Grillspyd og bakt søtpotet

Det er jo så fint vær nå, så det er sikkert mange som ønsker å både lage og spise maten sin ute – hei grillmat!

Grillspyd med kylling, eple og reddiker

IMG_2243

Til grillspydene trenger du:
Kylling
Løk
Paprika
Reddiker
Eple
Salt & pepper

Jeg valgte å ha bakt søtpotet, guacamole og en frisk salat som tilbehør.

Bakt søtpotet: Stikk hull i søtpoteten med en gaffel, legg i en ildfast form og bak på 200 grader i 50-60 min (kommer an på størrelsen). Du kan også ha den på grillen om du ønsker, men jeg tror det tar litt lengre tid.

Guacamole: Mos 1 avokado sammen med saften av 1/2 lime og 1 ts salt.

IMG_2246

Dette var én av to porsjoner, jeg pleier alltid å lage fire grillspyd til meg selv.

Jeg kom på en morsom liten sak om dette med å grille, at det da er mannen som liksom står for matlagingen.
Vel, les under og vurdér selv;

Forberedelser:
1. MANNEN TENNER GRILLEN

Rutine:
2. Kvinnen handler inn all mat.
3. Kvinnen lager potetsalat, grønn salat, en eller to sauser og forbereder dessert.
4. Kvinnen marinerer kjøttet og legger det på et fat sammen med det nødvendige grillverktøyet og eventuelle krydder. Deretter bærer hun det ut til mannen som sitter ved grillen med en iskald pils i hånden.

Her kommer mer viktig:
5. MANNEN PLASSERER KJØTTET PÅ GRILLEN

Flere rutiner:
6. Kvinnen leter frem tallerkener, glass, bestikk, servietter, spisebrikker osv.
7. Kvinnen går ut til mannen og gir beskjed om at kjøttet brenner seg. Han takker henne og spør om hun kan gå inn å hente en øl mens han forsøker å redde kjøttet.

Viktig igjen:
8. MANNEN TAR BORT KJØTTET FRA GRILLEN OG GIR DET TIL KVINNEN

Enda flere rutiner:
9. Kvinnen bærer ut og dekker på med spisebrikker, tallerkener, glass, bestikk, servietter, salater, brød, poteter, sauser på bordet hun har lagt en ren duk på.
10. Etter maten tar hun alt av igjen, skyller av matrester og legger i oppvaskmaskinen.

Og det viktigste av alt:
11. ALLE TAKKER MANNEN FOR DEN UTSØKTE MATEN OG BERØMMER HAM FOR HANS FERDIGHETER

12. Mannen spør så kvinnen om hun har nytt fridagen sin uten matlaging..

.
Jeg liker å både forberede og lage mat, og synes det å stå ved grillen er like morsomt som å se maling tørke, så det funker heldigvis fint her :mrgreen:

9 kommentarer til “Grillspyd og bakt søtpotet

  1. Julie @ WolfItDown

    Haha humret godt da jeg leste det 😛 Men det er jo sant i de fleste tilfeller (sorry guttaboys! Kan få lov til og diske opp for meg om dere vil for og bevise at jeg tar feil 😛 )
    Her ble det falafler til middag igjen, enkelt og knallgodt, hadde tomatsaus (Haha «S»‘en på tastaturet virket ikke, så jeg skrev tomatsau først, stakkars pillebæ) til, og det funket ganske bra egentlig 😀 Nyt finværet og ha en fortreffelig aften! De grillspydene så digg ut 😀 x

  2. Mona

    Hi, hi, hi! 😆 Det er så sant. 😆
    Grillspydene med tilbehøret ser kjempe gode ut. 🙂

  3. Malin

    Hehehe, hos oss er det jeg som griller :mrgreen: I tillegg til alt annet 😎
    Søtpotet altså. Det er så utrolig godt. Jeg tror vi har det til nesten alle kjøttmiddager for tiden.

  4. Elisabeth Vega

    Hahahhaa det er jo faktisk sant da! Er jo egentlig kvinnen som står bak det meste 😆 Morsomt! Spiste mye grillmat, og da grillspyd da jeg var i Chile. De er så dyktige med å grille der, helt utrolig!! Kjøttet smakte perfekt hvor enn jeg spiste.. I miss it 😥 Så like gode ut som det dine gjør, NAM!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *