Chèvregratinert svin med pistasjenøtter

Dagens middagstips med den lange tittelen;

Chèvregratinert svin med pistasjenøtter, avokado og søt ratatouille

IMG_1476

Ser det ikke godt ut?

IMG_1482

 

Chèvregratinert svin med pistasjenøtter
Serves 3
Write a review
Print
Ingredients
 1. 400 g svinefilet
 2. 100 g chèvre
 3. 2 ss pistasjenøtter
 4. 1/2 gul og rød paprika
 5. 1/3 squash
 6. 3 tomater
 7. 1 purreløk
 8. 1 hvitløksfedd
 9. 2 ss søtsterk sennep
 10. 1 neve rosiner
 11. Salt & pepper
 12. 1 avokado
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Chèvregratinert svin: Legg svinefilet med et stykke chèvreost over i en ildfast form, bak i ovnen på 180 grader i 18-20 min. Strø hakkede pistasjenøtter over til slutt.

Sauterte grønnsaker med rosiner: stek grønnsaker raskt i en panne sammen med finhakket hvitløk, søtsterk sennep og en neve rosiner. Smak til med salt og pepper.

Skjær en avokado i skiver og ha til.

IMG_1483

Mye godt og spennende i én og samme rett – håper det smaker!
.

Oppdatering om Todd:
Jeg hentet han i går, og selv om han er bedre vil han fortsatt ikke spise. Mange av dere vet kanskje at det er vanlig for dyr som har vært igjennom en traumatisk operasjon eller opplevelse å slutte å ta til seg næring. Problemet er at katter ikke kan gå lenge uten mat før de utvikler fettlever eller annen organsvikt som er livstruende. Slik situasjonen er nå tvinger jeg i han 5 ulike medisiner og må i tillegg tvangsfôre han. Han har blitt usikker og redd, og hjertet mitt er helt knust. Om han ikke begynner å spise igjen selv må de operere inn en fôringsonde som går fra magesekken og ut gjennom halsen. Det siste jeg vil er flere innleggelser på han, så jeg biter tenna sammen og gjør det som skal til. Jeg kan bare håpe at han begynner å spise igjen selv, og at han med tiden mjauer og koser som bare Todd kan.

13 kommentarer til “Chèvregratinert svin med pistasjenøtter

 1. Mariell

  Tapre lille Todd… Jeg sender dere ekstra gode tanker disse dagene, og håper av hele mitt hjerte at han snart er seg selv igjen. <3

 2. Mona

  Får virkelig vondt av dere begge to og tenker masse på dere. Jeg krysser fingre fortsatt og håper at han veldig snart begynner å spise igjen og kommer på bedringens vei. <3
  Middagsretten ser helt nydelig ut. Takk for kjempe god inspirasjon og en utrolig bra blogg. 🙂
  Sender gode klemmer.<3

 3. Anette

  Fikk tårer i øynene da jeg leste oppdateringen om Todd… Jeg håper virkelig han kommer seg snart, og jeg kan ikke forestille meg hvor vondt dette må være for deg, Kristine. Sender gode tanker.

 4. Julie @ WolfItDown

  Dette så nydelig ut Kristine.

  Men du da, stakkars – håper at alt kommer seg med pusegutten din, men du får bare fortsette og fôre han, kanskje lure i han litt leverpostei? Er vel det beste de vet, men du har sikkert prøvd det allerede. Krysser fingre og tær og ønsker Todd alt det beste x

 5. connie

  Får tårer i øynene når jeg leser det du skriver og ser på bildene av Todd :,( Det er så utrolig trist når våre dyrevenner har det tøft! Hang in there!

 6. Lene

  Krysser fingre for Todd! Jeg har selv tvangsforet katt – og jeg brukte fiskebollekraft og sprøyte til å fóre med. Etter råd fra veterinær. Du har sikkert fått råd fra din vet om hva du skal fóre han med, men denne kraften fikk jeg vite hadde mye næring. Kan kanskje lage fiskekraft selv også? Uten salt…er vel det beste. Du har sikkert fått de beste råd og hjelp du kan få, men ville bare komme med et lite tips…..
  De beste tanker fra meg og mine pusegutter – vi tenker på dere og krysser fingre!

 7. Iselin

  Huff, er så trist å lese om Todd! Håper virkelig han får i seg noe næring nå, og blir frisk i en fei!

 8. Ida

  Hei Kristine 🙂 har fulgt bloggen din en god stund, og prøvde idag å finne en oppskrift på en pizza som du la ut for flere år siden. Husker ikke alt som var med, men noen av ingrediensene var mager kesam, eggehvite, bakepro, fiberfin og fiberhusk, ikke noe annet type mel. Vet du hvilken oppskrift jeg tenker på ? har sittet å søkt men finner den ikke på hjemmesiden din 🙂 Oppskriften er begrenet på posjonspizza tror jeg 🙂

 9. Elisabeth Vega

  Får virkelig vondt i meg når jeg leser om dette.. 🙁 Kan tenke meg det er forferdelig vondt for deg å se ham slik. Håper han kommer seg nå.. Ikke gøy at du må tvangsfore ham 🙁 Tenker masse på dere begge to! Håper du får en fin dag <3

 10. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Jeg tror jeg har prøvd så og si alt nå 😐 Men takk for tips, jeg gir ikke opp.

  @Lene: Han trenger et fôr med mye kalorier, så han får et spesialfôr som heter hills a/d som er ment for post-operasjon og lignende. Har det i en stor sprøyte og gir han 5 ganger om dagen.
  Tusen takk for tips og omtanke ♥

  @Ida: Hei! Du må nok bruke noe annet mel i tillegg til bakepro, ellers blir det veldig tørr papp-lignende. Tror dette er det nærmeste jeg kommer det du leter etter: http://www.kriweb.no/2012/03/13/pizza-margherita-2/

Det er stengt for kommentarer.