Tomat & Mozzarella

Hei!

Da var jeg hjemme fra en superfin helg i Stavanger med hele familien. Veldig godt å komme hjem til Todd, og en koselig feiring av bryllupsdagen vår. Vi åpnet nemlig en kasse som har vært spikret igjen siden vi giftet oss i fjor, der lå det blant annet champagne og håndskrevne hilsner fra alle gjestene. Utrolig hyggelig å lese, men alkoholen må spares til neste år så vi feiret med pizza istedet – viktigste er tross alt med hvem, ikke med hva.

Over til dagens mat! Det er mandag, og det betyr en kjøttfri dag;

Tomat, aubergine og mozzarella

IMG_0020

Jeg får helt vann i munnen av å se disse, de ble så utrolig gode!

Tomat & Mozzarella
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 150 g mozzarella
  2. 1/2 aubergine
  3. 2 store tomater
  4. En håndfull spinat
  5. 1 ts olje
  6. Salt & pepper
  7. Fersk basilikum
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

Skjær aubergine i passe tykke skiver, ha litt salt over og tørrstek i en panne. De skal bli gylne og skallet skal krølle seg litt, de blir også litt mykere.
Skjær deretter mozzarella og tomat i like tykke skiver og plassér de tre komponentene enten oppå hverandre eller liggende på siden. Salt & pepper over.

Kjør spinat og olje sammen i en blender og ha både ved siden av og over.

IMG_0019

Jeg synes det er veldig godt å spise de kalde, men om du ønsker kan de få en liten runde i ovnen slik at osten beygnner å smelte.

IMG_0014

For å få et mer fullverdig måltid hadde jeg i tillegg proteinbrødskiver med hvitløksmør til.

Brødskivene lagde jeg av denne ferdigmiksen;

IMG_0012

100 g brødmiks
2 dl vann

Rør sammen, smør et passe tynt lag utover et bakepapir, deretter inn i ovnen.
Delte de i 6 skiver, hele 6,5 gram protein per stk. Og hvitløksmør lagde jeg av smør og hvitløkspulver, enkelt og godt!

Jeg har allerede skrytt på instagram og facebooksiden min, men siden jeg ble så glad for hele to nomineringer tar jeg det her og;
Matblogger logo_jeg er nominert som
I klassene Årets matblogger og Beste alternativblogg – hurra!

Avstemmingen er i september, men jeg er bare fornøyd med nominasjonene jeg – det sier meg at dere liker det jeg gjør og det er det viktigste.

Ha en fortsatt fin mandag!

7 kommentarer til “Tomat & Mozzarella

  1. Julie @ WolfItDown

    Så koselig med feiring på sørlandet! Alltid kjekt med håndskrevne brev, også var det sikkert utrolig flott og lese på det og mimre litt. Et år føles kanskje ikke så mye, men det har da skjedd en hel del over de siste 12 månedene!

    De oste-tomat-tårnene så veldig gode ut 😀 Og gratulerer med nominasjoner! Håper du vinner en pris, det hadde du ærlig fortjent slik som du står på 🙂 <3 x

  2. Kristine

    @Julie @ WolfItDown: Det var en avskjedshelg for pappa som (endelig) flytter hjem til østlandet igjen etter 9 år. Bryllupsfeiringen tok vi da vi kom hjem, med kjøpepizza 😎
    Det har skjedd utrolig mye det siste året, så det var absolutt gøy å mimre litt.

    Mozzareallost har ingen sterk smak, men jeg liker den allikevel så utrolig godt!
    Takk, takk ♥

  3. Mona

    Det er så bra med kjøttfri mandag. 🙂
    Retten ser riktig god ut som alltid. 🙂 Jeg har heller ikke prøvd den proteinrike brødmixen enda, men den er jo sikkert super å bruke til hvitløksbrød ved siden av.
    Så godt at dere hadde en koselig bryllupsdagsfeiring. Og så kjempe hyggelig med de håndskrevne hilsningene fra gjestene. <3
    Nominasjonene er så vel fortjent. Jeg heier på deg. 🙂

  4. Kristine

    @lovelyliller.com sunne oppskrifter: Brødmiksen anbefales! 😀
    Ha en strålende dag!

    @Mona: Enig, man bør ha minst én dag i uka uten kjøtt synes jeg 😀
    Det var utrolig hyggelig å lese igjennom dem ♥
    Tusen takk! Håper du får en fin dag!

    @Line: Det hender kanskje en gang eller to i året, det har jeg alltid sagt. Hva vet du om grunnen er såkalt prippen? Enkelte folk altså 😆

  5. Elisabeth Vega

    Åååh, mozzarella!! :mrgreen: Fantastisk godt <3 Forresten gratulerer så mye med nominasjonene!! Jeg har virkelig troa på at du vinner! 😀 Håper du hadde en super start på uka, vakreste <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *