Gratinert aubergine

Det er 2.pinsedag, men like fullt mandag og en ny uke!

En fantastisk solrik dag, og dessuten en kjøttfri dag;

Gratinert aubergine

IMG_2227

 

Gratinert aubergine
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 aubergine
 2. 1 brokkoli
 3. 1/2 løk
 4. 1/2 boks hakkede tomater
 5. Paprikapulver, cummin, chili, oregano, salt og pepper
 6. 2 never revet ost
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Jeg bruker en del aubergine og sopp når jeg lager vegetariske retter, men det er fordi de begge har en rik og kraftig smak som jeg liker godt. Om du vil lage med noe annet er også paprika, squash og blomkål fine alternativer.

Stek aubergine i skiver i en tørr panne først, tilsett krydder, løk og hakkede tomater og la det putre i et par minutter. Legg små brokkolibunter nederst i en ildfast form, deretter aubergineblandingen og revet ost over. Inn i ovnen på 180 grader i ca 25 min.

IMG_2221

Servér gjerne med en frisk salat til.

IMG_2228

Tips: Lag din egen hvitløksdip til av 4 ss mager kesam eller gresk yoghurt, 1/2 most hvitløksfedd, 1/2 ts salt og en klype sukrinmelis.

Ellers, spis frisk frukt eller lag deg en sunn softis og bare nyt dagen!

IMG_0921

Oppskrift finner du her.

4 kommentarer til “Gratinert aubergine

 1. Julie @ WolfItDown

  God pinse Kristine! 😀
  Så godt det så ut med gratinert aubergine! Om jeg koker de ihjel så liker jeg de, steker du de til de blir helt myke før du tilsetter det andre? Regner med at disse, som med sopp avgir væske når du steker de en stund 🙂
  x

 2. Elisabeth Vega

  Sikkert dumt spørsmål, men hadde dette blitt like godt om jeg hadde byttet ut auberginen med sopp? :mrgreen: Så god ut denne også da! Men jeg har et sterkere forhold til sopp :mrgreen: Håper dere hadde en fin og solrik dag igår! Det hadde vi vertfall her på haugalandet 😀 (regn idag da..)

Det er stengt for kommentarer.