Smaksopplevelser og nye sko

Når man oppdager mye forskjellig i kjøleskapet som bør spises innen kort tid, det er da man kan eksperimentere med smaker. Det er ofte slik jeg henter inspirasjon, tilfeldigheter samt det å våge.

Fiskekaker med quinoa, guacamole og søt salsa

IMG_0942

Fiskekaker: ferdigkjøpt med 80% fisk
Soppstuing: sopp, spinat, hvitløk og salt stekt i litt smør
Quinoa: denne typen kokt som anvist på pakken

IMG_0937

Guacamole: avokado most sammen med en skvis lime og en klype salt
Søt salsa: eple, jordbær, løk og chili rørt sammen med en skvis lime

IMG_0943

Når jeg velger såpass mange smaker sammen så liker jeg å spise det litt hver for seg, akkurat som om hver del er en egen rett.
Godt var det i hvert fall! Hadde du spist det?

Helt til slutt har jeg to gode nyheter å dele med dere. Det ene er nye sko, som egentlig føles trivielt og lite viktig for øyeblikket, men det er fortsatt noe jeg er glad for å ha fått.

IMG_1702

Det er treningssko som er velegnet til alt ifra styrketrening, all type crossfit med løft, hopp, klatring, korte løp, samt gåturer i terreng.

Det står at det er svarte og rosa, men rosafargen er mer fersken – noe jeg synes gjorde dem ekstra friske og fine.

IMG_1728-horz

Du finner adlink til dem her.

Det andre er Todd. Han spiser fortsatt ikke, men han smakte såvidt på litt våtfôr jeg varmet i mikroen i dag – altså uten tvang. Det er små steg man må ta med seg. Og kulen han fjernet var for øvrig godartet.

23 kommentarer til “Smaksopplevelser og nye sko

 1. Mona

  Åh, så godt å høre at Todd har spist litt selv.<3 Ønsker fortsatt masse god bedring og sender gode tanker.<3 Og middagsretten så veldig god ut.:-)

 2. Hanne

  HURRA for Todd!!! Med en så dedikert mamma som deg går nok dette veldig fint fremover 🙂

  De skoene har jeg forresten, og de er knallgode. Tror jeg må ha et par til. Etter å ha gått fra nedslitte aerobicsko til nedslitte hallsko – altså totalt to par på 10 år med styrketrening… – kjenner jeg at det er på tide å flotte seg skikkelig! Herregud, to par på 10 år..angst 😯

  Ahem. Uansett. Du er en kløpper på middager i ekte buffetstil, og du er en super kattemamma! 😀

 3. Line

  Så bra det går bedre med Todd!! 😉 Vi fikk katt i september og det er utrolig hvor glad en kan bli i en sånn skapning. Fortsatt god bedring!!
  Kjempefine sko!! 😆

 4. Julie @ WolfItDown

  Godt og høre at det går rette veien med Todd, av og til tar det bare litt tid. Veldig godt og høre at kulen var godartet også, nå må han bare se til og spise ordentlig snart. Fikk han smake fiskekaker også?

  Likte veldig godt skoene dine, de så veldig lette og behagelige ut 😀
  Hmmm fisk og jordbær, må prøve det for og se om det virker, prøvde du det sammen eller spiste du alt bare hver for seg? Fint og farkerikt var det iallefall 🙂 x

 5. Kristine

  @Mona: Håper så inderlig at han begynner å spise igjen snart ♥ Tusen takk, det varmer.
  Det var ganske godt 😀

 6. M

  Hei Kristine,

  Så fint å høre at det går bedre med Todd, og ikke minst at kulen var godartet. Lille, fine Todd 🙂

  Middagen så veldig god ut, men jeg er veldig skeptisk til jordbær i salsa og ikke minst, jordær sammen med fisk. Gærne du! Men det hender jo, at man ender opp med å elsker noe man egentlig var skeptisk til i første omgang.. 🙂

 7. Kristine

  @Hanne: Takk ♥
  At det å spise skal være så vanskelig.. 😕 Det må jo bare bli bedre, jeg har fortsatt håpet i hvert fall.
  Skoene er utrolig digge å ha på seg, gleder meg til å bruke dem fremover. Du – med 2 par på 10 år er du mer enn klassifisert for et nytt par synes jeg 😉

  @Line: Krysser alt jeg har! Gratulerer med pus forresten ♥

 8. C

  Så bra det går bedre med Todd<3 Nå har du nok fått med deg spesial mat fra vetrinæren din men om du ikke har prøvd royal Canin sin convalesense support (flytende diett) bra for svake små sjeler som ikkje spiser. Brukes litt her på dyreklinikken hvor jeg jobber. Masse god bedring til Todd.

 9. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Håper han spiser selv igjen snart, han gjør fortsatt ikke det – men det er jo positivt at han ville smake. Jeg har prøvd å gi absolutt alt han liker; torsk, fiskekake, tunfisk, kokos, brunost, you name it – men ingenting 🙁
  Skoene er super digge! Jeg spiste det litt hver for seg 🙂

 10. Kristine

  @M: Hei! Ja, det var endelig en god nyhet 😀 Nå må vi bare holde ut tvangsfôringen til mat frister på egenhånd igjen.
  Jeg spiste de litt hver for seg, men salt og søtt er jo i de fleste tilfeller en god kombinasjon. Jeg kan kanskje skjønne at ikke alle prøver seg på fiskekake og jordbær 😉 men, jordbær i salsa (eller salat) anbefaler jeg deg å prøve!

  @C: Jeg bruker Hills a/d fôr som skal være energitett og bra for katter etter operasjon, sykdom o.l., men skal forhøre meg om det du tipser om og. Takk! ♥

 11. Caroline

  Jeg hadde definitivt spist det, det så kjempegodt ut 😀 Spennende å sette sammen nye smaker – jordbærsalsa må jeg prøve! Så utrolig godt å høre at Todd er bedre, krysser fingre for at han er helt fin igjen snart! Ha en fin dag, Kristine 🙂

 12. Lena

  Har så lyst til å prøve quinoa, men vet ikke hvordan det smaker og heller ikke hva det kan brukes til.
  Tips? 🙂

 13. Lina

  Ååå, godt å høyra! 😀 tenker masse på deg og Todd! Håpar det går framover no! klem 😛

 14. Malin

  Åh, så godt å lese at Todd spiser litt 🙂 Det var virkelig gode nyheter. Nå håper jeg at det går fortere fremover med han. De skal jo ikke bli syke disse dyrevennene våre…

  Kule sko! Jeg har ett par helt rosa Crossfit Nano også måtte jeg jo ha de fastliftskoene 😉
  Helt enig – Hanne, kjøpt deg nye sko!! :mrgreen:

 15. G

  For en gledelig nyhet! Glad på deres vegne<3 elsker katter, og var sp heldig få lov å ha min hos meg i 16år.. Han ville vært 18 på 17.mai… Håper det fortsetter i riktig retning 🙂 ta vare på guttene dine 🙂 god klem!

 16. Elisabeth Vega

  Godt å høre at kulen var godartet! Håper han kommer seg raskt!

  Forresten så elsker jeg de fiskekakene! Kjempe gode 😀 Også må jeg jo få si at soppen så lovely ut!!! Mange gode smaker på tallerkenen din :D!
  Håper det går bedre med deg/dere! Ha en fortsatt fin kveld, sender fortsatt varme tanker <3

 17. Lise

  Så godt at Todd har snust litt på maten! Har du prøvd å la noe ekstra godt ligge i skålen hans over natta? Jeg lot roastbeef ligge fremme et par netter når min hund ikke tok til seg mat, og da spiste han etterhvert når jeg ikke så på:) Krysser fingrene for at han er sitt gamle jeg snart!!

 18. Michelle

  Så godt å høre at Todd tar må steg mot riktig retning! Ble glad på deres vegne nå, virkelig 😀 syke katter i hus er ikke kjekt! håper du har det bra og at alt er bra med han lille inni magen din også! Du har virkelig en spennende tid i vente vil jeg tro (er ikke mor selv, men..) 😉 <3

 19. Kristine

  @Caroline: Jordbærsalsa må du prøve ja! Tusen takk ♥

  @Lena: Quinoa brukes på samme måte som ris, pasta, nudler o.l. Man kan også bruke quinoa i grøt og puddinger/desserter. Det har en mild smak på lik linje som ris, men mye mer protein- og næringsrikt.

  @Camilla T: Den tøffeste lille karen jeg vet om. Det skal jeg gjøre ♥

  @Lovelylillers sunne oppskrifter: Absolutt, variasjon er gøy 🙂

  @Lina: Tusen takk ♥ Håper det går veien nå, klem

  @Malin: Bare han klarer litt mer etterhvert så jeg slipper den fæle tvangsfôringen.. men når det er sagt så gjør jeg det uansett hvor lang tid det tar.
  Oi, rosa! Det er supergode sko, så disse har jeg nok glede av i mange år (ikke like mange som Hanne da :mrgreen: ).

  @G: Åh, jeg vil også ha Todd i (minst) 16 år ♥ Tusen takk, det skal jeg gjøre. Klem

  @Elisabeth Vega: Tusen takk for det ♥

  @Lise: Ja, jeg lar alt ligge fremme. Varmer opp våtmat innimellom slik at det skal lukte godt. Bytter på med jevne mellomrom for at det skal være noe nytt og helt ferskt også. Har blant annet kokt (og kastet) torsk 4 ganger nå 🙄
  Takk!

  @Michelle: Nei, det er helt fælt med syke dyr 🙁
  Jeg er en smule stressa, men må ta meg sammen for han lille i magen. Jeg tror det blir en veldig fin tid fremover (når Todd er frisk igjen og) ♥

 20. Maren

  Krysser alt jeg har for kjære Todd! 😯 Det ordner seg nok skal du se!
  Har selv en søt liten kattepus som jeg ser på som barnet mitt!

Det er stengt for kommentarer.