Kylling med rotmos

Hei igjen!

Her tordner og lyner det, og hverken jeg eller Todd synes det er greit. Da jeg var liten nappet jeg alltid ut alt av kontakter til telefon, tv og lys – og jeg satte meg alltid på gulvet midt i rommet.
Jeg skjønner selvfølgelig nå at det ikke er farlig, men allikevel kjennes det litt feil å sitte rett ved vinduet med tv og lys på, samt mac’en på fanget.

Nuvel – her har dere dagens middagstips;

Kylling med rotmos og smørstekte aspargesbønner

IMG_4228

 

Kylling med rotmos
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 4 kyllingfileter
  2. 1 søtpotet
  3. 3 poteter
  4. 1 gulrot
  5. 1 pakke aspargesbønner
  6. 2 ss smør
  7. en skvett melk
  8. salt & pepper
  9. hvitløkspulver
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
♦ Legg kyllingfileter i en ildfast form og stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Jeg velger å ikke krydre de med noe annet enn hvitløkspulver da jeg har god smak med salt og smør i tilbehøret, men det kan du selvfølgelig gjøre om du ønsker.

♦ Skjær søtpotet, poteter og gulrot i mindre biter og kok til møre, ca 20 minutter alt ettersom størrelse. Mos med en gaffel eller potetmoser sammen med en spiseskje smør og en skvett melk til passe konsistens – det gjør ingenting om det er litt klumper og tyggemotstand i den.
Smak til med salt helt til slutt slik at mosen ikke blir seig.

♦ Stek aspargesbønner i 2-3 minutter med en spiseskje smør, salt og pepper.

IMG_4227

Jeg har litt basilikum over, det er mye god smak i de små grønne bladene.

Og dere? Ingen grunn til å være redd for å bruke litt smør i middagen, spesielt ikke om den er så og si fettfri i utgangspunktet. Kun en liten skje gir god smak og runder det hele av på en fin måte.

Håper det smaker!

6 kommentarer til “Kylling med rotmos

  1. Julie @ WolfItDown

    Uff, håper det slutter og lyne snart! Her borte er det solskinn, er som regel omvendt!

    For en flott tallerken da gitt! Også så god middagsmat 🙂 I dag ble det vegetar middag på meg 🙂 Brukte en god smørkladd ja, som du sier gjør det mye for smakens skyld 🙂 x

  2. Elisabeth Vega

    Uff, glad det ikke tordnet her!! Hater det… Synes faktisk det er ganske skummelt 🙁 Og det synes Odin også, han har faktisk blitt så redd torden at han har tisst på seg, hele to ganger.. Stakkar små dyr :/ –
    Synes du forresten kyllingen smaker bedre når du ovnsbaker den, enn å steke den i panne?? 🙂 Pleier som regel å steke i panne, så vurderer i ovnen nå faktisk 😀
    Håper dere har hatt en super dag, selvom været ikke var så bra!

  3. Kristine

    @Julie @ WolfItDown: Godt at dere får litt sol dere og! Uværet ga seg heldigvis i løpet av natta 🙂
    Må ha itt smør innimellom 😀

    @Elisabeth Vega: Stakkars Odin 😐 Todd blir heldigvis ikke så redd, han bare ser på meg på tallerkenøyne og lurer på når det skal stoppe.
    Ja, jeg synes kyllingen blir saftigere i ovnen – dessuten slipper jeg å stå ved komfyren og steke den (litt lat innimellom) 😀

    @Ida Bethina: Da hadde denne middagen vært perfekt for deg 😀
    Godt å høre at jeg ikke er den eneste!

    @Karin: Hei! Tine Smør 😀

  4. Pantora

    Æsj da, lyn og torden er kjempeskummelt! 🙁 Her i nord er det heldigvis så og si aldri det.
    Og smør (fett) er god næring for hjernen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *