Sommersalat med vannmelon og spekeskinke

Hei!

Tenk at vi er i juni allerede! Min første offisielle dag som egen sjef og greier.

I dag har jeg en frisk og god sommersalat til dere, sunn og proteinrik som vanlig – med litt av hvert av smaker;

Kyllingsalat med vannmelon, spekeskinke og sennepscurrydressing

IMG_2047

Så mye godt, og alt passer sammen som hånd i hanske! Dette må dere prøve;

IMG_2051

 

Sommersalat med vannmelon og spekeskinke
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 kyllingfileter
 2. 3 skiver spekeskinke
 3. En tykk skive vannmelon
 4. En håndfull spinat
 5. 1/3 agurk
 6. 1/2 paprika
 7. 1/3 boks mais
 8. 1/3 løk
 9. 2 tomater
 10. 2 ss gresk yoghurt
 11. 2 ts søtsterk sennep
 12. 1/2 ts curry
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
♦ Skjær kylling og spekeskinke i mindre biter og legg i en ildfast form, bak i ovnen på 180 grader i ca 20 min

♦ Skjær opp grønnsaker og legg på en tallerken, skjær vannmelon i mindre terninger og ha over, legg over kylling og spekeskinke når det er ferdig

♦ Rør sammen gresk yoghurt, sennep og curry og ha over helt til slutt

IMG_2055

En stor porsjon som holder deg glad og mett lenge i sommervarmen.

Ellers ble jeg plutselig veldig usikker på valg av barnevogn, og dette er kanskje kun interessant for dere med barn. Jeg hadde sett meg ut Emmaljunga Mondial, men lurer på om jeg kanskje skal gå for Duo Edge i stedet for, eventuelt City Cross. Jeg bryr meg ikke om vognen er stor og tung da jeg ikke kommer til å bruke den i byen/butikker/caféer i noe stor grad. Jeg vil også ha en stabil vogn som tåler vær og vind i og med at trillingen blir på høsten og vinteren.
Om noen har erfaringer eller råd tas de imot med takk!

Ha en strålende søndag alle sammen!
.
.

22997_Reebok_DT_Solid_LBT_-_Punch_Pink_1-horz-vert

27 kommentarer til “Sommersalat med vannmelon og spekeskinke

 1. Lene

  Først; jeg ble varm om hjertet over å lese at Todd har kommet seg! <3
  #2: Den salaten så digg ut! :mrgreen:
  #3: Jeg har ikke barn selv, så lite greie på vogner på den måten. Men jeg har solgt ganske mange av dem for noen år siden. De du nevner er ganske like, synes jeg – og skal jeg nevne en ting, så er det hjulene. Hvis du skal trille på vinterføre (og det er snø, vel og merke!), så trenger du hjul som går lett i snø. Men det blir bra styrketrening/treningsøkt om det pakker seg snø rundt hjulene. 😉

 2. Linda M winberg

  Nydelig salat 🙂 Den skal prøves. Så lett å god ut, og det er godt nå i varmen:).

  Er selv gravid i uke 37 :). Jeg har kjøpt Emaljunga Mondial. Lekker vogn forresten :). ( dette er barn nr 4) Har hatt en del vogner oppover, men den jeg har likt best er Emaljunga. Hadde Emaljunga duo edge sist og tror Mondial og Edge er ganske like sånn i stabilitet osv. Men forskjellig på kalesjen?.
  Emaljungaen er god også på vinterføre :).
  En utrolig god og solid vogn :). Bagdelen er så kjekk med vuggefunksjon :).

  Ha en fin dag i sommervarmen :).

 3. Elin

  Det så ut som en herlig salat!

  Vogntips: Mondial og duo edge er veldig like. Til begge kan du velge mellom de samme 4 understellene. Bagene til de to skilles rent praktisk på en liten solskygge på edge, som jeg likte godt. Hadde selv duo edge med classic understell. God på vinterføre også! Som neste vogn kan jeg anbefale mountain buggy terrain, med store gode hjul, en super joggevogn som triller godt på all slags underlag. Babyjogger city mini er en super vogn å ha i bilen og på ferie, tar liten plass, god å trille, kan få den med liten bag og du kan sette de fleste bilstoler på den!

 4. Kristine

  @Lene: Takk for det, Todd har det så fint nå ♥
  Gode hjul er notert, og kanskje noen som er punkteringsfrie. Jeg ser på tung vogn som ekstra trening ja 😉

  @Linda M winberg: Så bra, det blir nok en Emmaljunga ja – enten Mondial eller Duo Edge, jeg får dra og ta en titt til 🙂
  Ha en fin dag du og, og lykke til i siste innspurt!

 5. stine camilla

  Hei!

  Er selv høygravid og henter bestilt vogn i neste uke 🙂
  Hadde på forhånd bestemt meg for Emmaljunga Mondial vogn, da jeg hadde lest om den på nettet.
  Men da jeg fikk demonstrert de forskjellige Emmaljunga- vognene av en veldig dyktig ekspeditør, falt valget på Super Nitro. Jeg er ikke så veldig høy (og heller ikke så kjempe-sterk!) så Mondial-vognen virket veldig stor og tung. Super Nitroen har store svinghjul foran, som gjør at den skal være god å trille på i både by og i terreng.
  Synes Super Nitroen virker både liten og nett, og selv om jeg ikke vil trille mye i buss og i by, synes jeg det virker som en fordel med svinghjulene, som gjør at den er lett å manøvrere de gangene det trengs 🙂
  Super Nitro-hjulene skal visstnok også være gode å trille på når det er snø, og det er viktig for meg 🙂

 6. Kristine

  @stine camilla: Jeg er rar for jeg vil gjerne ha en stor vogn jeg 😆 Både for min egen del, og for mannens. Men jeg burde nok dra og prøvekjøre de forskjellige jeg og, kanskje det faller litt bedre på plass da 😀
  Lykke til videre! ♥

 7. Maya

  Vil har City cross, og har bare positive erfaringer med den. 🙂 Punkteringsfrie hjul, som er veldig gode både på sommer og vinterføre. Men den er jo en del lavere enn f eks edge duo, så det blir jo en smaks sak 😉

 8. Gunn-Sofia Gudmundsdottir

  Hvis dere er høye anbefaler jeg TFK joggster twist. Håndtaket kan vippes opp når mannen din skal trille, og litt ned til deg

 9. Anette

  Spennende salat! Blir alltid fristet til å prøve nye matretter/kombinasjoner når jeg leser bloggen din, Kristine! 🙂 Har i dag bakt sesambrød og kanelsnurrer etter dine oppskrifter, og kan bekrefte at det ble sinnssykt godt!! 😀 Håper du får en fortsatt fin søndagskveld ^__^

 10. Kristine

  @Maya: Punkteringsfrie hjul har jeg notert meg 😀 Godt å høre at de er fine både om sommeren og vinteren.

  @Gunn-Sofia Gudmundsdottir: Det kan man med de jeg har sett på og, det er viktig. Takk for tips!

  @Anette: Så bra! Det var hyggelig å høre 😀 Ha en super mandag!

  @Julie @ WolfItDown: Currysmaken satt som et skudd til denne salaten 😀
  Takk for det – håper du får en fin mandag!

 11. Malene

  Jeg har kjøpt meg emmaljunga edge duo pga demping/fjøringen er i en helt annen klasse, og at hjulene er like store og ikke svingbare. Svingbare hjul er et mareritt på både brostein, grus og litt tarreng. 😀

 12. Frida

  Hei du! Har du sånn fotstropp som man kan feste rundt foten og til treningsapparater, som er fra x-life? I såfall, hvem av de har du? Er to stykker der 🙄

 13. Christine

  bare et lite tips, de punkteringsfrie hjulene til city cross er ikke noe særlig på vinterføre (Veldig bra i terreng, da)
  til vinterføre er lufthjul mye bedre, da de har bedre gripeevne i snøen 🙂
  og hvis du vil ha en stor vogn, er nok edge eller mondial ditt valg. City cross er en god del mindre. Spesielt i babybagen 🙂
  Det eneste som skiller edge og mondial er designet på kalesjen (den «capsen» foran)

  😀

 14. Kristine

  @Christine: Hm, og jeg som egentlig trenger begge deler 🙂 Jeg får høre med dem hva de anbefaler. Da blir det nok Mondial eller Edge ja – takk for info 😀

 15. ninaforbord@gmail.com

  Jeg har termin idag og har kjøpt Emmaljunga edge duo og har fått anbefalt den av mange av mine venninner som har flere barn 🙂
  Ungen har ikke kommet enda, så har ikke fått prøvd den da 😉

 16. Elisabeth Vega

  Naaaam, spekeskinke! Det har jeg ikke spist siden jeg sist var i en konfirmasjon som var i fjor… Genialt og ha det i salaten, så deilig ut :mrgreen:
  Forresten, må jo være veldig fint å være sin egen sjef! 😎
  Håper dere kommer fram til en god barnevogn :mrgreen: :mrgreen:

 17. Silje

  Vogn er vanskelig, men om du skal være mye ute hadde jeg ivertfall valgt svingbare hjul.
  Selv fik jeg i november 2013 og har mountain buggy og den er genial som tur vogn da den kommer seg over alt … Vinteren 2013 i Kristiansand var vilt kald og enorme mengder snø. 😕 men jeg kom meg så enormt mye lettere frem både på vei og skogsturer enn mine barselvenniner. 😉
  Og som joggevogn er den fantastisk. Selv synest jeg emaljunga er god å kjøre ,men jeg som er mye ute med vogn blir den for klumpete og lite «samarbeidsvillig». Flere av mine venninner med disse vognene har bytter den ut når barnet skal over i sportsdel pga av dette 😐
  Lykke til på vogn jakten.
  Stor klem fra silje

 18. Cathrine

  Har hatt både hvit mondial og har grå mondial nå og er veldig fornøyd. Finere vogn finns ikke;) Har også hatt city cross.

 19. Cathrine

  Gummihjul er best så det ikke klabber om vinteren og da er vel City Cross utelukket. Forskjellen på Mondial og Edge er bare designet:)

 20. Cathrine

  Selv liker jeg ikke svingbare framhjul fordi det lett blir slarkete.. Hihi mange kommentarer;)

 21. Kristin Marie

  @Gunn-Sofia Gudmundsdottir:

  Jeg vil også på det sterkeste anbefale deg å ta en god titt på TFK Joggster Twist! Dette er en helt fantastisk vogn!!! Jeg har en gutt som snart er ett år, og vognen er blitt brukt hver eneste dag siden han kom. Jeg har trillet tur ofte, uansett føre og vær, jeg har jogget med den, hatt den med på skogstur, på flytur og bytur.

  Den har store og gode hjul, er lett å slå sammen, har svingbart (men låsbart på enkel måte) fremhjul som gjør at den er veldig lett å bevege på små plasser og grei å ha med seg hvis du f.eks. skal trille til matbutikken. I tillegg er det håndbrems på den, og det må jeg si at er utrolig genialt! Håndtaket er også lett å justere så den har vært kjempegod å bruke for både meg og mannen. I tillegg så har den ikke så et så veldig feminint utseende, så mannen har ikke noe i mot å bruke den han heller.

  Du kan også få kjøpt adaptre til de fleste barnestolene sånn at du kan bruke den til bilstolen – dette er gull! De første månedene sover barnet mye, og da er det kjedelig å vekke han hver gang du skal en kjapp tur ut av bilen. Da bytter du bare adaptre med et lite klikk fra bag-delen til vogna og over til adaptrene til stolen, og vips så har du trille til bilstolen også 😀

  Viktigst av alt er jo selvfølgelig lillemann sin opplevelse av vognen. Vet at mange synes det er dumt at barnet blir sittende forovervendt (altså vendt bort fra deg) når de er over i sportsdelen, men vår lillegutt er storfornøyd med dette! Han smiler som en stoooor sol når vi er på joggetur da han får god oversikt over alt som skjer.

  Virkelig vognen som har alt en aktiv familie trenger! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *