Kjøttkaker i brun saus

Da jeg skrev «en typisk norsk middag» i forrige innlegg – hvem av dere tenkte vel ikke på dette?

Kjøttkaker i brun saus

IMG_1967

IMG_1971

 

Kjøttkaker i brun saus
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 400 g karbonadedeig
 2. 1 ss smør
 3. 2 poteter
 4. 2 dl kjøttkraft/buljong
 5. 1-2 ss soyasaus
 6. 1-2 ss maisenna
 7. salt & pepper
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
♦ Kok poteter i 40-45 min

♦ Form karbonadedeig til kjøttkaker, ha litt salt og pepper over og stek i litt smør til gjennomstekt

♦ Kok opp kjøttkraft, stekesjy fra kjøttkakene og soyasaus. Bland ut maisenna i kaldt vann og ha oppi, kok opp til det tykner og skru deretter ned varmen

IMG_1968

Jeg hadde ikke noe mer på tallerken enn dette, men du kan selvfølgelig supplere med ertestuing og ripssyltetøy om du ønsker.

Håper det smaker!

Dagens lille styrkeøkt;
Kabelroing
Markløft
Sidehev
Cable squats
Nedtrekk
Lårcurl

Ellers har jeg funnet ut en ting, og dette er til alle dere som er like uviten som meg; gravide vagger ikke fordi magen er stor eller tung, men fordi det kjennes ut som om noe er kunst foran – altså det man så fint kaller bekkenløsning. Utrolig vondt og invalidiserende, og jeg håper det roer seg etter hvert.

Nå skal jeg straks på kurs – ha en super tirsdag videre!

10 kommentarer til “Kjøttkaker i brun saus

 1. Elisabeth Vega

  Åh, jeg er så glad i kjøttkaker! Spesielt da pota med brun sos! Kunne seriøst spist det hver dag… Er en fryd i munnen 😀 Er jo enda bedre når man kan lage dem sunnere!
  Håper du har hatt en flott dag! Her har det vært supert vær, og barnebursdag 😀

 2. Tonje

  Hei Kristine!

  Takk for en veldig inspirerende blogg. Har ligget hjemme med influensa og kost meg med å klikke rundt i ditt lille univers. Så mange fristende oppskrifter og motivasjon for en sterk sunn kropp!!

  Lurer på noe vedr. proteinpulver i bakst: kan man bruke bakepro istedenfor de du har linket til? Bakepro er jo mindre kunstige tilsetninger, noe jeg foretrekker.. Og evnt heller tilsette kakao/vanilje selv.

  Blir veldig glad for svar!

  Klem fra Tonje

 3. Kristine

  @Elisabeth Vega: Lag deg kjøttsaker i brun saus snart da vel! 😀
  Håper du hadde en fin dag i selskap i går!

  @Tonje: Hei! Hyggelig at du har tittet innom her – håper du blir frisk igjen snart!
  Min erfaring er at bakepro gjør bakst ekstra tørt, og passer derfor fint i brød, pizzabunn o.l. Jeg er litt usikker på hvordan det blir å kun bruke det i kaker/bakst, noe sier meg at det vil bli ganske tørt – så du må nesten prøve deg frem 🙂
  Klem

 4. Julie @ WolfItDown

  Hmmm skal ha middagsbesøk i morgen, og tenkte ikke engang på at kjøttkaker kanskje kunne vært en idê! Er så lett for og glemme de gode gamle oppskriftene, tskk for påminnelsen 😀
  Ellers så håper jeg at det går bra med deg, bekkenløsning høres ikke noe godt ut, bare husk og ta det med ro som best du kan når du trenger det 🙂 *onsdagsklem*

 5. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Det er jo veldig enkelt å lage 😀 Og med litt mer tilbehør som hjemmelaget rips- eller tyttebærsyltetøy blir det litt mer «selskap» ut av det.
  Det går greit, blir noen veldig rolige (og smertefulle) dager innimellom, men sånn er det 😐 Klem tilbake

 6. Evelyn

  Du er så kjempe flink og snill som deler diss gode oppskriftene 🙂 alt smaker fortreffelig og du har inspirert meg kjempe mye! Takk 🙂

 7. Julie @ WolfItDown

  Jupp! Blir kjøttkaker til middagsbesøket i dag, du overtalte meg 😀 Har ikke kokkelert noe skikkelig norsk til de før 🙂 Håper du nyter feriedagen 🙂 x

 8. Camilla

  Jeg måtte smile og nikke når jeg leste om vaggingen. Jeg fikk akutt vondt i bekkenet etter en joggetur på mølla når jeg var en fem mnd på vei ca. Jeg fikk så utrolig vondt mellom beina, i en struktur jeg ikke visste fantes en gang.
  Tok det helt med ro til vondten roet seg, og er nå ikke plaget der i det hele tatt med mindre jeg prøver meg på jogging, da kjenner jeg det fort.
  Var hos fysio som forklarte at når kroppen etterhvert skjønner hva som er på gang så vil musklene gradvis overta og jobbe for å holde bekkenet/deg sammen, og jeg tror det var det som skjedde her. Hadde veldig vondt i rygg og bekken i tre ukers tid, og nå er det blitt veldig levelig. Er 7mnd på vei nå.
  Håper du også opplever det

 9. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Håper middagen ble vellykket 😎

  @Camilla: Det kjennes ut som om noen har knust hele skambeinet foran, rett og slett.
  Godt å høre at du ble bedre! Jeg har perioder som er bedre enn andre, nå kjenner jeg det knapt (heldigvis), men det er nok fordi jeg er flink til å droppe alt som gjør vondt og hvile når det blir ille. Tar heller de pausene nå, enn å bruke flere måneder etter fødsel på å komme meg igjen.
  Lykke til videre! 😀

Det er stengt for kommentarer.