Sunn sjokoladedessert

Da jeg begynte å lage sjokoladekrem av kokosmelk i fjor var det mange som ble inspirert, og det er ekstra hyggelig når man kan gi noen tips til de med allergier blant annet.
Jeg ble selv småhekta og brukte det både som fyll i rullekake og glasur på sjokoladekake.

Nå har jeg den altså her igjen, samme oppskrift som før;

Sjokoladekokoskrem

IMG_4298

Sunn sjokoladedessert
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 boks/400 ml kokosmelk
  2. 1 toppet ss kakao
  3. 1 ts sjokoladeprotein
  4. 2-3 ss sukrinmelis m/stevia
  5. en klype salt
  6. 2 eggehviter for ekstra volum (valgfritt)
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Sett en boks kokosmelk i kjøleskapet over natta. Ta forsiktig ut den tykke kremen som har stivnet øverst og ha det i en kjølig bolle. Ha i kakao, proteinpulver, søtning og en klype salt og pisk til du får en deilig krem.
Pisk eggehviter helt hvite og ha i sammen med kremen om du ønsker mer volum.

IMG_4303

Fordel i passende former/glass, og sett kaldt en times tid.

Tips: Du kan også bruke lett dessertfløte istedet for kokosmelk om du ønsker.

IMG_4308

Håper det smaker!

IMG_4297

I morgen får jeg besøk av en journalist, så kanskje jeg skal hive meg rundt og lage en kake.

Ha en fin tirsdag videre!

15 kommentarer til “Sunn sjokoladedessert

  1. Jules @ WolfItDown

    Er sikkert på at rullekake med kokosjokoladekrem hadde vært midt i blinken for en småsulten journalist, eller kanskje en skål med dette og et par kurver jordbær – attack! 😀

    Lykke til i morgen 😀 x

  2. .

    jeg bruker ikke protein, så jeg lurer på om det er noe annet jeg kunne ha brukt i stedet for proteinpulver ? 🙂

  3. Marte Hveem

    Det ser så utrolig godt ut! Jeg har lenge ment å prøve det, men nå tror jeg at jeg må hive meg rundt og kjøpe en boks kokosmelk som ikke er lett

  4. Marte Hveem

    Resten av kommentaren min ble ikke med. Prøver på nytt 😀 Jeg lurte på om kremen smelter i romtemperatur? Om man f.eks skal ha den som krem på ei kake som blir stående på et kakebord en stund?

  5. Kristine

    @Jules @ WolfItDown: Men sjokoladekokoskremen er allerede spist opp 😆 Jeg har en annen god kake jeg tenkte å lage da! Takk takk 😀

    @.: Om du ikke ønsker en proteinrik dessert kan du lage uten 🙂

    @Marte Hveem: Ja, du får prøve ut dette! 😀
    Denne kremen blir som bløtkake o.l., bør serveres kald, men tåler å stå ute litt så fremt det ikke er snakk om mange timer 🙂

  6. Wenche

    Smaker nyydelig, men er jo voldsomt mye kcal i denne da…. Iallefall for meg som er på diett…Noen magrere forslag? 🙂

  7. Kristine

    @Wenche: Voldsomt mange kcal kommer jeg ikke frem til men ❓ Kokosmelk inneholder kun 200 kcal per 100 gram og en boks veier 200 gram (om man orker å spise alt på én gang).
    Du kan alltids bytte ut kokosmelk med mager kesam eller gresk yoghurt, men da må det røres sammen – ingen av de kan piskes.

  8. Wenche

    Har bare 400 ml bokser jeg, finnes det mindre??? Haha, ikke rart jeg stussa på at alle sa dette var så bra da…hehehe, sorry 😀

  9. Kristine

    @Wenche: Ja, de finnes i to størrelser – jeg bruker som oftest den største selv, men anser mengden som såpass stor (spesielt med to stivpiskede eggehviter) at det holder til minst 2 porsjoner 😀

  10. Elisabeth Vega

    Hihi, så det var noen andre som også komenterte at den lignet litt på den ene emojiien på iphone (a) haha, må si jeg også synes det med første øyekast 😆 Den så jo god ut da!! Lett og lage også 😀 Greit og ha slike sunne varianter! :mrgreen:

  11. Astrid

    Skulle bare tipse om at jeg kjøpte med meg en boks kokoskrem sist jeg var i en «grønnsaksbutikk» hvor de har mye rart fra utlandet. Kanskje det er noe du kan bruke?

  12. Kristine

    @Elisabeth Vega: Jeg så det selv etter å ha sprøytet den ut 😆 Men, veldig god da!
    God torsdag!

    @Astrid: Ja, jeg har hørt at de selger kun kremen – problemet er bare at jeg aldri er innom de butikkene.. men skal ha det i bakhodet 😀

  13. Katarina

    Heihei! Jeg har planer om å lage dette i morgen, men lurer på om det kan stå i kjøleskapet en dag ekstra, for jeg får ikke spist alt på en dag.. Også står det at man forsiktig skal ta ut det tykke fra kokosmelken, men skal jeg bruke hele boksen? Haha, det ble litt mye spørsmål, men håper det går bra 😀 elsker bloggen og bøkene dine!

  14. Kristine

    @Charlotte V: ♥ 😀 😀

    @Katarina: Litt sent svar, men du kan lage sjokoladedesserten ferdig og la den stå i kjøleskapet et par dager om du ikke orker å spise alt. Takk for det! ♥ 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *