Sunne og saftige brownies

Hei og god søndag!

Søndag er en bakedag for mange, så derfor har jeg hentet frem en deilig browniesoppskrift med saftig konsistens og smaken av mørk sjokolade;

Sunne brownies

IMG_2181

Jeg har laget en god del gluten- og sukkerfrie brownies i løpet av disse årene, og tror nok disse ble en av favorittene.

IMG_2188

 

Sunne og saftige brownies
Yields 5
Write a review
Print
Ingredients
  1. 50 g smør
  2. 80 g kesam
  3. 3-4 ss sukrin gold
  4. 25 g mørk sukkerfri sjokolade
  5. 1 egg
  6. 60 g havremel
  7. 20 g sjokoladeprotein
  8. 20 g bakekakao
  9. 1 ts bakepulver
  10. en klype salt
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Pisk romtemperert smør sammen med kesam, smeltet mørk sjokolade og sukrin gold, tilsett deretter et egg og pisk godt. Ha i alle tørrvarene litt etter litt og vend sammen til en deilig sjokoladerøre, hell i en ildfast form med bakepapir nedi og stek på 175 grader i 14-15 min.

IMG_2182

Over 45 gram protein i hele oppskriften!

IMG_2185

Jeg fikk 6 store biter og ca 140 kcal per stk – nydelige!

IMG_2195

Håper det smaker!

Ellers – sola skinner og dagen skal bare nytes!

.
P.S I dag er siste dagen med sommersalg!
sommersalg_sistetilbudsdag_kategorisalg
/reklame

30 kommentarer til “Sunne og saftige brownies

  1. Mona

    Åååhh, de ser helt fantastisk gode ut!! 🙂
    De skal definitivt prøves! Jeg må kjøpe sukkerfri sjokolade i morgen. 🙂
    Ønsker deg en strålende fin dag i solen. 🙂

  2. Mette

    Må definitivt prøves. Har ikke sjokoladeprotein, tror du jeg kan bytte ut mengden sjokoladeprotein med ekstra kakaopulver istedenfor? Eller kanskje ikke full mengde, da det kanskje blir for mye?

  3. maren sørum

    nam! Kan jeg erstatte alle tørrvarene med funksjonell sjokoladekakemiksen I steden for :P?

  4. Elisabeth Vega

    BROWNIEEE!! Jeg lagde det til bestekompisen min på fredag, siden han hadde bursdag! Den var ikke så veldig sunn da… MEN denne kan jeg jo lage, og spise uten problem :mrgreen: Tar det på neste oppkarbingsdag 😀 😀 Forresten har du smakt questbar cinnamonroll?? Jeg smakte for første gang igår, og kan ikke si jeg var imponert.. Trodde ikke de var så myke, og jeg syntes den smakte marsipan :l
    Ha en fortsatt flott søndag, nyt været!! 😀

  5. Julie

    Hei Kristine! Jeg har ikke sukrin gold, men jeg har sukrin – så jeg lurte på om jeg kan bruke det istedenfor? Vet du eventuelt om jeg må bruke en annen mengde da, eller om det blir det samme? 🙂

  6. Nina

    Ser at bare halve innlegget mitt kom med o går. Hadde to spørsmål: hvor stor form bruker du? Og har du noen sukkerfri sjokolade du kan anbefale, som passer til baking?
    Ønsker deg en fin mandag!

  7. Kristine

    @Mona: Det må du gjøre – ellera går det nok helt fint å lage de uten og altså. Ha en super mandag! 😀

    @Mette: Det blir nok litt mye med full mengde, men litt mer havremel og litt mer kakao går nok fint 😀

    @maren sørum: Tja, det kan du sikkert – du må nesten prøve deg litt frem på smaken 😀

    @Elisabeth Vega: Du kan jo prøve deg på disse neste gang 😀
    Ja, jeg har prøvd alle questbarene og synes de er gode – ekstra gode etter en runde i mikroen. Om du liker de litt «hardere» er nok cookie dough-smaken mer for deg.

  8. Kristine

    @Nina: Takk for det! 😀

    @Linda Marie Stuhaug: Takk! Litt smør er bra vet du 😀
    Håper du får en super mandag!

    @Julie @ WolfItDown: Ja, ikke sant – best med et glass melk til synes jeg 😀

    @Nina: Takk for det!
    Jeg brukte bare en ildfast form og bredte røra ut til den var ca 2 cm høy, dekket vel halve formen tenker jeg.
    Jeg linker stort sett til ingrediensene jeg bruker, så det står i innlegget hvilken sjokolade jeg bruker 😀
    Denne: http://www.x-life.no/products/mork-sjokolade-85g

  9. Kristine

    @Ida Bethina: Det må du gjøre 😀

    @Julie: De blir muligens litt knasende og isende med sukrin, jeg ville ha brukt litt mindre og heller noen dråper stevia i tillegg om du har 😀

  10. Irene

    Lagde de nå.. og de var sykt saftige! 😉 slang oppi litt kaffe også.. og hadde ikke havremel så brukte bare grovmel. det var det jeg hadde.. hehe 😉 disse skal nok lages flere ganger :mrgreen:

  11. momoiro-chan (@jannemnaess]

    At denne varianten av brownies er en av favorittene tror jeg på! De ser utrolig fristende ut, og jeg er ikke en gang noe særlig glad i brownies 😉

  12. Malin

    Hei!
    Diggar bloggen din. 😀 Har laga fleire av oppskriftene dine før, og dei har alltid vorte perfekte. 😀 Driv og lagar denne oppskrifta no, og røra vart sinnsjukt tjukk. Korleis vart den når du laga den? 🙂

  13. Kristine

    @momoiro-chan (@jannemnaess]: Da er vi faktisk to – brownies er ikke storfavoritten, men disse derimot ble veldig gode 😀

    @Malin: Hei – takk for det! 😀 Røra skal bli tjukk på den måten at den må hjelpes ut av bolla over i formen, og kan bres utover 🙂 Tjukkere enn vaffelrøre, men samtidig ikke bolledeigtjukk om du skjønner.

  14. Maiken

    Hei!
    Jeg har et lite problem, hver gang jeg prøver å lage brownies (prøvd flere ulike oppskrifter) ender de med å bli mer sjokoladekake. Luftige og ikke seige eller mer deigaktig om jeg kan kalle det det.
    Har du vært borti dette noen gang? Kan type proteinpulver ha noe å si her?

  15. Kristine

    @Maiken: Nei, da pisker du kanskje for mye – den skal bare røres rundt for å ikke få for mye luft. + Noe fett må det være i oppskriften for at du skal få den klassiske brownies-konsistensen 🙂

  16. Tilbaketråkk: Sunne brownies | Mat for muskler

  17. Kristine

    @Camilla: Ikke om du ønsker samme næringsinnhold, men om det spiller mindre rolle kan du bytte det ut med mer havremel + litt søtning 😀

  18. stine fredriksen

    Hei Kristine! Lurte på om oppskriften vil smake like godt om jeg bytter ut havremelen med mandelmel istedet?

  19. Madelen Skare Olsen

    Disse lagde jeg til mamma, og hun elsket dem! Måtte dog la de steke 23 minutter, men fikk absolutt ønsket resultat. Jeg brukte proteinpulver fra whey i smaken white chocolate. Takk for flott oppskrift! Denne skal lages igjen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *