Hjemmelaget fiskegrateng

Hei dere!

Her om dagen fikk jeg så lyst på fiskegratengen min, tror det må være en av favorittene mine – er jo ikke uten grunn at den fikk sin hedersplass i Sunnere & sterkere.

Hjemmelaget fiskegrateng

IMG_0402

Jeg fulgte den vanlige oppskriften min, men la til spinat og blomkål.

IMG_0400

 

Hjemmelaget fiskegrateng
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 400 g laks
 2. 400 g steinbit (torsk eller sei)
 3. 100 g pasta penne (eller fullkornsmakaroni)
 4. 4 dl skummet melk
 5. 2 egg
 6. 1 blomkålhode
 7. 1/2 pose spinat
 8. 1-2 ss maisenna
 9. Salt, pepper, malt muskatnøtt
 10. 3 ss (ca 30g) parmesan
 11. 3 ss (ca 30g) finmalte mandler 
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

♦ Lag sausen først. Kok opp/pisk melk med maisenna, muskat, salt og pepper. Skill eggene og rør inn kun eggeplommene til du får en tykk saus (NB; den skal ikke koke). Ta vare på eggehvitene.

♦ Skjær blomkål i mindre biter og kok sammen med pasta penne i 5-6 minutter. Kjør spinatblader i en blender. Tilsett blomkål, pasta og spinat i sausen.

♦ Skjær fiskestykkene i små firkanter og ha i blandingen (her må du kanskje gå fra kjele til større bolle). Stivpisk eggehvitene og vend inn til slutt, hell alt i en ildfast form.

♦ Ha over finraspet parmesan og finmalte mandler. Inn i ovnen på midtre/nedre del på 200 grader i 30 min.

IMG_0405

Helt nydelig, og alt ble spist opp – som vanlig :grin:

Ellers har dagen i dag virkelig gått i ett med jobb og kurs som har overlappet hverandre, jeg rakk vel å gi Todd ett klapp på ryggen og spise en skyr hjemme før jeg hastet videre. Nå har jeg akkurat kommet hjem og enda mer jobb venter *pust* – enda godt kurset jeg går på er til stor hjelp akkurat når det gjelder dette.

Håper dere har hatt en fin dag ♥

10 kommentarer til “Hjemmelaget fiskegrateng

 1. MalinB

  Fiskegrateng! Så fort skolen slutter skal jeg hente frem boka di og gjøre storhandel:) du er en inspirasjon med stor I. Ha en fortsatt strålende uke.

 2. Julie @ WolfItDown

  Oooooog pust inn igjen, hihi – som du står på!

  Har hatt det travelt selv de siste dagene, men det er sånn jeg foretrekker det *smiler*

  Fiskegrateng blir jeg aldri lei, og denne her er så god! Kan tenke meg det smakte med brokkoli og spinat i den også, nam! Halveis til helg da gitt, som tiden flyr – ønsker deg en fin dag! x

 3. Michelle

  Nam! jeg lagde faktisk tzazikien din med laks (oppskriften fra din første bok) i går, så utrolig godt! Leste gjennom alle oppskriftene forleden, og det er uten tvil flere av de jeg skal prøve framover 😀

 4. Elisabeth Vega

  Husker jeg hadde skikkelig dilla på fiskegrateng for ikke så lenge siden, var eneste det jeg hadde lyst på :mrgreen: Er jo forbarska godt da! Jeg kjøpte kun ferdiglaget, så kan tenke meg hjemmelaget smaker mye bedre :D:D

 5. Kristine

  @MalinB: Håper fiskegratengen smakte/smaker, og ha en fortsatt fin uke du og! 😀

  @Julie @ WolfItDown: Tre stk 12-timers arbeidsdager – check! 😆 Nå skal jeg straks slenge bena på bordet med litt mat. Snart helg er det og 😎 Enig – blir aldri lei fiskegrateng!

  @Michelle: Så hyggelig å høre! 😀 😀

  @Elisabeth Vega: Hjemmelaget smaker så myye bedre 😀

 6. Stine

  Jeg prøvde å lage denne fiskegratengen for en stund siden, men fikk ikke til sausen i d hele tatt (hadde også kesam i sausen) 😥 Konsistensen ble rar og sausen smakløs, aner ikke hva jeg gjorde feil 🙁

 7. Kristine

  @Karin: Ja, det kan du 🙂

  @Stine: Rar som i klumpete? Da kan det være at eggene ble kokt istedet for å tykne sausen. Du kokte den ikke? Om den ble smakløs er det bare å tilsette mer salt, pepper og muskat.

Det er stengt for kommentarer.