Grønn suppe

En ny, kjøttfri mandag står for tur!

Jeg har ofte flere dager i uka uten kjøtt, men jeg synes det er hyggelig å bidra til at flere blir inspirert til minst én dag. I noens øyne er det ikke nok, mens i andres er det ikke aktuelt – men små ting utgjør en stor forskjell sammenlagt.

Spinat- og brokkolisuppe

IMG_4456

 

Grønn suppe
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1/2 løk
  2. 1 hvitløksfedd
  3. 1 ss smør
  4. 1 brokkolibunt
  5. 2 håndfull spinat
  6. 4 dl grønnsakskraft/buljong
  7. Salt, pepper og en klype muskat
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Surr grovhakket løk og finhakket hvitløk i en kjele sammen med litt smør. Tilsett grønnsakskraft, eventuelt vann og buljongpulver slik jeg gjør, og gi det et oppkok. Skjær brokkoli i mindre biter og ha oppi – kok i 8-10 minutter. Tilsett spinat til slutt, den faller sammen så fort den kommer oppi varmen.

Mos alt sammen med en stavmikser, smak til med krydder. Jeg liker suppen min tykk, men ha gjerne i litt mer vann eller melk om du ønsker.

IMG_4455

Tilbehør:
2 ss cottage cheese
1 liten neve cashewnøtter

Slik at du får i deg proteiner, og holder deg mett litt lengre!
IMG_4459

Ok – suppemos, med det er slik jeg liker den 🙂

Forslag til andre råvarer man kan lage suppe av er;

Tomat eller asparges
IMG_0161-side

..blomkål, løk og sopp. Man kan lage suppe av så mye godt!

Håper dere får en fin dag videre!

11 kommentarer til “Grønn suppe

  1. Julie @ WolfItDown

    Mmm, så godt! Liker også suppemos, metter så mye bedre or er mindre slurpete 😛 Ble visst veggis middag på bloggen min også i dag ^ ^ God mandag skjønne, håper du har hatt en fin start på uken 🙂 x

  2. Elisabeth Vega

    Synes dine suppemoser ser bedre utt enn mer rennende suppe :mrgreen: Jeg liker tomatsuppen best når den er mer tykk 😀
    Håper forresten du har hatt en fin helg!! Her gikk det i soling og avslapping 🙂 Må nesten nyte sommerværet når det endelig kommer!
    Ha en fortsatt fin mandag flotte du :mrgreen:

  3. Beate

    Hei Kristine

    Blir maten mer kaloririk når den varmes? Slik som bær og grønnsaker.
    Når det kokes f.eks.

  4. Kristine

    @Julie @ WolfItDown: Nam – det så godt ut! Nå fikk jeg skikkelig lyst på det (også) 😎
    Takk i like måte fine deg!

    @Linda Marie Stuhaug: Godt det er flere av oss som synes suppemos er best, det blir liksom litt mer «mat» 😀

    @Elisabeth Vega: All suppe er best tykk synes jeg – kanskje med unntak av soppsuppe.
    Helgen var varm og fin, må nytes mens man kan ja! 😀 God mandag søte!

    @Beate: Hei! Nei, det har jeg aldri hørt om.

  5. Kristine

    @Therese: Da måtte det ha blitt pasta med tomatsaus i tilfelle (laks går i kategorien «kjøtt») – men takker for tips. Selges de på helsekost og?

    @metallicatrollet: Det så godt ut!
    Jeg hadde sikkert sneket oppi litt søtpotet og, det er helt nydelig i suppe 🙂

  6. Therese

    Ja det blir fort slik når det skal være kjøttfri, gah – 🙄
    Har ikke sett de i butikk, vi kjøper gjennom grossist, Norganic 😎

  7. WencheS

    Du har inspirert meg til «kjøttfri mandag», og kommer til å starte med det nå på mandag:-9 Regner med at både kylling og fisk går ut benevnelsen kjøtt?? Kan du ikke lage et innlegg om dette, der du også tipser om forskjellig middager som passer disse dagene, fordeler osv osv?

  8. Kristine

    @Therese: Jeg prøvde å ha en kjøttfri dag med fisk som alternativ, men fikk passet mitt påskrevet om at fisk også var kjøtt – så da er det best å ta helt uten.
    Aha 😎

    @WencheS: Så bra! Nå ble jeg glad 😀
    Skal se hva jeg får gjort!

Det er stengt for kommentarer.