Sjokoladekuler med havsalt

Hei og god søndag!

Jeg har en gammel klassiker til dere i dag, det er en av favorittene mine å lage fordi det er så enkelt og raskt å slenge sammen.

Sjokoladekuler med havsalt

IMG_4398

Sjokoladekuler med havsalt
Yields 10
Write a review
Print
Ingredients
  1. 50 g sjokoladeprotein
  2. 25 g kokosmel
  3. 25 g sukrin gold
  4. 2 ts kakaopulver
  5. en liten skvett med melk
  6. 40 g mørk sjokolade
  7. en klype havsalt
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

Eller nærmere bestemt proteinkuler, små bomber med nesten utelukkende protein – husker jeg ble så positivt overrasket første gang jeg lagde disse.

På en overskyet søndag er det vel perfekt å lage litt sunt søtt;

Ha alle tørrvarene i en bolle og tilsett en skje melk av gangen, kna passende kuler og sett i fryseren så lenge. Smelt sjokolade i et vannbad eller mikro og dypp kulene nedi, strø en bitteliten klype salt over.
IMG_0083-tile
Settes kaldt og holder seg fine i opptil 3-4 dager – tipper du ikke klarer å la dem ligge så lenge. Det heller ingen grunn for at du skal det 😉

IMG_4396
De kan også lages med en annen smak på proteinpulveret, som for eksempel vanilje eller jordbær. Hva med å rulle de i nøtter eller kokos?

Mulighetene er mange – håper det smaker!

IMG_4409
Denne helgen er virkelig en bursdagshelg for mange, deriblant to i min familie – storesøster i går og mormor i dag, så jeg gjør ikke annet enn å reise rundt og spise kaker føler jeg.

Fortsatt god søndag!

15 kommentarer til “Sjokoladekuler med havsalt

  1. Kristine

    @Mia: Kokosmelet binder det hele sammen på en perfekt måte synes jeg, har ikke funnet noen andre gode alternativer – men du kan prøve deg frem med havremel eller noe lignende?

  2. Marion

    Hei 🙂 . Disse må jeg snart prøve, men i dag står karamellkaken på menyen. Men så så jeg at jeg mangler yaconsirup. Kan det skippes 🙄 ?
    På forhånd tusen takk for svar .
    Mvh Marion

  3. Elisabeth Vega

    Mmmm, lagde noen som lignet på disse for et par mnd siden! Kanskje det var disse også, var en oppskrift fra bloggen din hvertfall :mrgreen: Smaker utrolig godt!
    Håper du har hatt en utrolig fin helg vakre deg <3

  4. Julie

    Disse var så gode på smak 🙂
    Men mine blir veldig tørr i konsistensen, dine der mer myke fudge-aktige ut, har du noen tips her? 😀

    Klem Julie

  5. Kristine

    @.: Nei, det blir nok vanskelig dessverre 🙂

    @Marion: Jeg er litt usikker på hvilken du mener (jeg har laget flere), men yaconsirup kan i de fleste tilfeller erstattes med litt honning 😀

    @Kristin: Kakene (og after-eight) gikk ned på høykant 😆
    Kjempekoselig med besøk av deg, og riktig god ferie – forventer harry chartertur-bilder 😎 Stor klem

    @S O F I E ♡ F E V A N G: Takk for det! 😀

    @Elisabeth Vega: Sikkert noe av det samme ja, denne oppskriften bruker jeg ofte 😀
    Håper helgen din også var bra, og ha en riktig fin mandag!

    @Julie @ WolfItDown: Nå har vi kost oss (altfor) mye kjenner jeg :mrgreen:

    @Julie: 2-3 dråper mer væske 😀
    Ellers blir de som regel litt mer soggy etter at de har stått i fryseren en stund og «tiner» litt i romtemperatur.

    @Chassi: Ja, det kan du gjøre! Håper de liker dem 😀

    @Malin: Det tror jeg ikke blir så godt? 🙄

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *