanget i elven i går? 🙂 Ha en fin dag!

 2. Julie @ WolfItDown

  Gratulerer med enda en artikkel! Om folk tar turen på netter og søker deg opp så er det nok himla mange treff til bloggen din skal du se 🙂
  Og god fredag! Her sitter jeg og jobber flittig og hører på brasiliansk musikk faktisk, sommer og helg 😀 x

 3. Kristine

  @nadia: Det er veldig godt altså, begge deler passer til laks så da tenkte jeg hvorfor ikke parre de sammen 😆
  Så heldig du er, ferskere blir det ikke! Ha en fortsatt fin fredag!

  @Julie @ WolfItDown: Takk for det! Joda, er man nysgjerrig på bøkene mine så klarer man sikkert å søke de opp. Bare frustrerende at de ikke gir noe særlig tilbake når man stiller opp 😉
  Ingenting som setter igang helgen (og dansefoten) som litt brasiliansk musikk :mrgreen: God helg!!

 4. C

  Hyggelig med omtale i AP, da! Jeg tenkte jeg bare skulle si at det med at de ikke skriver link til bloggen ikke handler om at det ikke gir tilbake til det du stiller opp på. Det er et redaksjonelt-kommersielt hensyn som alle aviser må ta; til og med små lokalaviser må si nei til den type reklame. Dessverre.
  At de ikke nevner bøkene dine er noe rarere.

 5. Kristine

  @C: Jada, hyggelig å bli lagt merke til!
  Jeg har fått nettadressen min i andre blader og aviser (deriblant Dagbladet), det er tross alt derfor jeg stiller opp på intervjuer – det er ikke fordi jeg digger oppmerksomheten :mrgreen: Men greit nok, synes allikevel at bøkene kunne ha vært nevnt ja 🙂

 6. Elisabeth Vega

  Aldri sett sennep på epler før! 😯 Er sikkert godt da hvis en liker epler, og sennep 😀 haha! Så ut som en god rett da! :mrgreen: Gøy med artikkel!! :mrgreen: Veldig koselig bilde av deg!
  Håper du hadde en super start på helga igår!!

 7. Journalist

  Hei! Det er viktig å forstå hva journalistenes virke og yrke innebærer. Flott at de skriver om deg! Noe du helt sikkert har fortjent! Men vi kan aldri linke til/ promotere et kommersielt foretak når vi lager redaksjonelt innhold. Det eneste vi kan overleve på, er at folk kjøper annonseplass hos oss. For at vi skal kunne servere nyheter hver dag, ha et kritisk søkelys på hvordan landet blir styrt, og ivareta interessene til grupper i samfunnet som kanskje ikke er like privilegerte som oss, trenger vi annonsører som kan hjelpe oss med å overleve. Det er langt fra gratis å drive avis, på tross av at det virker som om mange tror det.

 8. Kristine

  @Elisabeth Vega: Begge deler smaker godt til laks 😀
  Takk for det, håper du får en fin dag!

  @Journalist: Hei! Jeg tror det er viktig å huske på at dette er, som for veldig mange andre selvstendige næringsdrivende, en jobb for meg også. Jeg åpner ikke dørene til hjemmet mitt som en privatperson, men har blitt kontaktet på grunn av jobben jeg gjør og da er det i mine øyne logisk å nevne hva det er. Bøkene er mine livsverk og bloggen er ikke en salgskanal da jeg ikke selger noe herfra. Det er informasjon om meg og yrket mitt – slik så i hvert fall Dagbladet, VG og DN på det i sin tid. Men, det er nok ulike måter for aviser og journalister å jobbe på, så får jeg heller sette kriterier før jeg takker ja neste gang 🙂

 9. Hanne

  Enig med deg angående det å nevne bøker og blogg. Riktignok er det flisespikking på definisjoner her, men likevel. Synes dette godt kunne vært opplyst om på forhånd for din del. Heldigvis er det likevel positiv oppmerksomhet, og som jeg ser andre har nevnt her er det lett å finne deg både på nett og i bokhandelen 😀

  Håper du nyter helgen med guttene dine, frøken (fru 😯 ) Søtsterk :mrgreen

 10. Maria

  Hei, Kristine!

  Skjønner du synes det er merkelig at de ikke nevner bloggen din (og spesielt bøkene dine) når aviser som Dagbladet har gjort det tidligere. Jeg jobber som journalist selv, og årsaken er nok hva som gjør deg aktuell – tidligere gikk det mer på bloggingen, derfor blir det naturlig å nevne den uten at det blir sett på som tekstreklame (nevne bloggnavnet, ikke skrive hele linken), mens når det er bøkene dine som er ditt nyeste prosjekt, er det naturlig å forklare leserne at det er dette som gjør deg aktuell. I alle tilfeller blir det naturlig å forklare leserne hvorfor Aftenposten har valgt å intervjue deg, fordi det handler jo nettopp om det du driver med, selv om de ikke nødvendigvis skriver hele linkadressen (som flere her har påpekt handler om etikk). Her kan det jo nesten se ut som om Aftenposten mener du har blitt såppas godt kjent for bloggen og bøkene dine at de antar alle vet om bøkene og navnet på bloggen din – noe som uansett ikke er noe en journalist skal anta, selv om du selvsagt har blitt rimelig kjent gjennom årene 😉 Men en ting er sikkert – det er god reklame likevel, folk kommer nok til å google deg etter de har lest dette her i ren nysgjerrighet 🙂

 11. Kristine

  @Hanne: Det hadde vært hyggelig å få det nevnt, det er jo jobben min og sier mye om hvem jeg er, hva jeg driver med og hvorfor jeg er i avisa 🙂
  Helgen var veldig bra med gutta, nå tar jeg med meg to av de på en liten getaway til nabolandet i morgen 😀 Håper du nyter sommeren!

  @Maria: Takk for konstruktiv tilbakemelding 🙂 Enig, det hadde ikke behøvd å være nettadressen min, bare hva siden min heter – det var tross alt slik journalisten fant meg. Og bøkene er det viktigste for meg, som for alle andre forfattere er det veldig stas å få de omtalt i intervjuer – det er liksom det jeg får ut av det 😀
  Fortsatt god sommer!

 12. Tilbaketråkk: Laks med agurksalat, eple og sennep | Recipeseasy.com

Det er stengt for kommentarer.