Potetmosgrateng og sykkelboxer

Hei!

Denne middagen er en slager hjemme hos oss, og er perfekt på søndager om man har litt grønnsaksrester som må brukes opp.

Potetmosgrateng med reddiksalat

IMG_2277

Potetmosgrateng og sykkelboxer
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
 1. 500 g karbonadedeig
 2. 2 gulrøtter
 3. 1/2 løk
 4. 1 hvitløksfedd
 5. 1 boks hakkede tomater
 6. 1-2 ss ketchup u/sukker
 7. 2-3 poteter
 8. en skvett melk
 9. 2 never revet gulost
 10. Krydder: paprikapulver, oregano, spisskummen, curry, salt og pepper
 11. Salat: Rapidsalat, reddiker, agurk, paprika, agurk
 12. 1 ss gresk yoghurt som dressing
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
♦ Stek karbonadedeig med krydder, deretter opphakket gulrøtter, løk og hvitløk. Tilsett en boks med hakkede tomater og ketchup, la det putre til en tykk kjøttsaus.

♦ Skjær poteter i mindre biter og kok til møre, mos med en gaffel og tilsett melk til en passe potetmos. Smak til med salt helt til slutt.

♦ Legg kjøttsaus i en ildfast form, deretter potetmos, og revet gulost på toppen. Inn i ovnen på 200 grader i 15-20 min.

IMG_2272

Lag en frisk salat til med gresk yoghurt over.

IMG_2286

Du kan altså tilsette flere grønnsaker du måtte ha og som trengs å brukes opp i kjøttsausen om du vil.

Håper det smaker!

Jeg fikk en sponsorpakke fra i forrige uke som jeg ikke har fått somlet meg til å vise dere enda, men her er et av plaggene jeg bestilte meg;

Sykkelboxer!

IMG_4270

Er det ikke genialt?

Jeg er veldig glad i å sykle ute, men det er som kjent ikke spesielt behagelig å sitte på et sykkelsete altfor lenge, derfor hadde jeg tenkt til å skaffe meg en sykkeltights.
Men, så oppdaget jeg denne og synes det var en mye smartere løsning – ikke minst billigere, og jeg kan selv velge hva jeg vil ha på meg utenpå.

IMG_4273

Hjerteformet padding ♥

Sykkelboxeren finner du HER

Ingen sykling i dag derimot, gikk derimot ukas fjerde langtur i skogen – får si meg fornøyd med det med tanke på bekkenløsningen.
Neste uke venter det litt styrketrening igjen.

God søndag videre!

6 kommentarer til “Potetmosgrateng og sykkelboxer

 1. Therese

  Har du forslag til erstatning av karbonadedeig? Jeg spiser ikke det, og spiser svært sjelden kjøtt.. men dette så veeeldig godt ut! 🙂

 2. Inger Johanne

  Kjempekul den da. Ellers har jeg kjøpt meg sykkelskjørt jeg da. For slike som er litt mer forfengelige 😉 Skikkelig bra padding og ordentlig sykkelshorts som det er det knallstilige skjørtet festet til. Helt genialt 🙂

 3. Kristine

  @Therese: Du kan også bruke kylling- eller svinekjøttdeig om du spiser det? Ønsker du en helt vegetarisk versjon kan «kjøttsausen» bestå av quorndeig, eller en blanding av flere elementer; grovhakket sopp, bønner, kikerter og aubergine.

  @Inger Johanne: Ja, ikke sant! Jeg er veldig lite forfengelig på sykkel altså :mrgreen: Men, nå kan jeg jo hive på meg et skjørt over boxeren om jeg vil.

 4. Julie @ WolfItDown

  Shepherd’s pie a la Kriweb! Herlig 🙂 Her ble det rester av «Mexican shredded chicken», nesten som salsa kylling, mmmm ^ ^ Håper du nyter søndagskvelden etter en fin tur i skogen 🙂 x

 5. Elisabeth Vega

  Nammm, lovely dinner 😯 :mrgreen: Genial sykkelshorts da! Spesielt med padding! Kan tenke meg det blir mye behageligere å sykle da 😎
  Håper forresten du har hatt en fin helg, og at du fikk en god start på uka idag! 😀

Det er stengt for kommentarer.